Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΗΑΕ - ΚΥΠΡΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΗΑΕ - ΚΥΠΡΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, εξέφρασε ο Σεΐχης Abdullah bin Zayed Al Nahyan κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το Σάββατο με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Κυπριανού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και εξετάσθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξής τους τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό-εμπορικό τομέα. Συζητήθηκαν, ακόμη, άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

    Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε, επίσης, για την πορεία των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Από πλευράς του ο κ. Al Nahyan εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

    Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, τις σχέσεις ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον ομόλογο του για τις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας που στόχο έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων αυτών. Ο Al Nahyan εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμηση της Κυβέρνησής του για τις πρωτοβουλίες αυτές.

    Μετά τη συνάντηση οι δύο Υπουργοί, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Αl Nahyan, αφού αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία του με τον κ. Κυπριανού, σημείωσε ότι οι δύο χώρες προωθούν την ολοκλήρωση αρκετών συμφωνιών, δίδοντας ιδιαίτερα έμφαση στη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας και στη Συμφωνία Προστασίας και Προώθησης των Επενδύσεων.

    Ο κ. Κυπριανού ανάφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς. Αναφερόμενος στο Παλαιστινιακό έπειτα από σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η ανέγερση νέων παράνομων οικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ περιπλέκει και υποσκάπτει την προσπάθεια έναρξης των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Επανέλαβε, επίσης, την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ίδρυση κυρίαρχου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, επί των συνόρων του 1967.

    Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά του Ιράν, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι για να επιβληθούν νέες κυρώσεις θα πρέπει να αποφασισθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, ο κ. Al Nahyan τόνισε τη σημασία ολοκλήρωσης της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ των δύο οργανισμών. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η Κύπρος υποστηρίζει την ολοκλήρωση της Συμφωνίας το συντομότερο και ότι αναπτύσσει πρωτοβουλίες για την ευρύτερη προώθηση των σχέσεων των δύο οργανισμών.

    [02] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή λίγο πριν το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Απόλλωνα - ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών, τη σύλληψη οκτώ προσώπων και την πρόκληση ζημιών χιλιάδων ευρώ, τόσο εντός όσο και εκτός του Τσιρείου Σταδίου.

    Ηταν δέκα λεπτά περίπου πριν από τη λήξη του μεγάλου ντέρμπι της αγωνιστικής, όταν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας έβαλαν φωτιά σε καθίσματα του Τσιρείου σταδίου, στην ανατολική κερκίδα. Παράλληλα, οπαδοί που είχαν διαρρήξει την αποθήκη του κυλικείου, άρχισαν να πετούν ότι έβρισκαν μπροστά τους, όπως επίσης και αριθμό φωτοβολίδων που κατάφεραν να περάσουν στο γήπεδο.

    Ανδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτιά, ωστόσο οι απειλητικές διαθέσεις ομάδας οπαδών του ΑΠΟΕΛ και η ρίψη αντικειμένων τούς ανάγκασε να απομακρυνθούν, μέχρι την πλήρη αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο. Οι φίλαθλοι του Απόλλωνα αποχώρησαν με οδηγίες της Αστυνομίας, χωρίς να δημιουργηθεί οποιαδήποτε συμπλοκή με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι, ωστόσο, κινήθηκαν στις περιοχές γύρω από τον κυκλικό κόμβο, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων και προκαλώντας ζημιές σε διάφορα υποστατικά.

    Η Αστυνομία δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις μετά την αξιολόγηση και του βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Τσιρείου Σταδίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 15 March 2010 - 10:29:12 UTC