Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΡΑ
  • [02] «ΕΕ 2020» ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΡΑ

    Υπάρχει ένα πακέτο μέτρων για την οικονομία που περιλαμβάνει και μέτρα και πολιτικές για άμεση αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων, για μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πολιτική, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου. O κ. Στεφάνου είπε ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και για την κατάσταση της οικονομίας, όπως επίσης, για το τι χρειάζεται να γίνει έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα και τις όποιες δυσοίωνες προοπτικές.

    Σε παρατήρηση ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε σε προβλήματα από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα οικονομίας και εκτιμά ότι το 2013 το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ανέλθει στο 10%, ο Εκπρόσωπος είπε ότι έντονη ανησυχία και πανικό δημιουργεί ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με τις συνεχείς δηλώσεις και την κινδυνολογία του αναφορικά με την οικονομία.

    Σε παρατήρηση ότι και ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε αυτούς τους αριθμούς στην περίπτωση που δεν θα λαμβάνονταν μέτρα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτό αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις που κάνει ο κ. Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ ότι, τάχατες, η Κυβέρνηση δεν έχει αντίληψη περί της κατάστασης της οικονομίας και των κινδύνων που υπάρχουν αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και αν δεν τεθούν σε εφαρμογή οι κατάλληλες πολιτικές».

    [02] «ΕΕ 2020» ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

    Ανακοίνωση για τη νέα στρατηγική «ΕΕ 2020», η οποία βασίζεται σε ένα στενό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών σε κοινοτικό επίπεδο, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε χώρα θα κληθεί να προχωρήσει σε σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη μετρήσιμων στόχων στους τομείς της απασχόλησης, της καταπολέμησης της φτώχειας, της προώθησης της πράσινης ενέργειας και των νέων τεχνολογιών.

    Το σχέδιο της Κομισιόν περιλαμβάνει τρεις τομείς προτεραιότητας, πέντε μετρήσιμους στόχους και ένα θεματολόγιο με πρωτοβουλίες, που καλούνται να αναλάβουν τα κράτη μέλη.

    Οι τρεις τομείς προτεραιότητας είναι: Η έξυπνη ανάπτυξη, με τη θεμελίωση της οικονομίας στη γνώση και την καινοτομία, η βιώσιμη ανάπτυξη, με την προώθηση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, και μια ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα προάγει μια οικονομία υψηλής απασχόλησης και θα οδηγεί σε κοινωνική και γεωγραφική συνοχή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 March 2010 - 18:29:12 UTC