Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΛΤΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  • [01] ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Με πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας και του Ιδρύματος Πιερίδη, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας απεδέχθη πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο για να παραστεί στα εγκαίνια της σημαντικής έκθεσης Ο Mirό της Μαγιόρκα του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη Joan Mirό, στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, στα εγκαίνια που θα γίνουν την Τετάρτη, 10 Μαρτίου θα παραστεί επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Η έκθεση Ο Mirό της Μαγιόρκα συνδιοργανώνεται από το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, το Ιδρυμα Πιερίδη, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού-Πολιτιστικές Υπηρεσίες, το Ιδρυμα Pilar i Joan Mirό της Μαγιόρκα, και το Τελλόγλειο Ιδρυμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ισπανίας, τον Κρατικό Οργανισμό Προώθησης Iσπανικών Πολιτιστικών Δράσεων στο Εξωτερικό και τη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου 2010.

    Είναι η πρώτη φορά που μια έκθεση τέτοιας εμβέλειας και μεγέθους για ένα τόσο σημαντικό καλλιτέχνη οργανώνεται στην Κύπρο, αναφέρει η ανακοίνωση. Η εμβληματική αυτή έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η Ισπανική Κυβέρνηση την αφιερώνει στην επέτειο των πενηντάχρονων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στην έκθεση Ο Mirό της Μαγιόρκα, παρουσιάζονται περισσότερα από 200 έργα και τεκμήρια του Joan Mirό, τα οποία καλύπτουν όλη τη θεματολογία του και αφορούν: ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, σχέδια και σκίτσα για γλυπτά, για δημόσια τέχνη, για μπαλέτο και μουσική.

    Το γενικό συντονισμό της διοργάνωσης έχει ο Γιάννης Τουμαζής, Διευθυντής του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας και του Ιδρύματος Πιερίδη, τη γενική επιμέλεια ο Μάριος Ελευθεριάδης, Καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Limoges-Aubusson στη Γαλλία, και την επιστημονική επιμέλεια η Maria Louisa Lax-Cacho του Ιδρύματος Pilar i Joan Mirό της Μαγιόρκα.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι το Κυπριακό αποτελεί για την Ελλάδα απόλυτη προτεραιότητα, εξέφρασε απερίφραστα τη στήριξη της Ελληνικής Βουλής στις προσπάθειες της κυπριακής ηγεσίας, για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    Κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, με επικεφαλής το Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα, ο κ. Πετσάλνικος υπογράμμισε τη δέσμευση του Ελληνα Πρωθυπουργού για μία Ελλάδα, η οποία ``βασισμένη στις δυνάμεις της`` θα επιτύχει επίλυση των δύσκολων οικονομικών προβλημάτων, καταπολέμηση των κερδοσκοπικών τάσεων εις βάρος της και έξοδο από την οικονομική κρίση.

    Από την πλευρά του, ο κ. Πίττας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία και καταδίκασε τη συνεχιζόμενη αδιαλλαξία και τη συνεχή πρόκληση τετελεσμένων από την πλευρά της Τουρκίας.

    [03] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΛΤΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Το Χρηματιστήριο Αξιών Μάλτας και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου υπέγραψαν στις 24 Φεβρουαρίου Μνημόνιο Συνεργασίας - Συναντίληψης, στα γραφεία του Χρηματιστηρίου της Μάλτας, στη Βαλέττα.

    Το Μνημόνιο Συνεργασίας Συναντίληψης υπογράφηκε από τον Arthur Galea Salomone εκ μέρους του Χρηματιστηρίου της Μάλτας και από τον Γιώργο Κουφάρη εκ μέρους του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

    Το Μνημόνιο καλύπτει διάφορες πτυχές συνεργασίας μεταξύ των δύο Χρηματιστηρίων, περιλαμβάνοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, ανταλλαγή πληροφόρησης, θέματα χρηματικού διακανονισμού και εκκαθάρισης συναλλαγών, ως επίσης και εισαγωγής αξιών και αμοιβαίας αναγνώρισης Μελών.

    Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Salomone αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις που πάντοτε υπήρχαν μεταξύ των δύο Χρηματιστηρίων. Ειδικότερα έδωσε έμφαση στις σημαντικές ομοιότητες που χαρακτηρίζουν τις δύο αγορές, ως επίσης και στην ιστορική και γεωγραφική εγγύτητα των δύο χωρών.

    Το Μνημόνιο Συναντίληψης επιδιώκει να ενδυναμώσει τους υφιστάμενους αυτούς δεσμούς και ομοιότητες, μέσω διεύρυνσης των λειτουργικών και επιχειρηματικών δεσμών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 25 February 2010 - 18:29:11 UTC