Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 2008
  • [02] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 2008

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε αισιοδοξία ότι «με τα μέτρα που λαμβάνονται σ όλα τα επίπεδα, με τη συνεργασία και αλληλοκατανόηση των κοινωνικών εταίρων, τη δυναμικότητα και την ευελιξία του επιχειρηματικού μας κόσμου και με μια συνειδητή και αδιάκοπη προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, ιδιαίτερα με επενδύσεις σε νέα τεχνολογία, τα προβλήματα μας στον εξαγωγικό τομέα θα υπερπηδηθούν».

    Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του Βραβείου Εξαγωγών 2008, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το εξαγωγικό εμπόριο καθώς και ο τουρισμός και οι άλλες εξαγωγικές μας υπηρεσίες θα συνεχίσουν να αποτελούν διαχρονικά την κινητήρια δύναμη για τη διατήρηση ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης».

    Σημείωσε ότι «από την πλευρά της Κυβέρνησης, θα συνεχισθεί η παροχή κάθε δυνατής ενθάρρυνσης και βοήθειας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στα πλαίσια πάντοτε των δυνατοτήτων μας, όπως αυτές καθορίζονται από τις υπάρχουσες δημοσιονομικές πραγματικότητες αλλά και από τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «μια υγιής, σταθερή, ανθεκτική και διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία δεν είναι μόνο συντελεστής ευημερίας και προόδου του λαού μας, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα ασφαλές υπόβαθρο του αγώνα μας για εθνική επιβίωση και δικαίωση».

    Πρόσθεσε ότι «στις σημερινές δύσκολες και κρίσιμες ώρες, όλοι και όλα θα πρέπει αναγκαστικά να συγκλίνουν στην επίτευξη του υπέρτατου σκοπού και πρωταρχικού μας στόχου, που είναι η σωτηρία του τόπου μας και η δικαίωση του λαού μας».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «εντείνουμε τις προσπάθειες για όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων από μη παραγωγικούς τομείς και τομείς που δεν έχουν προτεραιότητα, και για την αξιοποίησή τους σε παραγωγικές επενδύσεις και σε τομείς που έχουν σχέση με την ποιότητα της ζωής» ενώ υπέδειξε ότι «χρειάζεται ασφαλώς η συνεργασία όλων των παραγωγικών τάξεων για την επιτυχία αυτής της πολιτικής».

    Δήλωσε, χαρακτηριστικά, ότι «θα πρέπει να επιδειχθεί πνεύμα περισυλλογής από όλους, που να αντιστοιχεί στις σημερινές ανάγκες της οικονομίας και στις κοινωνικές, αλλά και στις πολιτικές συνθήκες του τόπου».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αφουγκραζόμαστε «τα μηνύματα της νέας εποχής και αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα για ριζικές αλλαγές στη διάρθρωση της οικονομίας που δημιουργείται από την τεχνολογική επανάσταση που συντελείται διεθνώς τα τελευταία χρόνια». Προς την κατεύθυνση αυτή, δίνουμε προτεραιότητα στους τομείς που ενισχύουν το ξεκίνημα νέων επενδύσεων και την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας».

    Πρόσθεσε ότι «δεν ξεχνούμε πως η οικονομία μας βρίσκεται σήμερα μπροστά σε νέες προκλήσεις λόγω της ένταξης μας στην ΕΕ, αλλά και της προσαρμογής της στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την διεθνοποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων, την ελευθεροποίηση της αγοράς χωρίς καμιά ρύθμιση και τις συνθήκες οξύτατου ανταγωνισμού και εσχάτως την κρίση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την πραγματική οικονομία».

    Μέσα στα πλαίσια αυτά, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «στοχεύουμε στον κοινωνικό και οικονομικό εκσυγχρονισμό της χώρας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και επιδιώκουμε τη συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη, κυρίως μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και τη βελτίωση της ευημερίας μέσω της διαρκούς αναβάθμισης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «στην επίτευξη του στόχου αυτού, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η ικανότητα μας να αξιοποιήσουμε τη στρατηγική γεωγραφική θέση της Κύπρου και την ιδιότητα μας ως του ακραίου νοτιοανατολικού συνόρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    Για την ιδιωτική πρωτοβουλία στην επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «λειτουργεί μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δημιούργησαν η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή».

    Ανέφερε, ωστόσο, ότι «κατόρθωσε με το δημιουργικό της πνεύμα και το δυναμισμό της να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς, πάντοτε βέβαια με την συνεργασία και την στήριξη του κράτους, συγκροτώντας μια οικονομία με γερά θεμέλια, ικανή να αντεπεξέλθει στους κλυδωνισμούς από την γενικότερη οικονομική ύφεση που διανύουμε».

    Για την απονομή των Βραβείων Εξαγωγών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αποτελεί θεσμό με πολλούς συμβολισμούς και προεκτάσεις και συμβάλλει τα μέγιστα στην επιχειρηματική άμιλλα και τη δημιουργία ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον παραγωγικό κόσμο του τόπου που θέλει και μπορεί να ηγηθεί μιας νέας δυναμικής αναπτυξιακής πορείας».

    «Είναι άλλωστε σταθερός στόχος και επιδίωξη της πολιτικής μας η ενδυνάμωση, τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική, των εξαγωγικών μας προοπτικών και δυνατοτήτων», είπε, κλείνοντας ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    [02] ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

    Συνάντηση με θέμα τις προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους της Κυπριακής Ενωσης Πλοιοκτητών για την αύξηση του αριθμού των πλοίων υπό κυπριακή σημαία είχε σήμερα το Προεδρείο της Κυπριακής Ενωσης Πλοιοκτητών υπό τον Πρόεδρο της Γιώργο Μούσκα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Μούσκας, είπε ότι τα μέλη του Προεδρείου ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Χριστόφια για τις προσπάθειες της Ενωσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα «για να φέρουμε και άλλα και καινούργια βαπόρια με κυπριακή σημαία».

    «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια προπάντων στην Ελλάδα» είπε συνεχίζοντας ο Γιώργος Μούσκας «να πείσουμε τους Ελλαδίτες, αυτοί που θέλουν να βάλουν την κυπριακή σημαία και πάνε στην Λιβερία, στον Παναμά, στην Μάλτα να έρθουν στην Κύπρο».

    Η Κύπρος προσφέρει ό,τι προσφέρουν και οι άλλες χώρες και ακόμη περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο κ. Μούσκας και είπε ότι ο Πρόεδρος ικανοποιήθηκε από τις προσπάθειες της Ενωσης για την επίτευξη του στόχου αυτού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 18 February 2010 - 12:29:12 UTC