Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
  • [02] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    Τη στήριξη του στο δικαίωμα των δημοσιογράφων για πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης και ενημέρωσης, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκάς, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ``ουδέποτε υπήρξε πρόθεση στέρησης αυτού του δικαιώματος`` του δημοσιογράφου.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Λουκά, ο οποίος μιλούσε ύστερα από ευρεία σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκε η εγκύκλιος που εξέδωσε ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου σε σχέση με την ενημέρωση που θα τυγχάνουν οι δημοσιογράφοι, εξέφρασε τη δέσμευση τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και του Αρχηγού Αστυνομίας ότι δεν θα κατηγορηθεί ή ενοχληθεί αστυνομικός επειδή επικοινώνησε με δημοσιογράφο.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός Αστυνομίας και εκπρόσωποι της Ενωσης Συντακτών Κύπρου και του Συνδέσμου Εκδοτών και η οποία διήρκεσε γύρω στα 90 λεπτά, ο κ. Λουκά διαβεβαίωσε ότι ``έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και θα βγουν οι κατάλληλες οδηγίες για το πως θα συμπεριφέρεται ο κάθε αστυνομικός, χωρίς να στερείται το δικαίωμα του δημοσιογράφου να έχει πρόσβαση στην πηγή με σεβασμό του αστυνομικού στους νόμους και κανονισμούς`` και ζήτησε πίστωση χρόνου για να διαφανούν στην πράξη τα όσα έχει αναφέρει.

    ``Μέσα από τη συζήτηση και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν στη σύσκεψη, στηρίζεται το δικαίωμα των δημοσιογράφων για πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης και ενημέρωσης``, είπε ο κ. Λουκά, προσθέτοντας ότι ``υπάρχει βούληση από όλες τις πλευρές για επίτευξη της χρυσής τομής που εδράζεται στο σεβασμό προς τους νόμους, τους κανονισμούς και τους θεσμούς``.

    [02] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

    Στα 23.645 πρόσωπα ανήλθε τον Ιανουάριο του 2010 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, παρουσιάζοντας αύξηση 7.859 άτομα ή ποσοστό 49,8% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.

    Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η τάση της εγγεγραμμένης ανεργίας που παρουσιαζόταν ανοδική τους τελευταίους μήνες, τώρα δείχνει σημεία σταθεροποίησης.

    Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2010 αύξηση 9,8%.

    Εξάλλου, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιανουάριο του 2010 σημείωσε αύξηση 1,3%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και έφτασε τα 19.897 πρόσωπα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 February 2010 - 18:29:10 UTC