Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΗΝΥΜΑ
  • [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΕΠΑΦΕΣ

    Στο πλέον σημαντικό, από πολιτικής σκοπιάς, κομμάτι της επίσημης επίσκεψης του στην Αθήνα, εισέρχεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος στις 12:30 συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

    Ακολούθως, στις 13:00 στον ίδιο χώρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

    Αργότερα το απόγευμα, στις 16:00, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππο Πετσάλνικο, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία όπου διαμένει, με τους Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τη ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και το ΓΓ του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη.

    [02] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

    Τα εγκαίνια ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης της κοινότητας Αρτέμιδας του νομού Ηλείας στην Πελοπόννησο, η οποία πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, τέλεσε μαζί με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε βαθιά συγκινημένος για την παρουσία του στην Αρτέμιδα και σημείωσε ότι, όπως η Ελλάδα βρίσκεται διαχρονικά αλληλέγγυα στους αγώνες του κυπριακού λαού, έτσι και η Κύπρος βρίσκεται αλληλέγγυα στις δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού.

    Ο Ελληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της Κύπρου, αναφέροντας ότι ``σήμερα οι ίδιοι οι Κύπριοι αποδεικνύουν ότι είναι αδέλφια μας``.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΜΗΝΥΜΑ

    Το καλύτερο μνημόσυνο για τον πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, φέτος που είναι η επέτειος 50 χρόνων ανεξαρτησίας, είναι η οριστική λύση του Κυπριακού και η μόνιμη επικράτηση της ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου.

    Σε μήνυμά του για τον Εθνάρχη Μακάριο, ο οποίος τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Ιανουαρίου, ο κ. Δημητρίου είπε πως: ``Τιμώντας σήμερα τον Εθνάρχη Μακάριο τιμούμε τους αγώνες του, την αφοσίωση του στα δίκαια της Κύπρου, τη σταθερή προσήλωσή του σε αρχές και την ανυποχώρητη αγωνιστικότητά του``.

    ``Χρέος όλων μας``, είπε ``είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα του για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο, κοινή πατρίδα όλων των κατοίκων της, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων, χωρίς κατοχικά στρατεύματα, έποικους, ξένες εγγυήσεις και συρματοπλέγματα μίσους και διαχωρισμού``. Ανέφερε πως ``το καλύτερο μνημόσυνο για τον πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, φέτος που είναι η επέτειος 50 χρόνων ανεξαρτησίας, είναι η οριστική λύση του Κυπριακού και η μόνιμη επικράτηση της ειρήνης στην Κύπρο``.

    [04] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

    Αρχίζει σήμερα Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου εκστρατεία ελέγχου οδηγών και επιβατών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης.

    Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, ο έλεγχος θα περιλαμβάνει κυρίως έλεγχο για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους, επικίνδυνη οδήγηση, υπερβολική ταχύτητα, τροποποίηση στην ιπποδύναμη της μηχανής, χρήση φώτων πορείας, θορυβώδη εξάτμιση, οδήγηση χωρίς πινακίδες εγγραφής και έλεγχο των πιστοποιητικών και εγγράφων των οδηγών.

    Η Αστυνομία σημειώνει ότι μεταξύ των ημερομηνιών 24/12/09 και 10/1/10, σε πέντε θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν, έχασαν τη ζωή τους πέντε οδηγοί και ένας επιβάτης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 January 2010 - 10:29:14 UTC