Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΝΤΟΥΑΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΥΠΟΘΕΣΗ «ΗΛΙΟΣ»
  • [03] ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΑΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΝΤΟΥΑΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας Rowan Williams, πρόσθεσε τη δική του βαρυσήμαντη και ηθικά βαρύνουσα φωνή κατά της μεγάλης αδικίας σε βάρος της Κύπρου όπου, όπως τόνισε, άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να επισκεφθούν ελεύθερα τα σπίτια τους και η θρησκευτική κληρονομιά αφήνεται να φθίνει ή έχει εσκεμμένα καταστραφεί.

    «Πολλά έχουν ειπωθεί και δεν θα προσθέσω πολύ περισσότερα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακόμη η Κύπρος», είπε ο Δρ Ουίλλιαμς σε χαιρετισμό του στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε η κυπριακή κοινότητα Margate προς τιμή των φιλοξενουμένων της, μετά τη λειτουργία των Θεοφανείων και την τελετή καθαγιασμού των υδάτων, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγορίου.

    Πρόκειται για μια κατάσταση, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Καντουρίας, όπου άνθρωποι ακόμη δεν μπορούν να επισκεφθούν κατά κανονικό, γενικά αποδεκτό τρόπο, τα οικογενειακά τους σπίτια και εκείνα των προγόνων τους και όπου, δυστυχώς, όπως μαρτυρούν ορισμένες φωτογραφίες που έχω μελετήσει, η μακρόχρονη, πλούσια και ωραία ελληνοχριστιανική κληρονομιά της νήσου έχει αφεθεί να φθαρεί ή έχει καταστραφεί εσκεμμένα.

    [02] ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΥΠΟΘΕΣΗ «ΗΛΙΟΣ»

    Τα τελευταία συγκλονιστικά τριάντα λεπτά πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους της ``Ηλιος`` τον Αύγουστο του 2005, που είχε ως συνέπεια το θάνατο 121 ατόμων, ξανά έζησαν τη Δευτέρα οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που εκδικάζει την υπόθεση.

    Στη δίκη, η οποία επανήρχισε ύστερα από διακοπή 25 ημερών, εξετάστηκε ο Γάλλος εμπειρογνώμονας, Philippe Plantin De Hugues, Διευθυντής καταγραφέων πτήσεων της BEA (Bureau of Investigation and Analysis for safety in Civil Aviation) .

    Η πολύωρη ακροαματική διαδικασία διακόπηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι και θα συνεχιστεί τη Τρίτη, στις 10:00, με αντεξέταση του μάρτυρα από το συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορούμενων. Επίσης, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί καθόλη την εβδομάδα.

    [03] ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΓΑΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

    Σημαντικά ευρήματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Καταλύματα των Πλακωτών της Χερσονήσου του Ακρωτηρίου των Γάτων. Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε τη λήξη της τρίτης περιόδου (12.10-20.11.2009) συστηματικών ανασκαφών, την οποία διεξήγαγε στην τοποθεσία αυτή, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Προκοπίου, Αρχαιολογικής Λειτουργού Α.

    Κατά τη φετινή χρονιά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η αποκάλυψη του συνόλου του δυτικού χώρου, κατά πάσα πιθανότητα του νάρθηκα ενός πολύ σημαντικού εκκλησιαστικού οικοδομήματος του τέλους του 6ου ή των αρχών του 7ου αιώνα μ.Χ., που είχε αρχίσει να ανασκάπτεται το 2007.

    Ο νάρθηκας αυτός έχει συνολικό μήκος 14 μέτρων (στον άξονα Ανατολής-Δύσης) και πλάτος 36 μέτρων (στον άξονα Βορρά-Νότου).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 11 January 2010 - 18:29:10 UTC