Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • [02] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
  • [03] ΚΟΠ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

    Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ήταν ο ιστορικός συμβιβασμός της ε/κ κοινότητας από τον αείμνηστο Πρόεδρο Μακάριο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην ομιλία στο 36ο Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), σχολιάζοντας αναφορά του Προέδρου της ΠΟΦΕΝ.

    «Από τότε μέχρι σήμερα όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέβαιναν στις εκλογές με πρόγραμμα λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και λέγαμε και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου», ανέφερε.

    Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου είναι η παραχώρηση της ε/κ κοινότητας για μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους σε διζωνικό, δικοινοτικό, ομοσπονδιακό κράτος.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας σημείωσε ότι η σημερινή θέση της Κυβέρνησης δεν είναι νεοφανής, αλλά και ο κ. Κασουλίδης, και ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος και ο ίδιος κατέβηκαν ενώπιον του λαού με πρόγραμμα επίλυσης του Κυπριακού διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και ο λαός ψήφισε και τους τρείς στη βάση αυτού του προγράμματος.

    «Τελικά επικράτησε ένας και έχω την τιμή να είμαι εγώ. Ομως το πρόγραμμα και το δικό μου όπως και των άλλων ανθυποψηφίων μου ήταν πρόγραμμα λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Κατά συνέπεια ο λαός μίλησε με τον πιο επίσημο τρόπο μέσα από την κάλπη και όχι μέσα από δημοσκοπήσεις ραδιοφωνικών ιδρυμάτων, είτε του ημικρατικού είτε των οποιονδήποτε ιδιωτικών σταθμών», είπε.

    [02] ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ - ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    Ο αρχηγός της Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες για λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με ενίσχυση των ένοπλων αστυνομικών τόσο στα κτίρια επιβατών όσο και περιμετρικά των δύο αεροδρομίων αλλά και στο χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων, ύστερα από την παρ ολίγον τρομοκρατική επίθεση τη νύχτα των Χριστουγέννων σε αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Delta Air που πραγματοποιούσε τη πτήση από το Αμστερνταμ στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Με αφορμή το περιστατικό αυτό ο Διευθυντής Ασφάλειας των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου Κωστάκης Σωτηρίου ανέφερε ότι μετά την παρ ολίγον τρομοκρατική επίθεση «έχουμε πάρει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας κατόπιν οδηγιών του Αρχηγού της Αστυνομίας. για πρόληψη τέτοιων περιστατικών. Συγκεκριμένα έχει τοποθετηθεί πεζή ένοπλη περίπολος στο χώρο ζυγίσεως των αποσκευών των επιβατών» είπε και πρόσθεσε πως «επιπλέον στο χώρο των αψίδων όπου γίνεται έλεγχος των επιβατών και των χειραποσκευών τους έχουν τοποθετηθεί έκτακτα ένοπλοι αστυνομικοί, με οδηγίες όπως ελέγχουν εξονυχιστικά τόσο σωματικά τους ταξιδεύοντες όσο και τις χειραποσκευές τους».

    Ανέφερε ακόμα ότι «οι αστυνομικοί έχουν οδηγίες να κατάσχουν οποιαδήποτε υγρά τα οποία είναι πάνω από 100 ml που είναι το επιτρεπτό όριο καθώς και ύποπτες σκόνες όπως π.χ. πούδρες και λοιπά. Στο θέμα αυτό έχουμε συνεννοηθεί με την Πολιτική Αεροπορία η οποία έχει ενημερώσει όλες τις αεροπορικές εταιρείες για να ενημερώνουν τους επιβάτες τους να μην φέρουν στις χειραποσκευές τους τέτοια αντικείμενα αλλά να τα βάζουν στις αποσκευές τους οι οποίες θα είναι ασφαλείς στις αποθήκες του αεροσκάφους».

    Επιπλέον, συνέχισε ο κ. Σωτηρίου «έχουμε τοποθετήσει επί 24ωρου βάσεως επιπλέον περίπολα στο περίφραγμα και των δύο αεροδρομίων της Κύπρου ενώ υπάρχει άλλο μηχανοκίνητο περίπολο στους χώρους στάθμευσης των αεροσκαφών».

    [03] ΚΟΠ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

    Με τη διεξαγωγή και του τελευταίου αγώνα (23 Δεκεμβρίου) μεταξύ της Νέα Σαλαμίνα και της ΑΕΠ, ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου για το 2009 και η στατιστική πλευρά όπως πάντα, καταγράφει διάφορα και ενδιαφέροντα στοιχεία.

    Οπως αναφέρει η ΚΟΠ, αποχαιρετούμε το 2009 με 14 αγωνιστικές δράσης και σύμφωνα με τον αγωνιστικό προγραμματισμό της Ομοσπονδίας, η κούρσα του Πρωταθλήματος για το 2010 αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου.

    Αναλυτικά ο μέχρι τώρα απολογισμός του Πρωταθλήματος μέσα από νούμερα:

    Καλύτερη επίθεση (28): ΑΠΟΕΛ, Καλύτερη άμυνα (παθητικό 8): Απόλλωνας, Λιγότερα τέρματα (επίθεση): Εθνικός Αχνας, Περισσότερα τέρματα (παθητικό 27): Νέα Σαλαμίνα, Περισσότερες νίκες (9): Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Λιγότερες νίκες (0): Νέα Σαλαμίνα, Περισσότερες ήττες (9): ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, Εθνικός Άχνας, Νέα Σαλαμίνα, Λιγότερες ήττες (1): Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, Περισσότερες ισοπαλίες (5): Νέα Σαλαμίνα, Απόλλωνας, Ένωση, Λιγότερες ισοπαλίες (1): ΑΕΛ.

    Σε σύνολο 98 αγώνων: Νίκες: 73, Ισοπαλίες: 25, Τέρματα: 237.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 27 December 2009 - 14:29:16 UTC