Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΙΚΙΑ ΖΕΡΙΧΟΥΝ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ
  • [03] ΣΟΡΟΣ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [04] ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

  • [01] ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΟΙΚΙΑ ΖΕΡΙΧΟΥΝ

    Ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι «κατά πάσα πιθανότητα» οι εντατικές συνομιλίες του Ιανουαρίου μεταξύ των δύο ηγετών θα διεξαχθούν στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγέ Μπρουκ Ζεριχούν, που βρίσκεται στο παλαιό αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    «Συζητήθηκαν διάφορα σενάρια και φαίνεται ότι τελικά θα γίνουν στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε εκείνο το χώρο», είπε ο κ. Ιακώβου ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες ότι οι εντατικές συνομιλίες θα γίνουν στην οικία του κ. Ζεριχούν και όχι στις οικίες των δύο ηγετών στο Κελλάκι και στη Κερύνεια.

    Επίσης ο κ. Ιακώβου διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη οικία είναι η οικία των εκάστοτε ειδικών Αντιπροσώπων του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, αλλά είναι κενή επειδή ο κ. Ζεριχούν δεν μένει εκεί.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ

    Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την άτεγκτη στάση που επιδεικνύει η τουρκική πλευρά στις διαπραγματεύσεις, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής της Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης του κινεζικού λαού και Αντιπρόεδρο του κινεζικού Συνδέσμου για την ειρήνη και τον αφοπλισμό Li Wuwei. Παράλληλα, ο κ. Καρογιάν ευχαρίστησε τον Κινέζο αξιωματούχο για την αμέριστη στήριξη που προσφέρει η Κίνα στην Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όσο και σε διάφορα άλλα κοινοβουλευτικά βήματα.

    Ο κ. Li Wuwei εξέφρασε ευχαριστίες για τη διαχρονική στήριξη που προσφέρει η Κύπρος στην Κίνα καθώς και τη θέση της Κίνας για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνάντηση στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Li Wuwei για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων και ότι εξέφρασε τη λύπη του ``γιατί τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα ήταν πενιχρά λόγω της άτεγκτης στάσης που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια η τουρκική πλευρά``.

    [03] ΣΟΡΟΣ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Από σήμερα λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας η Αίθουσα Διαχείρισης Σοβαρών Συμβάντων, με την υποστήριξη των Βρετανικών Βάσεων, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, ο οποίος εξήγησε ότι πρόκειται για ένα λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελέσει μία κεντρική βάση καταχώρησης, αξιολόγησης και αξιοποίησης όλων των πληροφοριών που φθάνουν στην Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ``οι ανακρίσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με δύο κύριους και αλληλένδετους στόχους``, δηλαδή ``τον εντοπισμό της σορού του τέως Προέδρου και την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών``. ``Από την πρώτη στιγμή, στην Αστυνομία άρχισε να καταφθάνει μεγάλος αριθμός πληροφοριών και διαπιστώθηκε ότι η καταγραφή, αξιολόγηση και αξιοποίηση αυτών των πληροφοριών με τον παραδοσιακό τρόπο δημιούργησε κάποιο πρόβλημα, και έτσι από σήμερα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, λειτουργεί η Αίθουσα Διαχείρισης Σοβαρών Συμβάντων, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της Αστυνομίας των Βάσεων``, είπε.

    Εξήγησε ότι ``ουσιαστικά έχουμε προμηθευτεί ένα λογισμικό πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελέσει μία κεντρική βάση καταχώρησης, αξιολόγησης και αξιοποίησης όλων των πληροφοριών που φθάνουν στην Αστυνομία σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση``.

    [04] ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

    Η τροποποίηση των όρων εργοδότησης των οικιακών βοηθών, τα προβλήματα με τους Κούρδους, η ενσωμάτωση στην Κύπρο της οδηγίας για την παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών, η εργοδότηση στις μπυραρίες και η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών ήταν στο επίκεντρο συνεδρίας της Υπουργικής Επιτροπής για την Απασχόληση Αλλοδαπών στην Κύπρο, που συνήλθε υπό την Προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη.

    Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Συλικιώτης είπε πως το Υπουργείο Εργασίας ετοίμασε συνολική πρόταση για τη ρύθμιση της εργασίας των οικιακών βοηθών από τρίτες χώρες, το οποίο θα συζητηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους και θα προωθηθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση. Εξήγησε πως η πρόταση περιλαμβάνει την αλλαγή της ορολογίας από «οικιακές βοηθοί» σε «οικιακοί εργαζόμενοι» και ρυθμίζει θέματα συμβολαίων και εργασιακών σχέσεων. Μεταξύ άλλων, η πρόταση περιλαμβάνει, είπε, 5% αύξηση μισθού στους οικιακούς εργαζόμενους, την καταβολή και από τους αλλοδαπούς ποσοστού εγγυήσεως, τίθενται νέα κριτήρια για τους ενδιαφερόμενους να εργοδοτήσουν οικιακούς εργαζόμενους και διευκρινίζεται ότι οι οικιακοί εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να διαμένουν κατ ανάγκη στο σπίτι του εργοδότη τους.

    Επαναλαμβάνοντας ότι από τις 57.000 εργαζόμενους από τρίτες χώρες στην Κύπρο οι 35.000 είναι οικιακοί εργαζόμενοι, πρόσθεσε πως οι διαπιστώσεις είναι πως οι 57.000 νόμιμα εργαζόμενοι αλλοδαποί από τρίτες χώρες δεν επηρεάζουν θέσεις εργασίας για Κύπριους, καθώς 7.000 εργοδοτούνται σε υπεράκτιες εταιρείες και 15.000 στη γεωργοκτηνοτροφία. Εξήγησε επίσης πως το 1/3 των κοινοτικών που διαμένουν στην Κύπρο είναι Ελλαδίτες και οι 16.000 είναι Βρετανοί.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 December 2009 - 14:29:22 UTC