Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
  • [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

    Ξεκινά το απόγευμα στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θεωρείται ιστορικό καθώς είναι το πρώτο που πραγματοποιείται με τη Συνθήκη της Λισαβόνας να βρίσκεται από την πρώτη Δεκεμβρίου ήδη σε ισχύ.

    Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει στο Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος αναμένεται να φθάσει στις Βρυξέλλες το μεσημέρι.

    Η Σουηδική προεδρία της ΕΕ θα δώσει έμφαση σε οικονομικά θέματα, με επίκεντρο τη χρηματοπιστωτική κρίση. Θα γίνει ανασκόπηση της κατάστασης μέχρι σήμερα, θα σημειωθούν τα αποτελέσματα των υποστηρικτικών μέτρων που λήφθηκαν και τρόποι σταδιακής άρσης των μέτρων αυτών.

    Το Συμβούλιο θα υιοθετήσει επίσης το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης που αφορά τις προτεραιότητες της Ενωσης στον τομέα της ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης κατά την προσεχή πενταετία και θα αποτελέσει το πλαίσιο για τη δράση της Ενωσης στα θέματα ιθαγένειας, δικαιοσύνης, ασφάλειας, ασύλου και μετανάστευσης. Το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αφορά πτυχές που αγγίζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών.

    Επιπρόσθετα, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα των κλιματικών αλλαγών υπό το φως της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη από τις 7 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Ηδη, η ΕΕ έχει διαμορφώσει την ενιαία θέση των «27» στην Κοπεγχάγη από τον περασμένο Οκτώβριο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα δώσει έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει μετάβαση στη βιώσιμη οικονομία καθώς και ξεκάθαρες προτεραιότητες για τη στρατηγική μιας αειφόρου ανάπτυξης.

    Το θέμα της αξιολόγησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας θεωρείται λήξαν αφού επιτεύχθηκε ομοφωνία στα συμπεράσματα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών και η Κύπρος διά του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού προέβη σε μονομερή δήλωση σε σχέση με την Τουρκία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στις χώρες που υποστήριξαν ένθερμα τις κυπριακές θέσεις εκτός από την Ελλάδα, ήταν η Γαλλία, η Μάλτα και η Ιρλανδία, ενώ αρνητική στάση τήρησαν οι Βρετανοί, οι Ούγγροι, οι Σουηδοί και οι Γερμανοί.

    [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Θέματα οικονομίας συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

    Όπως δήλωσε ο συντονιστής την αποστολή καλών υπηρεσιών Γιάσερ Σάμπρα σήμερα πραγματοποιήθηκε κατ ιδίαν συνάντηση των δυο ηγετών. Μετά την ολοκλήρωσή της εξουσιοδότησαν τους αντιπροσώπους τους για συνέχιση της συζήτησης επί θεμάτων οικονομίας.

    Ανέφερε πως οι δυο ηγέτες συζήτησαν σήμερα θέματα οικονομίας κατά τη διάρκεια της κατ ιδίαν τους συνάντησης.

    Μετά την κατιδίαν συνάντηση οι ηγέτες αποχώρησαν αφού εξουσιοδότησαν τους αντιπροσώπους τους για συνέχιση της συζήτησης επί θεμάτων οικονομίας, πρόσθεσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 10 December 2009 - 10:29:13 UTC