Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΟΗΕ ΗΓΕΤΕΣ
  • [03] ΠΑΦΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

  • [01] ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΣ

    Οι ηγέτες των χωρών της Κοινοπολιτείας εξέφρασαν τη στήριξή τους στην κυριαρχία, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Στα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοκρατία του Τρινιδάδ και Τομπάγκο, γίνεται αναφορά στην Κύπρο όπου σημειώνεται η στήριξη της Κοινοπολιτείας για μια διαρκή, δίκαιη και λειτουργική διευθέτηση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αρχές της Κοινοπολιτείας.

    Οπως αναφέρεται στα συμπεράσματα, οι ηγέτες των κρατών της Κοινοπολιτείας συμφώνησαν στη σημασία της στήριξης των προσπαθειών των δύο ηγετών της Κύπρου, κάτω από τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ, για την εξεύρεση μιας συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

    Επίσης, χαιρέτισαν την κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία που ξεκίνησε για το Κυπριακό, που στοχεύει στην επίτευξη μιας συμφωνημένης λύσης στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια και μόνο κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

    Ζητούν επίσης εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ για την Κύπρο και συγκεκριμένα των ψηφισμάτων 365 (1974), 541 (1983), 550 (1984), 1250 (1999) και όλων όσων ακολουθούν.

    Επαναλαμβάνουν τη στήριξή τους για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος στην περιουσία και της εφαρμογής όλων των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων καθώς και για την τύχη όλων των αγνοουμένων.

    [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΟΗΕ ΗΓΕΤΕΣ

    Συναντώνται αύριο στις 4 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν στην περασμένη συνάντηση στις 24 Νοεμβρίου, οι δύο ηγέτες αναμένεται αύριο να συνεχίσουν τη συζήτηση των θεμάτων των αλλοδαπών, της υπηκοότητας, της μετανάστευσης και του ασύλου.

    Αύριο αναμένεται να συζητήσουν επίσης το πρόγραμμα των συναντήσεων από τις 3 Δεκεμβρίου και μετά. Πρόσθεσε ότι ήδη έχει συμφωνηθεί μια συνάντηση για τις 3 Δεκεμβρίου μεταξύ των δύο ηγετών.

    [03] ΠΑΦΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

    Το πρώτο ετήσιο Παγκύπριο Συνέδριο Ροταριανών Ομίλων Κύπρου πραγματοποιείται το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Elysium στην Πάφο.

    Ανακοίνωση αναφέρει ότι το συνέδριο, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι 19 ροταριανοί όμιλοι της Κύπρου, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Κυβερνήτης της Ροταριανής Περιφέρειας 2450 για τη ροταριανή χρονιά 2009-2010 Nijad Al Atassi, από το Μπαχρέιν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Jameela.

    Ο Κυβερνήτης κ. Al Atassi, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από 1 έως 10 Δεκεμβρίου, θα χαιρετήσει τους ροταριανούς της Κύπρου σε επίσημο δείπνο που θα γίνει προς τιμή του το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, στο ίδιο ξενοδοχείο, στις 8.30 μ.μ.

    To Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Εκπροσώπου του Κυβερνήτη για την Κύπρο Τάσου Τελεβαντίδη. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου θα αρχίσει εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Διεθνές Ροταριανό Ίδρυμα που χρηματοδοτεί τη διεθνή ροταριανή ανθρωπιστική δραστηριότητα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 30 November 2009 - 10:29:15 UTC