Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΥΠΕΞ - ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΚΗΔΕΙΑ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΜΙΣΗ
  • [03] ΚΑΤΣΟΥΝΩΤΟΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΙΑΣ - ΠΟΡΙΣΜΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΥΠΕΞ - ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας παρέστη στην τελετή έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας 2009, στο Port of Spain, πρωτεύουσα του Τρινιδάδ και Τομπάγκο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, την έναρξη των εργασιών της Συνόδου κήρυξε η Βασίλισσα Ελισάβετ και χαιρέτισαν ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Τρινιδάδ και Τομπάγκο Patrick Manning και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοπολιτείας Kamalesh Sharma.

    Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε κατ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο των Μαλδίβων Mohamed Nasheed, την Πρωθυπουργό της Μπαγκλαντές Sheikh Hasina, τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας Dato Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak, τον Πρωθυπουργό των Νησιών Σαμόα Tuilaepa Lupesoliai Sa ilele Malielegaoi και τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Manmohan Singh.

    Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Καναδά Stephen Harper, τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Kevin Michael Rudd και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Νιγηρίας Ojo Maduekwe.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλία με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε σε νέους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων οι οποίοι εξελέγησαν μετά την τελευταία Σύνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας το 2007, κατά την οποία την ενημέρωσε για το Κυπριακό και αντάλλαξε μαζί της απόψεις επί διαφόρων θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος των κλιματικών αλλαγών.

    Εξάλλου, επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας που πραγματοποιείται στο Port of Spain, είχε χθες κατ ιδίαν συναντήσεις με Υπουργούς Εξωτερικών χωρών μελών της Κοινοπολιτείας.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Stephen Smith, τον Υπουργό Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας Murray McCully , τον Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά Lawrence Cannon, τον Υπουργό Εξωτερικών της Νιγηρίας Ojo Maduekwe, τον Υπουργό Εξωτερικών του Λεσόθο Mohlabi Tsekoa, καθώς και με την Υπουργό Εξωτερικών της Νοτίου Αφρικής Maite Nkoana-Mashabane.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΚΗΔΕΙΑ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΥΜΙΣΗ

    Εάν η Τουρκία δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει ανεμπόδιστα την πορεία της προς την ευρωπαϊκή οικογένεια κι αυτό αποτελεί αταλάντευτη θέση μας, αλλά και ομόφωνη θέση του Εθνικού Συμβουλίου, ανέφερε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας.

    Σε επικήδειο λόγο του κατά την κηδεία των λειψάνων του αγνοούμενου από το 1974 στρατιώτη του 398 Τάγματος Πεζικού Ανδρέα Κυμίση από την κατεχόμενη σήμερα Κυθρέα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, στο Συνοικισμό Στροβόλου Β`, ο κ. Παπακώστας είπε ότι προαπαιτούμενο για την επιτυχία του αγώνα μας είναι η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, την οποία πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε.

    ``Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, η ενότητα διασαλεύεται, από τη μη εποικοδομητική κριτική, στην οποία ορισμένοι προβαίνουν καθημερινά. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε, να εργαζόμαστε για την επίτευξη της ενότητας και της ομοψυχίας μέσα από δημιουργικό διάλογο``, πρόσθεσε.

    [03] ΚΑΤΣΟΥΝΩΤΟΣ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΒΙΑΣ - ΠΟΡΙΣΜΑ

    Η Αστυνομία δεν θα ανεχθεί ούτε ως σύνολο, αλλά ούτε και μεμονωμένα τα μέλη της να επιφορτισθούν το σύνολο της ευθύνης για τη βία εντός και εκτός αθλητικών χώρων, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός.

    Σε γραπτή δήλωση του, με αφορμή το πόρισμα της έρευνας για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στις 15 Νοεμβρίου, στα γήπεδα futsal στα Λατσιά, ο κ. Κατσουνωτός αναφέρει πως η Αστυνομία δεν θα διστάσει να αναλάβει και αναλαμβάνει - το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί σε κάθε περίσταση, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί τη θυματοποίηση μελών της για ευθύνες που φέρουν άλλοι.

    Σημειώνει ότι ``ο Αρχηγός Αστυνομίας μελετώντας και αξιολογώντας την έρευνα, έκρινε ότι στο αρχικό στάδιο, από πλευράς Αστυνομίας, λήφθηκαν τα ανάλογα με το περιεχόμενο της ενημέρωσης μέτρα``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 28 November 2009 - 12:29:12 UTC