Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΑΜΚΕ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΙΠΗ Α - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • [04] ΕΕ ΑΝΕΡΓΙΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

    Την πεποίθηση ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας και ότι είναι έτοιμη να συζητήσει με τις δύο άλλες εγγυήτριες δυνάμεις το θέμα των εγγυήσεων, εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού ερωτηθείς σχετικά, ύστερα από συνάντησή του με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων Chris Bryant.

    «Βλέπω ότι όταν φτάσουμε στο στάδιο συζήτησης των εγγυήσεων στις συνομιλίες, θέλω να ελπίζω και αναμένω ότι η Βρετανία θα είναι εποικοδομητική σε αυτή τη συζήτηση», ανέφερε. Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι δεν χρειάζονται εγγυήσεις, αφού πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο σύστημα του περασμένου αιώνα.

    «Σήμερα μιλάμε για την επανενωμένη Κύπρο, πλήρες μέλος της ΕΕ με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, και δεν βλέπουμε να υπάρχει πλέον λόγος εγγυήσεων από οποιεσδήποτε τρίτες χώρες. Η συμμετοχή στην ΕΕ από μόνη της είναι ικανοποιητική εγγύηση», είπε.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΑΜΚΕ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει δεσμευμένη στο στόχο της επίτευξης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, αλλά χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να έχει από χώρες με τις οποίες μοιράζεται τις ίδιες αρχές και αξίες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν.

    Σε πρόποσή του στο δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων στην 4η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, στη Λευκωσία, ο κ. Καρογιάν είπε ότι ``η ευάλωτη θέση στην οποία βρισκόμαστε, λόγω του περιορισμένου μεγέθους και δύναμής μας, καθιστά τη δέσμευσή μας σε αρχές ακόμα πιο σημαντική``.

    ``Το διεθνές δίκαιο παραμένει, όντως, ο στενότερος σύμμαχός μας στον αγώνα μας υπέρ του σεβασμού της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών. Είναι για αυτόν το λόγο που η συνεργασία μας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, για τους οποίους οι αρχές αυτές αποτελούν θεμελιώδεις αξίες, θα μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς``, είπε.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΙΠΗ Α - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

    Μειωμένος είναι ο αριθμός των ατόμων που προσήλθαν στα κέντρα εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της γρίπης Η1Ν1, είπε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης.

    ``Είναι η πρώτη μέρα των εμβολιασμών. Λειτούργησαν τα κέντρα. Υπήρξε μία επαφή σχετικά για να δούμε την πορεία και γενικά το πώς προχωρεί η όλη διαδικασία. Η παρατήρηση είναι ότι είναι ένας πολύ μειωμένος αριθμός ατόμων, από αυτό που κάποιος θα ανάμενε. Σίγουρα όμως είναι η πρώτη μέρα. Ως Υπουργείο εκείνο που θέλουμε να επαναλάβουμε είναι ότι όλες οι ενδείξεις και οι προτροπές τόσο από τους διεθνείς οργανισμούς όσο και από την ΕΕ, από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς που αφορούν την ασφάλεια του εμβολίου είναι ότι δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα και είναι προτροπή όπως εμβολιαστούν οι κατηγορίες στις οποίες αναφερόμαστε. Ως πρώτη μέρα σίγουρα ήταν και για μας ένα ερωτηματικό το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα και γενικά όλη η διαδικασία``, πρόσθεσε.

    Στο μεταξύ, το Τμήμα Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι στο Κέντρο Εμβολιασμών για τη Γρίπη Α(Η1Ν1) που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για επαγγελματίες υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εμβολιάστηκαν σήμερα, πρώτη ημέρα των εμβολιασμών, 13 άτομα (11 Ιατρικοί Λειτουργοί του Δημόσιου Τομέα, 1 Νοσηλευτικός Λειτουργός του Δημόσιου Τομέα και 1 Επαγγελματίας Υγείας του ιδιωτικού τομέα). Σε δηλώσεις του για τη σημερινή πρώτη μέρα των εμβολιασμών, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι όλες οι αναφορές, οι οποίες έχουν γίνει και οι πληροφορίες οι οποίες παίρνουν από τα αρμόδια διεθνή όργανα, προτρέπουν για τον εμβολιασμό ειδικότερα των ευπαθών ομάδων.

    [04] ΕΕ ΑΝΕΡΓΙΑ

    Τέσσερα εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης είχαν χαθεί στην Ευρώπη από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία καλεί τα κράτη μέλη να προετοιμάσουν τις αγορές εργασίας για τη μετάβαση στην «πράσινη οικονομία», αλλά και στην αύξηση της δυναμικής στην κινητικότητα των εργαζομένων.

    Οπως επισημαίνει η Κομισιόν στην έκθεση «Η απασχόληση στην Ευρώπη», που δημοσιεύθηκε σήμερα, οι άνδρες, οι νέοι, τα άτομα με χαμηλό επίπεδο ειδίκευσης και οι εργαζόμενοι με προσωρινές συμβάσεις εργασίας δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την ύφεση. Η απασχόληση στην ΕΕ μειώθηκε κατά 4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από την αρχή της κρίσης, παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις περιορίστηκαν σχετικά, λόγω της χρήσης ρυθμίσεων μειωμένου χρόνου εργασίας και άλλων συστημάτων, που προώθησαν οι κυβερνήσεις για την αναχαίτιση της ανεργίας.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι μεν σημαντικά, αλλά δεν επαρκούν για να εξασφαλιστεί η επιτυχής έξοδος από την κρίση. Οι πολιτικές απασχόλησης πρέπει να εστιάσουν στην προετοιμασία για τη μετάβαση στην οικονομία με μειωμένες εκπομπές άνθρακα, ενώ θα πρέπει να συνεχιστεί η δυναμική των τελευταίων ετών στην κινητικότητα στην εργασία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 24 November 2009 - 10:29:16 UTC