Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ
  • [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΜΠΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΓΡΙΠΗ Α
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΞΙΦΑΣΚΙΑ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ

    Tην πεποίθηση ότι η καθιερωμένη πλέον Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για διάλογο μεταξύ «όμοια σκεπτόμενων κρατών, τα οποία μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, έχουν όμοια χαρακτηριστικά και αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν κατά την εισαγωγική του ομιλία στην 4η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης η οποία φιλοξενείται από την κυπριακή Βουλή στη Λευκωσία. Ο κ. Καρογιάν τόνισε παράλληλα ότι η Διάσκεψη αποτελεί έμπρακτη απόδειξη των καλών σχέσεων και του πνεύματος συνεργασίας, που επικρατεί μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν, αλλά και ευκαιρία επαναβεβαίωσης της δέσμευσης σε κοινές αρχές και αξίες.

    Ανέφερε πως κατά τη φετινή Διάσκεψη θα συζητηθούν ακόμα τρία θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία σχετίζονται με τους τρόπους με τους οποίους τα ευρωπαϊκά μικρά κράτη καταπολεμούν την παράνομη μετανάστευση, τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στα κράτη μας και τέλος, το ρόλο των Μικρών Κρατών Ευρώπης στη στήριξη του διεθνούς δικαίου. Οπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, η επιλογή των θεμάτων συζήτησης αντικατοπτρίζει, από τη μια, τις σημερινές, επίκαιρες προκλήσεις και από την άλλη, ανταποκρίνεται στην ανάγκη και το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για ενασχόληση με διαχρονικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τα μικρά κράτη.

    Ο κ. Καρογιάν εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα ότι η υιοθέτηση κοινής δήλωσης στο τέλος των εργασιών της Διάσκεψης, θα αντικατοπτρίζει τόσο το ζωντανό ενδιαφέρον όλων για τα τρία θέματα συζήτησης, όσο και την κοινή αντίληψη περί των αναγκαίων δράσεων προς αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που τίθενται ενώπιον των μικρών κρατών της Ευρώπης. Ευχήθηκε τέλος στους συμμετέχοντες «μια εποικοδομητική Διάσκεψη και μια ευχάριστη παραμονή στην Κύπρο».

    [02] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΜΠΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΓΡΙΠΗ Α

    Ξεκίνησε από τις 8 το πρωί της Δευτέρας η πρώτη φάση των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση της γρίπης Η1Ν1 στα 19 συνολικά κέντρα εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ανώτερη Ιατρική Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης, Ολγα Καλακούτα άρχισαν να προσέρχονται οι ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν, οι οποίες είναι λειτουργοί υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έγκυες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ηλικίας 15 έως 45 χρόνων. Στην τελευταία κατηγορία, πρόσθεσε, ανήκουν άτομα με μέτριο ή σοβαρό άσθμα, χρόνια νόσο των πνευμόνων, ζακχαρώδη διαβήτη, σοβαρή καρδιοπάθεια, χρόνια νεφρική νόσο, σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια, χρόνια νευρολογική νόσο, άτομα με ανοσοανεπάρκεια ή βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και εξαιρετικά παχύσαρκα άτομα.

    Τα κέντρα εμβολιασμού, είπε η κ. Καλακούτα, θα λειτουργούν Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι. Τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι έγκυες θα πρέπει να προσκομίζουν συμπληρωμένη τη σχετική βεβαίωση που έχει κυκλοφορήσει σε όλους τους γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει τίτλο ``Ιατρική γνωμάτευση για χορήγηση εμβολίου γρίπης Α Η1Ν1`` και έχοντας ταυτόχρονα την ταυτότητά τους για επιβεβαίωση των στοιχείων, σημείωσε η κ. Καλακούτα. Οσον αφορά τους λειτουργούς υγείας, για τους γιατρούς, φαρμακοποιούς και οδοντίατρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως ανέφερε η Ανώτερη Ιατρική Λειτουργός, σε όλα τα κέντρα εμβολιασμού έχουν σταλεί ονομαστικοί κατάλογοι που έχουν δοθεί από τον αντίστοιχο επιστημονικό σύλλογο, οπότε μπορούν να προσέρχονται μόνο με την κατοχή ταυτότητας. Οι υπόλοιποι λειτουργοί υγείας, όπως ακτινογράφοι, βοηθοί θαλάμων, βοηθοί φαρμακείων, βοηθοί οδοντιατρείων,κ.ά, είπε, θα πρέπει να προσκομίζουν μια βεβαίωση ότι εργοδοτούνται στον τομέα της υγείας.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Καλακούτα είπε ότι οι εμβολιασμοί γίνονται ταυτόχρονα για όλες τις ομάδες πληθυσμού σε όλες τις προαναφερθείσες ομάδες. ``Απλώς έχουμε χωρίσει τα κέντρα εμβολιασμού. Π.χ οι λειτουργοί υγείας θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία, όπου έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι εργοδοτούνται σε αυτά, οπότε είναι για λόγους διευκόλυνσης, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ, Νοσοκομείο Κυπερούντας. Οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θα πηγαίνουν στα κέντρα υγείας Αγλαντζιάς, Λακατάμειας, Ιδαλίου, Κλήρου, Ακακίου και στο Νοσοκομείο Κυπερούντας``. Γίνεται, είπε, συνεχής καταγραφή για τον αριθμό των εμβολίων που χορηγούνται, για τις ομάδες πληθυσμού στις οποίες χορηγούνται και υπάρχει μια μορφή παρακολούθησης. Επιπλέον, συνέχισε, εάν παρατηρηθεί σε ένα κέντρο εμβολιασμού, αυξημένη προσέλευση θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για λειτουργία κάποιων κέντρων και άλλα απογεύματα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο ή άνοιγμα κάποιων νέων κέντρων εμβολιασμού και κάπου αλλού. ``Δεν θα θέλαμε για κανένα λόγο να ταλαιπωρηθεί ο οποιοσδήποτε`` κατέληξε.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΞΙΦΑΣΚΙΑ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Με τον Ιταλό Φεντερίκο Φιλίπα και την Ελβετίδα Μίριαμ ντε Σεπιμούς να κερδίζουν τις πρώτες θέσεις στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα ολοκληρώθηκαν οι Παγκόσμιοι αγώνες «Κύπελλο Αφροδίτη». Το Κύπελλο διοργάνωση η Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας στο αθλητικό κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου με συμμετοχή 45 αθλητών/τριών από 11 χώρες.

    Στο ξίφος μονομαχίας ανδρών, στο οποίο αγωνίστηκαν 38 αθλητές με 13 συμμετοχές από την Κύπρο, επικράτησε ο Ιταλός Φεντερίκο Φιλίπα και ακολούθησαν οι Αϊζενστάντ Ιντο από το Ισραήλ και οι Γιώργος Αμπάλοφ και Λιατόπουλος Περικλής (Ελλάδα) στην τρίτη θέση. Ο Κύπριος Ηράκλης Εμανουηλίδης κατάφερε να τερματίσει στην 12η θέση. Ο Κύπριος αθλητής κατάφερε να προκριθεί στους 16 του τουρνουά, αλλά έχασε από τον 2ο φέτος, Αϊζενσντάντ.

    Στους αγώνες των γυναικών, ξεχώρισε η Ελβετίδα Ντε Σεπιμπούς Μιριάμ και η Ελληνίδα Νικολάου Κυπριανή ενώ από Κυρπιακής πλευράς η έφηβη Χατζηθωμά Μαρία με 3 νίκες και 3 ήττες και η Καραγιάννη Ελένη 2 νίκες και 4 ήττες. Στην 5η θέση τερμάτιθσε η Κύπρια Μαρία Χατζηθωμά και στην 6η επίσης Κύπρια Ελένη Καραγιάννη.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 23 November 2009 - 10:29:12 UTC