Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-11-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

  • [01] ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ

    Η μη αναγνώριση από την υποψήφια Τουρκία ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα, τόνισε ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Πιέρ Λελούς, μιλώντας ύστερα από συνάντησή του με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού. Ο κ. Λελούς, επαναβεβαίωσε ότι η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου «στο στόχο της δημιουργίας ενός ενιαίου κράτους με ομοσπονδιακή δομή και σεβασμό στις μειονότητες» και σημείωσε ότι θα ακούσει με πολλή προσοχή αύριο τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος θα τον ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είπε επίσης ότι θα συναντηθεί και με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ώστε να ακούσει «τι έχει να πει».

    «Είμαστε πρόθυμοι να σταθούμε στο πλευρό σας και να σας βοηθήσουμε να κλείσετε αυτή την πολύ θλιβερή περίοδο της ευρωπαϊκής ιστορίας», ανέφερε. Ο κ. Λελούς έκανε λόγο για «μια πολύ περίεργη κατάσταση υποψήφια χώρας η οποία δεν αναγνωρίζει μέλος της ΕΕ» και σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι για πάντα». Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος. Ο Γάλλος Υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο για να δηλώσει ότι «είμαστε μαζί σας». Πρόσθεσε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί του ζήτησε να βρίσκεται στην τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου της Λάρνακας. Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου Γαλλίας, είπε ότι είναι πολύ θετικές, περισσότερο από φιλικές και σχεδόν οικογενειακές. Ανέφερε ακόμα ότι συζητήθηκε μια πλειάδα θεμάτων μεταξύ των οποίων και η αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο, για την οποία ευχήθηκε να υπάρξει πρόοδος πολύ σύντομα.

    Από πλευράς του ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού σημείωσε ότι οι σχέσεις Γαλλίας Κύπρου ήταν και είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών. «Υπάρχει σύγκλιση σε πολλά διεθνή προβλήματα και βεβαίως η Κύπρος είναι ευγνώμων επειδή η Γαλλία στέκεται πάντα στο πλευρό της, για τα θέματα αρχών και διεθνούς δικαίου και ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστηρίζει και διαφυλάσσει τις αρχές του», είπε ο κ. Κυπριανού. Είπε ακόμα ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας κάτι το οποίο θα εξεταστεί. Πρόσθεσε ότι με τον Γάλλο Υπουργό συζητήθηκαν θέματα ΕΕ, θεσμικά ζητήματα αλλά και οι απευθείας διαπραγματεύσεις. Ανέφερε ακόμα ότι συζητήθηκε το σημαντικό για την Κύπρο ζήτημα της αξιολόγησης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας από την ΕΕ τον Δεκέμβριο και εξέφρασε της θέσεις της Δημοκρατίας για το τι αναμένει να γίνει τον Δεκέμβριο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 November 2009 - 20:29:14 UTC