Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΙ
  • [03] ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΚΥΠΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια αναφορικά με την αξιολόγηση της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το Δεκέμβριο, έχοντας ωστόσο πάντοτε υπόψη το στρατηγικό στόχο που είναι η αξιοποίηση της συγκυρίας του Δεκεμβρίου ώστε η Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να συνεργαστεί για λύση στο Κυπριακό που να είναι προς το καλώς νοούμενο συμφέρον του λαού μας.

    Ανέφερε ακόμα πως είναι λάθος να προδικάζουμε από τώρα οτιδήποτε ή να αποφασίσουμε οτιδήποτε για τις δικές μας τις ενέργειες ενόψει του Δεκεμβρίου και σημείωσε πως όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων για το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η πλευρά μας θα πάρει τις αποφάσεις της ανάλογα με το πώς έχουν διαμορφωθεί και τα πράγματα.

    Σε δηλώσεις ύστερα από το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Παναγιώτη Κασπή που έγινε στη Λάρνακα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «κάθε μνημόσυνο ήρωα είναι και μια παρακαταθήκη συνέχισης του αγώνα για εξεύρεση λύσης που να τερματίζει την κατοχή, να επανενώνει την Κύπρο, το λαό μας για να μπορέσουμε επιτέλους ελεύθερα να οικοδομούμε σε συνθήκες μόνιμης ειρήνης το ευτυχισμένο μέλλον μας. Είναι κάτι που χρωστούμε στους ήρωες μας, αλλά είναι και κάτι που χρωστούμε στις επόμενες γενιές γιατί είναι κάτι που πρέπει να διασφαλίσουμε, όλες εκείνες τις συνθήκες όπου οι νέες γενιές θα μπορούν μέσα σε ασφάλεια και ειρήνη να ζουν τη δική τους τη ζωή και να οικοδομούν τη δική τους χώρα πραγματικοί αφέντες στον τόπο τους», σημείωσε.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΙ

    Πάγια πολιτική του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι η πληροφόρηση και στήριξη των αποδήμων αναφορικά με την εξεύρεση κατάλληλης απασχόλησης στην Κύπρο για σκοπούς επαναπατρισμού και ένταξης τους στην κυπριακή αγορά εργασίας, τονίζει στο χαιρετισμό της στο 5ο Παγκύπριο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαναπατρισθέντων Κυπρίων Αγγλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Στο χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε ο Ανώτερος Λειτουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σαββάκης Χατζηχριστοφή, η κ. Χαραλάμπους σημειώνει, επίσης, ότι το Υπουργείο Εργασίας ως ο κατ εξοχήν φορέας της κρατικής κοινωνικής πολιτικής, προωθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και ειδικότερα την Υπηρεσία Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων τα θέματα που αφορούν τους επαναπατρισθέντες. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο συμμετέχει στη διαμόρφωση του προγράμματος πολιτικής και στρατηγικής για τη Διασπορά και τους Επαναπατρισθέντες.

    Η κ. Χαραλάμπους αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προγράμματα και σχέδια για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαναπατρισθέντες. Συγκεκριμένα, είπε, οι επαναπατρισθέντες που έχουν συμπληρώσει το 63ο έτος της ηλικίας τους είναι δικαιούχοι κοινωνικής κάρτας. Πρόσθετα, οι επαναπατρισθέντες που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους με το συνυπολογισμό περιόδων διαμονής στην Κύπρο και σε άλλες χώρες μέλη της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και στην Ελβετία μπορούν να θεμελιώσουν δικαίωμα σε κοινωνική σύνταξη νοουμένου ότι δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη σε μεγαλύτερο ύψος.

    [03] ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΚΥΠΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Μεγάλη νίκη 4-1 επί της εθνικής Βουλγαρίας πέτυχε το εθνικό συγκρότημα της Κύπρου.

    Ο αγώνας ήταν ο τελευταίος εντός έδρας της εθνικής Κύπρου για τον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 11 October 2009 - 13:29:17 UTC