Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΡΓΟ ΒΟΥΛΗΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΕΡΓΟ ΒΟΥΛΗΣ

    Με την εξαγγελία καινοτομιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και με τη διαβεβαίωση ότι ``η βελτίωση της λειτουργίας του σώματος αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Προέδρου της Βουλής``, παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριο Καρογιάν, το έργο που επιτελέστηκε κατά τη χρονική περίοδο της 3ης Συνόδου της 9ης Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Ο κ. Καρογιάν διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει η κατασκευή του νέου κτιρίου της Βουλής και θα αξιοποιηθεί καταλλήλως το παλαιό κτίριο, ενώ θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες προς αναβάθμιση του ρόλου της Βουλής των Αντιπροσώπων σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση ευρωπαϊκών νομοθεσιών, θα στελεχωθεί καταλλήλως το γραφείο της Βουλής στις Βρυξέλλες και θα αναβαθμισθεί η συνεργασία του κυπριακού με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλά και με τα κοινοβούλια των άλλων κρατών - μελών.

    Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Καρογιάν, θα καταβληθεί προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία της Βουλής των Αντιπροσώπων τόσο με τους εκπροσώπους του Τύπου όσο και με τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν σύντομα, μέσω Διαδικτύου και του προγράμματος e-democracy, να επικοινωνούν με τους εκπροσώπους τους στη Βουλή και με τις υπηρεσίες του κυπριακού Κοινοβουλίου. ``Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές``, όπως είπε ο κ. Καρογιάν αναφερόμενος στο κοινοβουλευτικό έργο κατά τη διάρκεια της Συνόδου αυτής, ``συνήλθαν σε 620 συνεδριάσεις, η Ολομέλεια του σώματος ψήφισε σε νόμους 235 νομοσχέδια και 26 προτάσεις νόμου και ενέκρινε 114 κανονισμούς``.

    ``Επίσης, μελετήθηκαν 101 αιτιολογικά σημειώματα για την πρόσληψη ή την παράταση υπηρεσιών έκτακτων υπαλλήλων στο δημόσιο και στον ημικρατικό τομέα``. Κατά την ίδια περίοδο, η Βουλή απέρριψε τρία νομοσχέδια, τέσσερεις προτάσεις νόμου και έναν κανονισμό, ενώ η εκτελεστική εξουσία απέσυρε δώδεκα νομοσχέδια και είκοσι κανονισμούς. Αποσύρθηκαν επίσης δύο προτάσεις νόμου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε στη Βουλή για επανεξέταση με βάση τη σχετική συνταγματική πρόνοια έναν ψηφισθέντα νόμο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 7 October 2009 - 19:29:14 UTC