Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
  • [02] ΥΠΕΞ ΣΟΥΗΔΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΚΕΝΥΑΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΤΑΛΙΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    Ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:45 η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, το Εθνικό Συμβούλιο κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν με βάση το περιεχόμενο του οποίου η Κύπρος δεν πρόκειται να συναινέσει τον Δεκέμβριο στην απρόσκοπτη ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [02] ΥΠΕΞ ΣΟΥΗΔΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΕ - ΚΥΠΡΟΣ

    Οι διμερείς σχέσεις της Τουρκίας με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, πρέπει να ομαλοποιηθούν και πρέπει να γίνονται σεβαστά όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών.

    Αυτό δήλωσε η Σουηδή Υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Cecilia Malmstron, η χώρα της οποίας προεδρεύει της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, απαντώντας ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ερωτήσεις του Eλληνα Ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Νικολάου Χούντη που αφορούσαν στην αρνητική πολιτική της Τουρκίας σ` ό,τι αφορά στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και για το άνοιγμα του κεφαλαίου της Ενέργειας.

    Η Τουρκία, είπε η Σουηδή Υπουργός, φέρει ευθύνη για τις σχέσεις καλής γειτονίας και πρόσθεσε «έτσι προβλέπεται από τον ΟΗΕ και είναι πάρα πολύ σημαντικό και για την προσχώρηση της Τουρκίας».

    [03] ΚΕΝΥΑΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Την ευχή όπως σύντομα επιλυθεί με ειρηνικό τρόπο το κυπριακό πρόβλημα, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κένυας Kalonzo Musyoka, ο οποίος χαρακτήρισε την επανένωση της Κύπρου ως προτεραιότητα.

    Ο Κενυάτης Αντιπρόεδρος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, κατά την οποία ο Κύπριος Υπουργός τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό και συζήτησε μαζί του θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και τα κρούσματα πειρατείας στις ακτές της Σομαλίας.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Αντιπρόεδρος της Κένυας το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό θέμα και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις εξελίξεις από τον κ. Κυπριανού.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΤΑΛΙΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

    Κύπρος και Ιταλία υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης στα θέματα πολιτικής άμυνας και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

    Το μνημόνιο αφορά θέματα μετανάστευσης και ασύλου καθώς και συνεργασία στους τομείς της μείωσης του κινδύνου και της διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων με έμφαση στις φυσικές καταστροφές όπως πυρκαγιές, σεισμοί και πλημμύρες.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι το μνημόνιο υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης ο οποίος βρισκόταν στην Ιταλία μετά από πρόσκληση του Ιταλού ομόλογό του, και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Guido Bertolaso.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 18 September 2009 - 13:29:18 UTC