Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-09-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010
  • [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΜΒΟΛΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας υπογράμμισε το βράδυ του Σαββάτου ότι ο ίδιος και ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ «καθοδηγούνται και δεσμεύονται από την προϋπόθεση ότι αν δεν συμφωνηθούν όλα, τίποτε δεν είναι συμφωνημένο».

    Σε χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε πεπεισμένος «ότι η ειρηνική δίκαιη λύση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον μιας εκσυγχρονισμένης, δημοκρατικής, προοδευτικής Τουρκίας, που έχει όραμα ένα ευρωπαϊκό μέλλον» και επανατόνισε «το σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης που διαδραματίζει ο παράγοντας Τουρκία».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες διεθνείς υποχρεώσεις και οφείλει να τις σεβαστεί μιας και είναι ακόμη νωπή η υπογραφή της στο πρωτόκολλο της Αγκυρας και στη βάση των προνοιών αυτού του πρωτοκόλλου πρέπει να καθορίσει την παραπέρα πολιτική της, αλλά και να αναθεωρήσει τη στάση της».

    Στο χαιρετισμό, του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «δεν είναι δυνατό και δεν αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη των διεθνών σχέσεων η χωρίς κόστος παραβίαση κανόνων του διεθνούς δικαίου, η μη τήρηση συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, από χώρες που στηρίζονται απροκάλυπτα στη στρατιωτική τους ισχύ και δύναμη».

    Πρόσθεσε ότι «έχουν και οι μικροί, αριθμητικά, λαοί δικαιώματα και τη δική τους αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα όταν αυτοί οι λαοί, όπως στη δική μας περίπτωση, υπερασπίζονται αρχές και αξίες προς όφελος και των δύο κοινοτήτων, αρχές και δικαιώματα τα οποία υπερασπιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε ανεξαρτήτως του μεγέθους της πατρίδας μας».

    Είναι για τούτο, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που όταν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου ή ο Επικεφαλής των Διαπραγματεύσεων Ενταξης της Τουρκίας στην ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, αναφέρονται στις εξελίξεις στο Κυπριακό, οφείλουν να είναι δημιουργικοί και να συμβάλλουν ώστε ο διάλογος να στηριχθεί σε αρχές και να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα, αντί να απειλούν και να υπαινίσσονται διαιώνιση της διχοτόμησης».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση, «για ακόμη μια φορά, στη διεθνή κοινότητα αλλά και τις φιλικές μας χώρες να εντείνουν τις προσπάθειες τους, αλλά και την πολιτική επιρροή τους προς την πλευρά της Τουρκίας, ώστε αυτή να μεταβάλει στάση», ενώ υπέδειξε πως «στόχος μας δεν είναι η τιμωρία της Τουρκίας, αλλά στρατηγική μας επιδίωξη είναι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αξιοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση κάθε προσφερόμενο πολιτικό εργαλείο».

    Για το β γύρο των απευθείας συνομιλιών του με τον Τ/κ ηγέτη, που έχει ήδη αρχίσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «προσερχόμαστε με αισθήματα συγκρατημένης αισιοδοξίας» για να προσθέσει ότι «στη μέχρι σήμερα πορεία μας έχουμε συναντήσει και προβλήματα και δυσκολίες», πιστεύουμε όμως ακόμα και ελπίζουμε «ότι με καλή θέληση είναι δυνατή η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «εμείς πιστεύουμε στο όραμα της επανένωσης και με κανένα τρόπο δεν μας ικανοποιεί η σημερινή κατάσταση πραγμάτων, η διαιώνιση της διχοτόμησης της πατρίδας μας».

    Επιδιώκουμε και αγωνιζόμαστε, επανέλαβε, «για συμφωνημένη λύση το συντομότερο», έχοντας μάλιστα υπόψη ότι «η παρέλευση του χρόνου βαθαίνει τα τετελεσμένα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να ολιγωρούμε».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η συνέχιση της παρουσίας χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων, αλλά και εποίκων απειλεί και υποσκάπτει την ασφάλεια και το μέλλον όλων των νόμιμων κατοίκων της πατρίδας μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και αλλοιώνει με τραγικό τρόπο τη δημογραφική σύνθεση του νησιού μας».

    Επαναβεβαίωσε τη θέση της ε/κ πλευράς, ότι «είμαστε έτοιμοι για λύση το συντομότερο, δυνατό, όχι όμως οποιαδήποτε λύση, αλλά μια λύση που πρέπει να οδηγήσει στον τερματισμό της κατοχής και στην επανένωση του εδάφους, του λαού, των θεσμών και της οικονομίας της Κύπρου στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «στηριζόμαστε στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και του 1979, στα σχετικά ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο διεθνές και στο ευρωπαϊκό δίκαιο».

    «Επιδιώκουμε», σημείωσε,«μια λύση που θα διασφαλίζει τη μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και που με κανένα τρόπο δεν σημαίνει αριθμητική ισότητα».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «είμαστε κρυστάλλινα καθαροί στην πολιτική μας στοχοπροσήλωση» και κατανοούμε ότι «η λύση θα είναι ένας έντιμος ιστορικός συμβιβασμός, ο οποίος όμως θα στηρίζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις θεμελιώδεις ελευθερίες».

    «Αυτές πρέπει να είναι οι αρχές που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της λύσης και που ο σεβασμός τους θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμένιων, Μαρωνιτών και Λατίνων», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ο οποίος επανέλαβε ότι «η λύση πρέπει να προέλθει από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους».

    Οπως είπε, «επιδιώκουμε όπως από κοινού με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκυπρίους καθορίσουμε το μέλλον της πατρίδας μας, χωρίς την ανάμειξη τρίτων, κάτι που σημαίνει ότι επιβάλλεται η συνεχής ανάληψη κοινών προσπαθειών ανάμεσα στις δύο κοινότητες για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής και συμφωνημένης λύσης, η οποία θα τεθεί ενώπιον των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων σε ξεχωριστά και ταυτόχρονα δημοψηφίσματα».

    Για τους μήνες που έπονται, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς και θα χρειαστεί η κατάλληλη, ψύχραιμη προετοιμασία».

    Για την προσεχή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πρέπει να είναι παραγωγική και δημιουργική και να συμβάλει ώστε μέσα σε πνεύμα ενότητας και σύμπνοιας να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις και προβλήματα θα εγερθούν».

    Τόνισε ότι «επιβάλλεται η μέγιστη ενότητα του εσωτερικού μας μετώπου και καλώ με αυτή την ευκαιρία όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στον τερματισμό της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τελευταία».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως ο ίδιος πιστεύει «ότι έχουμε λόγους να παραμένουμε αισιόδοξοι μιας και στον ένα χρόνο των διαπραγματεύσεων διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις και διαφωνίες, αλλά και συγκλίσεις επί διαφόρων θεμάτων».

    Πρόσθεσε πως «δεν είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι, υπήρξε όμως πρόοδος και αναμένουμε περισσότερα».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πρέπει να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος ώστε να ανοίξει ο δρόμος σ ένα έντιμο συμβιβασμό, κάτι που εάν δεν γίνει δεν θα αποδεχθούμε λύση χάριν της λύσης για εξυπηρέτηση οποιωνδήποτε συμφερόντων».

    Απευθυνόμενος στους Αμμοχωστιανούς, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τούς διαβεβαίωσε «ότι η επιστροφή στην πολυαγαπημένη σας πόλη, η έγνοια μας για την πόλη σας είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας ενώ χειροπιαστά δείγματα αυτών των προσπαθειών και του ενδιαφέροντος μας αποτελεί η συνεχής αναφορά σε όλες μας τις συναντήσεις με ξένους ηγέτες, αλλά και από όλα τα διεθνή φόρα στο θέμα της Αμμοχώστου».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η πρόσφατη επιστολή μας στο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με αποκλειστικό θέμα την Αμμόχωστο και την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αποτελεί την επισφράγιση των προσπαθειών μας».

    Στη βάση αυτών των προσπαθειών, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «βρίσκεται η εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «οι προσπάθειες μας στηρίζονται στη Συμφωνία Υψηλού Επιπέδου του 1979 για την επανεγκατάσταση των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου, καθώς και στα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για παράδοση της πόλης στα Ηνωμένα Εθνη, αλλά παρά ταύτα, η στάση της Τουρκίας παραμένει μέχρι σήμερα αρνητική και αδιάλλακτη».

    Αναφερόμενος στην εν όψει αξιολόγηση της Τουρκίας το Δεκέμβριο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «η ηγεσία της χώρας αυτής, πέραν των άλλων υποχρεώσεων της, θα μπορούσε να προχωρήσει στην εφαρμογή του ψηφίσματος 550, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια κίνηση προς την ορθή κατεύθυνση».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε «στις πρωτοβουλίες που καταβάλλει ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και όλοι οι Αμμοχωστιανοί, στις προσπάθειες για ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, όπως και για τη γενική ενημέρωση Ευρωπαίων και άλλων αξιωματούχων για το Κυπριακό».

    Καταλήγοντας, ανέφερε πως, «εκτιμώ αυτή τη δράση και συμπαραστέκομαι όπως πάντα στις προσπάθειες σας οι οποίες προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στις δικές μας προσπάθειες, όσο και σε εκείνες της πολιτικής ηγεσίας συνολικά, για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης, αμοιβαία αποδεκτής και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010

    Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2010, που εγκρίθηκε την Παρασκευή από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, στην αποφυγή υπερβολικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων, στην ενίσχυση των παραγωγικών τομέων της οικονομίας και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

    Συνολικά, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2010 προβλέπει έσοδα, εξαιρουμένων των δανείων, ύψους 5.794 εκ. ευρώ σε σύγκριση με αναθεωρημένα έσοδα ύψους 5.371 εκ. ευρώ το 2009. Ο ρυθμός αύξησης των εσόδων το 2010 υπολογίζεται να ανακάμψει και να φθάσει το 7,9% σε σύγκριση με μείωση ύψους 11,7% το 2009.

    Το σύνολο των δαπανών του προϋπολογισμού του 2010, εξαιρουμένων των αποπληρωμών των δανείων, προϋπολογίζεται στα 7.858 εκ. ευρώ σε σύγκριση με προϋπολογιζόμενες δαπάνες ύψους 7.627 εκ. ευρώ το 2009. Η ποσοστιαία αύξηση των προϋπολογιζόμενων δαπανών του 2010 σε σχέση με το 2009 περιορίζεται στο 3% σε σύγκριση με 17,7%, που ήταν τον προηγούμενο χρόνο. Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται να ανέλθει στο 4,5%.

    Παρουσιάζοντας το Σάββατο σε δημοσιογραφική διάσκεψη τον προϋπολογισμό, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης ανέφερε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να φθάσει το 0,5% το 2010, σε σύγκριση με -0,5% το 2009 και 3,6% το 2008, ο πληθωρισμός 2,5% το 2010, σε σύγκριση με 1,0% το 2009 και 4,4% το 2008, η ανεργία 6,5% το 2010, σε σύγκριση με 5,5% το 2009 και 3,7% το 2008, και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών -8,0% το 2010, σε σύγκριση με -9,0% το 2009 και -18,0% το 2008.

    Ο κ. Σταυράκης αναφέρθηκε σε ελαχιστοποίηση των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, συγκράτηση μη παραγωγικών δαπανών, ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, προτεραιότητα στα αναπτυξιακά έργα και διατήρηση του ελλείμματος κοντά στο 3%. Οσον αφορά τις τακτικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2010, επεσήμανε τη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 7,1%, μείωση των δαπανών για τόκους από 586 εκ. ευρώ σε 514 εκ. ευρώ, και παγοποίηση θέσεων εκτάκτων και μορατόριουμ στη δημιουργία νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τους επόμενους 18 μήνες.

    [03] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

    ``Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως έχει κατατεθεί σε έγγραφο, είναι ότι με τη λύση του Κυπριακού θα πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα σε όλους τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να διασφαλιστεί, επίσης, το δικαίωμα στην ελευθερία εγκατάστασης``, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    ``Αυτό ο Πρόεδρος το τεκμηριώνει κιόλας επί του εδάφους σε συνδυασμό με τις εδαφικές αναπροσαρμογές που θα πρέπει να γίνουν με τη λύση του Κυπριακού, και αυτή η φιλοσοφία, αυτή η προσέγγιση δεν είναι καινούργια. Είναι θέση που έχει καταθέσει η ε/κ πλευρά από το 1989 μέσα από τις ομόφωνες προτάσεις``, είπε.

    Πρόσθεσε ότι ``ο Πρόεδρος, μέσα από τις εδαφικές αναπροσαρμογές που ζητά, υπολογίζεται ότι θα επιστρέψουν υπό ε/κ διοίκηση 100.000 πρόσφυγες, και ταυτόχρονα ζητά την επιστροφή και όλων των προσφύγων που απομένουν υπό τ/κ διοίκηση, και αυτό μπορεί να γίνει εφικτό χωρίς να ανατρέπει και αυτό που λέει η τ/κ πλευρά ότι χρειάζεται να έχει πλειοψηφία πληθυσμού στην υπό τ/κ διοίκηση περιοχή, στα πλαίσια της ομοσπονδίας``. ``Αυτό λεν τα έγγραφα και αυτό είναι το βασικό, ότι ο Πρόεδρος ζητά, επιχειρηματολογεί και τεκμηριώνει ότι με τη λύση του Κυπριακού μπορούν να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες, να έχουν όλοι το δικαίωμα για επιστροφή, είτε υπό ε/κ διοίκηση με τις εδαφικές αναπροσαρμογές, είτε στην υπό τ/κ διοίκηση περιοχή της ομοσπονδίας``, πρόσθεσε.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η διαρροή των εγγράφων είναι ένα διαχρονικό, αρνητικό και νοσηρό φαινόμενο, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επικείμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι, πέραν από τη γενικότερη ενόχληση από τη διαρροή των εγγράφων, η Κυβέρνηση νοιώθει ενοχλημένη ``από την ερμηνεία που έχει δοθεί στο συμπληρωματικό έγγραφο, το οποίο έχει δοθεί και βρίσκεται στα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι πολιτικές δυνάμεις και που είναι συνοδευτικό του βασικού εγγράφου που καταγράφει, επιχειρηματολογεί και τεκμηριώνει τη βασική θέση, ότι όλοι οι πρόσφυγες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα επιστροφής και να επιστρέψουν.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΜΒΟΛΙΑ

    Ο Υπουργός Υγείας Χρήστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι μόνο εάν τα νέα εμβόλια για τη γρίπη των χοίρων είναι ασφαλή θα χρησιμοποιηθούν στην Κύπρο και πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Κύπρος, μια αγορά μισού εκατομμυρίου, κατάφερε να μπει στην πρώτη φάση για αγορά εμβολίων.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ερωτηθείς για τη συμφωνία που έκανε η Κυβέρνηση σχετικά με την αγορά εμβολίων για τη νέα γρίπη, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ήταν «μεγάλη πίεση και επίπονη προσπάθεια για μας να μπορέσουμε να έχουμε κάποια συμβόλαια και να καταφέρουμε να ενταχθούμε στην πρώτη φάση. Ανεξαιρέτως όλες οι χώρες του κόσμου», είπε, μπήκαν σε ένα ανταγωνισμό για να καταφέρουν να μπουν στις πρώτες φάσεις εμβολίων. «Ολες οι εταιρείες που φαίνεται κατ; αρχήν να έχουν εξασφαλίσει τα πρώτα πιστοποιητικά για να μπορέσουν να παράσχουν τα εμβόλια είναι τέσσερις παγκοσμίως», είπε και πρόσθεσε πως «μία μικρή Κύπρος, μία αγορά του μισού εκατομμυρίου μπροστά σε αγορές των 50, 60 100 και 200 εκατομμυρίων είναι για μένα πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε να μπούμε στη πρώτη φάση». Εκείνο που έχει σημασία, σημείωσε ο κ. Πατσαλίδης είναι πως «μόνο εάν είναι ασφαλές το εμβόλιο θα χρησιμοποιηθούν».

    Ο Υπουργός Υγείας μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Κοπεγχάγη, όπου θα προεδρεύσει της 59ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι νέες εξελίξεις για τη γρίπη των χοίρων, θα τεθούν θέματα των συστημάτων υγείας και η παγκόσμια οικονομική κρίση και θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ της Ευρώπης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 13 September 2009 - 9:29:11 UTC