Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ - 64Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
  • [02] ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ - ΙΩΑΝΝΟΥ

  • [01] ΟΗΕ - 64Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

    Στις 15 Σεπτεμβρίου και 3μμ τοπική ώρα Νέας Υόρκης αρχίζει τις εργασίες της η 64η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΗΕ, η γενική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου.

    Τη Γενική Συνέλευση θα απασχολήσουν θέματα όπως η διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας - που περιλαμβάνει και το Κυπριακό - η προώθηση της οικονομικής και της αειφόρου ανάπτυξης σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, η ανάπτυξη στην Αφρική, η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αποτελεσματικός συντονισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και η προώθηση της δικαιοσύνης και της διεθνούς νομιμότητας.

    Τη Γενική Συνέλευση θα απασχολήσουν επίσης θέματα που αφορούν τον αφοπλισμό, τα ναρκωτικά, την αποτροπή του εγκλήματος, την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της καθώς και οργανωτικά και διοικητικά ζητήματα.

    Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα της Συνέλευσης, στην αναφορά στο Κυπριακό γίνεται λόγος για την πρόσφατη έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, η οποία εκδόθηκε στις 15 Μαΐου 2009.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη την πρώτη εβδομάδα της Συνόδου.

    [02] ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Δεν θα λήξει με τις αντικατοχικές του εκδηλώσεις της 12ης Σεπτεμβρίου 2009, η εκστρατεία του Δήμου Αμμοχώστου με το «Χάρτη της Επιστροφής», όπου καλούνται όλοι οι δημότες της Αμμοχώστου να εκδηλώσουν την επιθυμία και απαίτησή τους για επιστροφή, τοποθετώντας στα σπίτια, στα καταστήματά τους, ακόμα και στα περιβόλια ή άλλα υποστατικά τους τη «Σημαία της Επιστροφής», αλλά θα συνεχίσει, με την τοποθέτηση του χάρτη στην Πάφο και την επιστροφή του στη Λεμεσό, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

    Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αμμοχώστου αναφέρει ότι οι εκδηλώσεις της 12ης Σεπτεμβρίου, 2009, θα αρχίσουν στις 7μ.μ. με αυτοκινητοπομπή από το ζαχαροπλαστείο Λιοτατή στο Φρέναρος και θα καταλήξει στη Δερύνεια, θα συνεχίσουν στις 8μ.μ. με Πορεία Πεζών από την εκκλησία Αγίου Μοδέστου προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, με επίδοση ψηφίσματος σε αξιωματικό της UNFICYP.

    Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 9μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κατεχόμενης Αμμοχώστου, με την προβολή δωδεκάλεπτου αποσπάσματος του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Πασχάλη Παπαπέτρου «Ανασκάπτοντας τη Σαλαμίνα της Κύπρου 1952 1974, 34 χρόνια μετά», με κύριο αφηγητή τον ανασκαφέα καθηγητή Δρα Βάσο Καραγιώργη, με χαιρετισμό του Δημάρχου Αμμοχώστου και πρώην Προέδρου της Βουλής Αλέξη Γαλανού και με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλία του Κύπριου τραγουδιστή Δημήτρη Φανή, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αμμοχώστου, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Νίκου Βήχα.

    Ο Δήμος Αμμοχώστου, στην ανακοίνωση του, καλεί όλους τους Αμμοχωστιανούς να εκδηλώσουν τη διακαή επιθυμία τους για την πολυπόθητη επιστροφή, λαμβάνοντας μέρος μαζικά στις αντικατοχικές εκδηλώσεις.

    [03] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ - ΙΩΑΝΝΟΥ

    Στον τελικό του άλματος εις ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στο Βερολίνο, προκρίθηκε ο Κύπριος πρωταθλητής ο Κυριάκος Ιωάννου.

    Ο Ιωάννου πέρασε πρώτος στον τελικό, καθώς είναι ο μοναδικός αθλητής που πέρασε τα 2.30μ. με την πρώτη προσπάθεια, ύψος το οποίο ήταν και το όριο για τον τελικό.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής κινδύνεψε να αποκλειστεί, αφού στο 2.24 χρειάστηκε η τρίτη προσπάθεια για να περάσει τον πήχη. Συνολικά ο Ιωάννου έκανε εφτά άλματα. Πέρασε το 2.15 και το 2.20 με την πρώτη προσπάθεια, με την τρίτη το 2.24, και επίσης με την πρώτη το 2.27 και το 2.30.

    O τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Παρασκευή στις 20.15.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 19 August 2009 - 17:29:15 UTC