Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΣΙΟΥΦΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
  • [02] ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΙΚ-ΣΥΝΟΔΟΣ
  • [03] ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • [04] ΕΕ ΔΕΑ ΕΙΣΦΟΡΑ

  • [01] ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΣΙΟΥΦΑΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

    Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα των αγνοουμένων, είχαν την Τρίτη, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις και μαρτυρίες για εν ψυχρώ δολοφονίες Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων μετά την τουρκική εισβολή, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτριος Σιούφας.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι κ. Κάρογιαν και Σιούφας συμφώνησαν όπως τα Κοινοβούλια Κύπρου και Ελλάδας αναλάβουν κοινή δράση για πιο έντονη προβολή του θέματος των αγνοουμένων στα Κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και σε όλα τα Κοινοβούλια της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης.

    Παράλληλα, οι δυο Πρόεδροι αποφάσισαν όπως τα Κοινοβούλια Κύπρου και Ελλάδας ζητήσουν παράλληλα την έντονη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να διακριβωθεί η τύχη του κάθε αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, οι προσπάθειες θα στηριχτούν και στις σχετικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

    Οι κύριοι Καρογιάν και Σιούφας συμφώνησαν, τέλος, όπως εντός των προσεχών ημερών υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ τους για τον καλύτερο σχεδιασμό και οργάνωση της όλης προσπάθειας.

    [02] ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΙΚ-ΣΥΝΟΔΟΣ

    Oι Υπουργοί Οικονομικών των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας θα συναντηθούν στη Λεμεσό μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2009 για να ανταλλάξουν εμπειρίες όσον αφορά την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας, κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας στη Λεμεσό οι Υπουργοί θα εξετάσουν τις εμπειρίες των χωρών, θα επιδιώξουν να αποκομίσουν καλές πρακτικές, να διερευνήσουν το ενδεχόμενο της αμοιβαίας στήριξης, καθώς επίσης να προσδιορίσουν με ποιόν τρόπο μπορεί η Γραμματεία της Κοινοπολιτείας να βοηθήσει.

    Η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Grand Resort μεταξύ 1 και 2 Οκτωβρίου, ενώ η εναρκτήρια τελετή, στην οποία τα ΜΜΕ είναι προσκεκλημένα, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 30ής Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. Νωρίτερα, την ίδια ημέρα της 30ης Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Κοινοπολιτείας, των μελών του Υπουργικού Φόρουμ της Κοινοπολιτείας για το δημόσιο χρέος και των ανώτερων οικονομικών αξιωματούχων της Κοινοπολιτείας.

    Η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της Κοινοπολιτείας διεξαχθεί πριν από τις ετήσιες Συνόδους της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

    Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας Ransford Smith είπε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι «η οικονομική κρίση συμβάλλει στη διαμόρφωση του έργου της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας» και χαρακτήρισε αυτή τη συνάντηση των Υπουργών ως καθοριστική «για τον προσδιορισμό και άλλων τομέων τεχνικής βοήθειας και υποστήριξης μέσων των οποίων η Γραμματεία θα μπορεί να στηρίξει τα μέλη της για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης».

    [03] ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Μείωση της τάξης του 11,15% καταγράφηκε στις αστικές πυρκαγιές κατά το πρώτο επτάμηνο του 2009 σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2008.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για το θέμα των πυρκαγιών, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου είπε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα οποία έχει μέχρι σήμερα η Υπηρεσία, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Ιουλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 3.403 πυρκαγιές, από τις οποίες οι 1.738 ήταν σε αστικές περιοχές, ενώ 1.665 ήταν σε αγροτικές περιοχές.

    Ανέφερε, επίσης, ότι από το Μάιο οι αγροτικές πυρκαγιές είναι περισσότερες από τις αστικές πυρκαγιές, τον Ιούνιο υπάρχει μια αύξηση και τον Ιούλιο υπάρχει μια σχετική μείωση σε σχέση με τον Ιούνιο.

    Οσον αφορά το σύνολο των πυρκαγιών, ο κ. Νικολάου είπε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο οι αστικές πυρκαγιές έχουν μία αύξηση, ενώ από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο αυξάνονται οι αγροτικές πυρκαγιές και μειώνεται ο αριθμός των αστικών.

    [04] ΕΕ ΔΕΑ ΕΙΣΦΟΡΑ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει συνεισφέρει ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ για το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) αναφορικά με την εκταφή, ταυτοποίηση και επιστροφή λειψάνων αγνοουμένων στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνεισφορά αυτή έγινε μετά από συγκεκριμένο αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η συμφωνία επικυρώθηκε στις 4 Αυγούστου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

    Οπως σημειώνεται, πρόκειται για τη δεύτερη εισφορά που παραχωρεί η Ευρωπαϊκή Ενωση για τη στήριξη της εντολής της ΔΕΑ. Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε συνεισφέρει το ποσό του 1.5 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΑ το 2007. «Με αυτές τις δύο εισφορές, η ΕΕ είναι μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος δωρητής για τη στήριξη των δραστηριοτήτων της ΔΕΑ, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και συμφιλίωσης», προστίθεται.

    Μέσω αυτής της στήριξης προς την εντολή της ΔΕΑ, τα λείψανα τουλάχιστον 500 αγνοουμένων αναμένεται να εκταφούν, αναλυθούν, ταυτοποιηθούν και, τελικώς, επιστραφούν στους συγγενείς τους, καταλήγει η ανακοίνωση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 11 August 2009 - 17:29:14 UTC