Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στην κοινή πορεία για τερματισμό της κατοχής και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, έδωσε ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου. Σε δηλώσεις μετά από επίσκεψη στα γραφεία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην επέτειο του πραξικοπήματος.

    «Σήμερα είναι μια μέρα μαύρης επετείου, το πρωί είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στην επιμνημόσυνη δέηση για να τιμήσουμε τη μνήμη των πεσόντων και των ηρώων στο προδοτικό πραξικόπημα», είπε.

    «Αυτή η παρουσία μου θέλει να ανανεώσει και το μήνυμα του συνεχούς αγώνα, του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας στην κοινή μας πορεία για τερματισμό της κατοχής και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος», είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

    [02] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Oλοι οι εννέα βουλευτές, πέντε Εργατικοί και τέσσερις Συντηρητικοί, όπως και ο πρώην βουλευτής, Τομ Κοξ, που μίλησαν σε συγκέντρωση για το Κυπριακό, σε αίθουσα της βρετανικής Βουλής, διερμήνευσαν την αμέριστη υποστήριξη τους στη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες, εκφράζοντας στις περισσότερες περιπτώσεις την ιδιαίτερη εκτίμηση τους στον Πρόεδρο Χριστόφια για τους χειρισμούς του και για την όλη προσπάθεια που καταβάλλει για δημιουργία προϋποθέσεων προς λύση του Κυπριακού.

    Καταγγέλλοντας τη στάση της Τουρκίας, οι Βρετανοί βουλευτές τόνισαν, σαν γενικό συμπέρασμα, ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Αγκυρα και ότι η Βρετανία και περισσότερο οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης, ασκώντας προς τα εκεί την επιρροή τους. Μια από τις προτάσεις που μπορεί να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση είναι και εκείνη της στενότερης συνεργασίας μεταξύ των Βρετανών βουλευτών και της ομάδας υποστηρικτικών προς την κυπριακή υπόθεση, μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ.

    Ανοίγοντας το πρόγραμμα της συγκέντρωσης, που διοργανώθηκε από ομάδα βουλευτών σε συνεργασία με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πήτερ Δρουσιώτης, ο οποίος και προήδρευσε, τόνισε την παρανομία του κατοχικού καθεστώτος που είναι δημιούργημα της Τουρκία η οποία, δια του εποικισμού, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια αλλαγής του δημογραφικού χαρακτήρα της υπό κατοχή περιοχής ενώ παράλληλα καταστρέφεται η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε, που έχει ιστορικές ευθύνες έναντι της Κύπρου και είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας, πρέπει να ασκήσει πραγματική πίεση στην Αγκυρα ώστε αυτή να συμβάλει, με έργα όχι απλώς με λόγια, στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 15 July 2009 - 17:29:23 UTC