Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΚΟΕ - ΑΘΗΝΑ
  • [02] ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΚΟΕ - ΑΘΗΝΑ

    Στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι απόδημοι Κύπριοι και οι οργανώσεις τους, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στο χαιρετισμό του προς το 11ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), που άρχισε τις εργασίες του το Σάββατο στην Αθήνα, στην «Κυπριακή Εστία» στην Πλάκα.

    Στο χαιρετισμό του, ο οποίος διαβάστηκε στο Συνέδριο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «η Κυβέρνησή μας αναγνωρίζει και εκτιμά πάρα πολύ τον ρόλο που διαδραματίζουν οι απόδημοι Κύπριοι και οι οργανώσεις τους, και δεν είναι σχήμα λόγου όταν δηλώνουμε ότι οι απόδημοί μας λειτουργούν ως αποτελεσματικοί πρεσβευτές της χώρας μας, που προβάλλουν τον πολιτισμό, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, το Κυπριακό».

    Ανέφερε δε πως έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου των αποδήμων, αποτελεί το γεγονός ότι η Κυβέρνηση άρχισε, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, να αυξάνει την οικονομική ενίσχυση που παραχωρεί στις οργανώσεις αποδήμων για να μπορέσουν να αναβαθμίσουν τη δράση τους.

    Ταυτόχρονα, είπε, έχουμε ουσιαστικά αυξήσει το κονδύλι για τη διαφώτιση, ενώ επίκειται η λήψη απόφασης για την αναδιοργάνωση της διαφώτισης έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική, πιο ευέλικτη και πιο συγκεκριμένη.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού χαρακτήρισε το Συνέδριο σταθμό στη συνέχιση της μακρόχρονης πορείας της ΟΚΟΕ, είπε πως θα αναμένει τα πορίσματα και τις αποφάσεις του, για να είναι κοινωνός του προβληματισμού και της συζήτησης που θα διεξαχθεί.

    «Επιθυμία και επιδίωξη μας είναι, μέσα από αυτό το συνεχή διάλογο να συζητούμε μαζί με τους απόδημους μας, τι αναμένει η Κυβέρνηση και γενικότερα η κυπριακή πολιτεία από το κίνημα των αποδήμων Κυπρίων, αλλά και τι αναμένουν οι απόδημοι από το Κυπριακό» είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Συνεχάρη επίσης την ΟΚΟΕ για την πολυσχιδή και πολυδιάστατη δραστηριότητα που αναπτύσσει και ευχήθηκε τη συνέχιση και την περαιτέρω αναβάθμιση της δράσης της, προς όφελος των αποδήμων Κυπρίων που ζουν και εργάζονται σε ένα οικείο χώρο, όπως είναι η Ελλάδα, αλλά και προς όφελος της πατρίδας μας, της Κύπρου.

    [02] ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών Λάζαρος Σαββίδης ανακοινώνει ότι ο συνολικός αριθμός των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές στην Κύπρο ανέρχεται στους 526.060.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην επαρχία Λευκωσίας δικαίωμα ψήφου έχουν 209.392 άτομα στην ελεύθερη Αμμόχωστο 28.616, στην επαρχία Λάρνακας 86.764, στην επαρχία Λεμεσού 144.367, στην επαρχία Πάφου 47.293 και στο εξωτερικό 9.628.

    Στον συνολικό αριθμό των εκλογέων περιλαμβάνονται και οι 344 εγκλωβισμένοι εκλογείς, οι οποίοι θα ψηφίσουν σε ειδικό εκλογικό κέντρο στη Λευκωσία.

    Ο Γενικός Εφορος Εκλογών ανακοινώνει, επίσης, ότι ο συνολικός αριθμός των κοινοτικών εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς Ευρωεκλογές ανέρχεται στους 6.458.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 23 May 2009 - 15:29:13 UTC