Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΑΡ ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ
  • [03] ΣΑ ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΜΑΪΟΣ
  • [04] ΥΠΕΞ ΠΡΑΓΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΑΡ ΕΠΑΦΕΣ

    Στην πρωτεύουσα Ντόχα του Κατάρ βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Έλση, στο πλαίσιο διήμερής επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί, επικεφαλής 11μελούς αντιπροσωπείας, για σειρά επαφών με την ηγεσία του Κατάρ.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα έχει την Τετάρτη κατ ιδίαν συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Hamad Bin Khaliya Al Thani. Ακολούθως, θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών και θα διεξαχθούν επίσημες συνομιλίες.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Εμίρης του Κατάρ.

    Το απόγευμα, ο κ. Χριστόφιας με τη σύζυγο του και τα μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας που τον συνοδεύουν, θα επισκεφθούν το χώρο όπου ανεγείρεται το νέο αεροδρόμιο του Κατάρ από την κυπριακή εταιρεία Cybarco. Ακολούθως, θα παρευρεθούν σε δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κατάρ Πανίκος Κυριάκου προς τιμήν του Προέδρου Χριστόφια και της συζύγου του.

    Η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Προέδρου στο Κατάρ ολοκληρώνεται με ιδιωτικό δείπνο.

    Στην κυπριακή αντιπροσωπεία μετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ο Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    [02] ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΕ

    Η πρώτη Ατυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, Πολωνίας, Δανίας και Κύπρου, που θα αναλάβουν την κοινή 18μηνη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, (Ιούλιος 2011- Δεκέμβριος 2012) θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου στην Πόλη Χρυσοχούς.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Δανίας Per Stig Moller και της Πολωνίας Radoslaw Sikorski θα επισκεφθούν την Κύπρο κατόπιν πρόσκλησης του Κύπριου ομολόγου τους Μάρκου Κυπριανού. Σκοπός της συνάντησης είναι να γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σε πολιτικό επίπεδο για την προετοιμασία του προγράμματος και, ιδίως, για τον καταρτισμό των προτεραιοτήτων της 18μηνης Προεδρίας, η οποία θα διαρκέσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2012, κατά το οποίο θα προεδρεύει η Κύπρος.

    Τους Υπουργούς Εξωτερικών θα απασχολήσουν, επίσης, θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως οι πιθανές επιδράσεις της εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβόνας στην άσκηση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [03] ΣΑ ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΜΑΪΟΣ

    Εντός του Μαΐου πρόκειται να γίνει τελικά από το Συμβούλιο Ασφαλείας η ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρου. Οπως αποκάλυψε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας και προεδρεύων για το Μάιο του ΣΑ Βιτάλι Τσούρκιν, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του σώματος αυτό το μήνα, οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν στις 22 Μαΐου.

    «Ελπίζουμε αργότερα αυτό το μήνα να υιοθετήσουμε ψήφισμα του ΣΑ, που θα επεκτείνει την εντολή αυτής της επιχειρήσεως». Ο Γενικός Γραμματέας αναμένεται να επιδώσει περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας την έκθεσή του στα μέλη του ΣΑ.

    Αν και το ψήφισμα θα υιοθετηθεί το Μάιο, δεν αναμένεται ότι θα αλλάξει η έναρξη κι η λήξη της εντολής, που θα είναι 15 Ιουνίου με 14 Δεκεμβρίου 2009.

    [04] ΥΠΕΞ ΠΡΑΓΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού θα μεταβεί την Πέμπτη, 7 Μαΐου στην Πράγα, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».

    Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού θα μεταβεί στην Πράγα από το Κατάρ, όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσημη επίσκεψή του.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο τα ξημερώματα της Παρασκευής, 8 Μαΐου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 6 May 2009 - 11:29:15 UTC