Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΔΑΔ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΥΠΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

  • [01] ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΔΑΔ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η Εκκλησία της Κύπρου θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την καταστροφή 522 εκκλησιών στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Κύπρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β, η Εκκλησία ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για τη συνεχιζόμενη καταστροφή 522 εκκλησιών στα κατεχόμενα και να επισημάνει ιδιαίτερα την ανάγκη για διαφύλαξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

    «Η αναγκαία αυτή προσφυγή στο ΕΔΑΔ προκύπτει από τη συνεχιζόμενη και συνειδητή, από μέρους της Τουρκίας, καταστροφή των εκκλησιών της νήσου μας και την άρνησή της να συνεργαστεί για την ανοικοδόμηση και επιδιόρθωση όσων μνημείων έχουν υποστεί βάρβαρες αλλοιώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.

    [02] ΥΠΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    Προσωπικές επιστολές σε σχεδόν 13.000 νέους, γεννηθέντες μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου του 1989 και της 6ης Ιουνίου του 1991, για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο ώστε να μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Ιουνίου του 2009, ημέρα Σάββατο, για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει αποστείλει το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Λάζαρο Σαββίδη.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Σαββίδης είπε ότι έχουν αποσταλεί προσωπικές επιστολές για εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για τις ευρωεκλογές σε 3.400 κοινοτικούς, οι οποίοι είχαν εγγραφεί για σκοπούς δημοτικών και κοινοτικών εκλογών το Δεκέμβριο του 2006, ενώ σημείωσε ότι η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνει στις 14 Μαΐου του 2009, μεταξύ των ωρών 09.00 μέχρι 12.30 σε μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον στη Λευκωσία.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τις ευρωεκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν μεταξύ των ωρών 06.00 και 20.00 της 6ης Ιουνίου, ο κ. Σαββίδης είπε ότι από τις 13.000 Κύπριους νέους, έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αίτηση για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους πέρα των 2.100 ατόμων, προσθέτοντας ότι η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους είναι η 2α Απριλίου, τόσο για εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο όσο και για εκείνους που θέλουν να εγγραφούν στο ειδικό εκλογικό κατάλογο για τις ευρωεκλογές για να ψηφίσουν στο εξωτερικό.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 5 March 2009 - 18:29:11 UTC