Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΝΤΜΕΝΤ
  • [02] ΥΠΕΣ - ΕΕ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

  • [01] ΥΠΕΞ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΝΤΜΕΝΤ

    Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην οποία γίνονται αναφορές σε μεροληπτική γλώσσα στα βιβλία της Κύπρου κατά των Τουρκοκυπρίων και των Τούρκων, θα μελετηθεί και θα αξιολογηθεί ανάλογα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κάτι, σε τέτοιο βαθμό προβληματικό, για το οποίο θα έπρεπε να γίνει αναφορά στην έκθεση.

    Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μάρκος Κυπριανού δήλωσε: «Εμείς θεωρούμε ότι η προσέγγιση μας είναι η σωστή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης».

    «Ξέρουμε ότι ήδη διεξάγεται διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των κομμάτων για τον εκσυγχρονισμό των διαφόρων βιβλίων και είναι κάτι το οποίο είναι υπό συζήτηση αυτή τη στιγμή. Αλλά από την άλλη, δεν θεωρούμε ότι ήταν κάτι σε τέτοιο βαθμό προβληματικό, που θα έπρεπε να γίνει αναφορά σε αυτή την έκθεση», συμπλήρωσε.

    Οσον αφορά στις αναφορές της έκθεσης για αστυνομική βία και φαινόμενα διαφθοράς, ο ΥΠΕΞ είπε πως η ίδια η Κυβέρνηση έχει εντοπίσει και λαμβάνει διορθωτικά μέτρα για τα ζητήματα αυτά.

    [02] ΥΠΕΣ - ΕΕ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Σηλικιώτης δήλωσε ότι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Μπαρό επανέλαβε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, ότι η Κύπρος και η Μάλτα θα είναι οι χώρες που κατά προτεραιότητα θα δεχθούν τη στήριξη του ευρωπαϊκού γραφείου στήριξης για θέματα ασύλου, το οποίο θα ιδρυθεί.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες όπου εκπροσώπησε την Κύπρο στις εργασίες του Συμβουλίου, ο Υπουργός ανέφερε ότι ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ίδρυση του ευρωπαϊκού γραφείου στήριξης για θέματα ασύλου.

    «Είναι αρκετά σημαντικό για μας γιατί είμαστε από τις χώρες που δέχεται ισχυρές πιέσεις το σύστημα ασύλου. Η Κύπρος έχει δύο μεγάλες ομάδες. Η μία ομάδα είναι αυτή που οι λαθρομετανάστες εισέρχονται μέσα από τα κατεχόμενα και καταχρούνται τα θέματα ασύλου και επιβαρύνει το σύστημα μας, με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές χιλιάδες εκκρεμούσες αιτήσεις» είπε. Η δεύτερη ομάδα, πρόσθεσε, είναι αυτή «που είναι πραγματικοί πρόσφυγες και έχουν πραγματική ανάγκη τη στήριξη του κράτους όπως προνοείται μέσα από τις οδηγίες και τις διεθνείς συμβάσεις».

    Ο κ. Σηλικιώτης είπε πως ανέφερε στο Συμβούλιο Υπουργών ότι η Κύπρος είναι ο πρώτος σταθμός (των λαθρομεταναστών) σε μια περιοχή που είναι η πιο πολιτικά ασταθής στο πλανήτη. Είπε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτω από την πίεση, ιδιαίτερα των μεσογειακών χωρών, κινήθηκε πολύ γρήγορα και με την κατάθεση της πρότασης ξεκινά ο διάλογος, όπως ανέφερε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 27 February 2009 - 18:29:12 UTC