Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
  • [03] ΕΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Είναι δύσκολες οι συνομιλίες αλλά δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος γιατί μόνο με ειρηνικό τρόπο μπορούμε να λύσουμε το Κυπριακό, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι ``πρέπει να δείξουν κατανόηση και οι μεγάλες δυνάμεις, οι ΗΠΑ, η Βρετανία που είναι η εγγυήτρια δύναμη, η Ρωσία και η ΕΕ στην οποία, η Κύπρος είναι μέλος``.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μιλούσε το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό σε παιδιά των Ποδοσφαιρικών Ομάδων Ελευθέρια-Παγκύπριος Νέας Υόρκης, σημειώνοντας ότι οι ομογενείς είναι ταγμένοι στην υπόθεση της βοήθειας του Κυπριακού λαού, να τερματιστεί η κατοχή και να υπάρξει ειρήνη, ειρηνική συμβίωση μεταξύ των Ε/κ και Τ/κ.

    Τα παιδιά, που φιλοξενούνται από την Υπηρεσία Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ ο Πρόεδρος Χριστόφιας τους έκανε μια εκτενή ενημερωτική διαδρομή για το πραξικόπημα του `74, για το πώς ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος διέφυγε από το Προεδρικό για να πάει στην Πάφο καθώς και για τα αποτελέσματα της κατοχής στο νησί.

    Ευχήθηκε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, όπως ανέφερε εμφανίζεται ως ένας νέος πολιτικός με όραμα, θα καταφέρει αυτά που υποσχέθηκε στον αμερικανικό λαό στο σύνολο του, να τα κάνει πράξη και επίσης να κάμει πράξη και μια νέα πολιτική στις διεθνείς σχέσεις.

    [02] ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    Τα βασικά μηνύματα που θα πρέπει να σταλούν στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής (19-20 Μαρτίου) για την οικονομική ανάκαμψη, συζήτησαν στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Παιδείας της ΕΕ. Στη συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου.

    Ο Υπουργός στην παρέμβασή του ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει η Κύπρος για την ένταξη των νέων στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στη δια βίου εκπαίδευση και στα προγράμματα ένταξης των λιγότερο προνομιούχων νέων.

    Εξέθεσε, επίσης, τις θέσεις της Κύπρου για τα κριτήρια αναφοράς (benchmarks) και για τους όρους τους οποίους πρέπει να ικανοποιούν οι εκθέσεις για την κατάσταση της εκπαίδευσης στις χώρες μέλη.

    Ο κ. Δημητρίου είχε στο περιθώριο της Συνόδου συνάντηση με τον Ολλανδό Υπουργό Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Επιστημών Ronald Plasterk κατά την οποία οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της έρευνας.

    [03] ΕΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΥΠΡΟΣ

    Το αργότερο από το 2010 η Κύπρος θα προσφέρει επίγειες ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες, ενώ μέχρι το 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση.

    Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η διαδικασία πλήρους κατάργησης των αναλογικών επίγειων τηλεοπτικών μεταδόσεων στην Ευρώπη βρίσκεται σε καλή πορεία. Πλήρης κατάργηση των αναλογικών μεταδόσεων έχει επιτευχθεί σε πέντε κράτη μέλη (Γερμανία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Κάτω Χώρες) και μέχρι το 2010 αναμένεται να έχει προχωρήσει αρκετά η διαδικασία αυτή σε όλη την ΕΕ. Αναμένεται ότι σχεδόν όλα τα κράτη μέλη θα επιτύχουν τον κοινοτικό στόχο πλήρους κατάργησης των αναλογικών μεταδόσεων μέχρι το 2012.

    Ειδικότερα, σε 21 κράτη μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Φινλανδία, Σουηδία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο) προσφέρονται ήδη ψηφιακές επίγειες τηλεοπτικές εκπομπές, οι οποίες καλύπτουν μέρη της εθνικής επικράτειας. Πέντε επιπλέον κράτη μέλη (Κύπρος, Ιρλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Σλοβακία) έχουν εξαγγείλει ότι θα προσφέρουν ψηφιακές υπηρεσίες το αργότερο από το 2010. Η Ρουμανία δεν έχει ακόμη καθορίσει τα οικεία σχέδια κατάργησης των αναλογικών εκπομπών.

    Πλήρης κατάργηση των αναλογικών επίγειων τηλεοπτικών εκπομπών έχει ήδη επιτευχθεί στο Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο (Φλάνδρα) και σε μεγάλα τμήματα της Αυστρίας. Η αναλογική επίγεια τηλεόραση αναμένεται ότι θα καταργηθεί πλήρως έως τα τέλη του 2010 σε όλη την Αυστρία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ισπανία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία και μεταξύ τέλους του 2010 και τέλους του 2012 στο Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Τσεχική Δημοκρατία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Πολωνία θα προβεί σε οριστική κατάργηση των αναλογικών εκπομπών το 2015 το αργότερο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 17 February 2009 - 12:29:14 UTC