Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-01-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΕΣ
  • [02] ΤΣΕΧΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΙΜΕΣ

    Η Κυβέρνηση θα στηρίξει τον τουρισμό και είναι βέβαιη ότι με τη συμβολή όλων, οι αρνητικές επιπτώσεις από τη διεθνή οικονομική κρίση θα ελαχιστοποιηθούν, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Μιλώντας από τη Λεμεσό, στο περιθώριο εκθεσης Κυπριακού Οίνου, ο κ. Πασχαλίδης είπε πως αν και είναι πρόωρο να γίνονται προβλέψεις, «υπάρχουν όντως μειωμένες κρατήσεις αλλά αυτό είναι φαινόμενο διεθνώς λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης που αναμένουν όλοι και οι αεροπορικές εταιρείες και οι τουριστικοί πράκτορες και όλοι οι εμπλεκόμενοι, κάποιες εξελίξεις».

    «Η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι θα στηρίξει τον τουρισμό και ήδη ανακοινώθηκαν μέτρα, θα ανακοινωθούν και άλλα και στο τέλος της ημέρας, είμαστε σίγουροι ότι με την καλή θέληση όλων και με τη συμβολή όλων, θα ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

    Οσον αφορά το κατά πόσο θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στην τιμή των καυσίμων, ο Υπουργός Εμπορίου ξεκαθάρισε πως αυτό που ο ίδιος έχει πει σε πρόσφατες δηλώσεις του είναι πως «εάν συνεχιστεί η μείωση της τιμής διεθνώς, σίγουρα αναμένονται και μειώσεις στην Κύπρο, όπως αναμένονται και μειώσεις σε όλο τον κόσμο».

    Ο Αντώνης Πασχαλίδης εκτιμά, επίσης, ότι μετά τη λήξη του διατάγματος για την τιμή του υγραερίου, οι περισσότεροι διατηρούν τις τιμές τους σε ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο, σημείωσε πως έγιναν και θα γίνουν υποδείξεις σε κάποιους, οι οποίοι πωλούν το υγραέριο σε ψηλότερες τιμές που φθάνουν μέχρι και τα 8,65 ευρώ.

    Οπως είπε, η μέση τιμή σε όλη την Κύπρο, είναι 7,72 ευρώ και το ακριβότερο υγραέριο είναι 8,65 και πρόσθεσε ότι «εκεί που είναι πάνω από 8,00 ήδη έγιναν υποδείξεις ή θα γίνουν αύριο».

    Κληθείς να σχολιάσει ανησυχίες για μαζικές απολύσεις από βιομηχανίες, ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε πως η Κυβέρνηση δεν αναμένει να υπάρξουν μαζικές απολύσεις παρά το ότι «ήδη φάνηκαν τα πρώτα σημάδια».

    «Λαμβάνονται μέτρα από την Κυβέρνηση αλλά δεν υπήρξαν ούτε μαζικές απολύσεις και δεν αναμένονται. Και σε τομείς που ίσως να υπάρξει πρόβλημα τους επόμενους μήνες, η Κυβέρνηση με την ενθάρρυνση μεγάλων αναπτυξιακών κυβερνητικών έργων, είμαστε σίγουροι ότι θα απορροφήσουμε τον αριθμό που τυχόν θα χάσουν τη δουλειά τους», σημείωσε ο κ.Πασχαλίδης.

    Εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία του από τα αποτελέσματα των ερευνών που γίνονται για ανεύρεση υδρογονανθράκων και πως «θα προχωρήσουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, χωρίς πολλή δημοσιότητα και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα που θα μπορούμε να ανακοινώσουμε».

    Σχολιάζοντας καταγγελίες του Συνδέσμου υπεραγορών περί αυξήσεων στις τιμές των προμηθευτών, ο Αντώνης Πασχαλίδης είπε πως στο Υπουργείο δεν έγινε καμία καταγγελία και «εμείς αναμένουμε από τις υπεραγορές και οποιονδήποτε άλλο, τεκμηριωμένα να μας δώσουν στοιχεία».

    [02] ΤΣΕΧΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΡΟΣ

    Στην Κύπρο μεταβαίνουν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οι ποδοσφαιριστές έξι τσεχικών ομάδων της Α κατηγορίας, προκειμένου να ολοκληρώσουν το προπονητικό τους πρόγραμμα ενόψει της έναρξης της εαρινής περιόδου του τσεχικού πρωταθλήματος.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ζντένιεκ Κόουκαλ, βετεράνος της Ομόνοιας, που στην παρούσα φάση λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος, όπως μας είπε ο ίδιος, μεταξύ του τσεχικού και του κυπριακού ποδοσφαίρου, οι Τσέχοι ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν σε διαφορετικούς προορισμούς της Κύπρου μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. «Η Κύπρος προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών, τόσο από άποψη καιρού όσο και από υλικοτεχνική υποδομή έναντι ενός λογικού κόστους». Σημείωσε ότι αρνητικά στην επιλογή της Κύπρου επιδρά το υψηλό κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, που τις περισσότερες φορές αγγίζει το ένα τρίτο του συνολικού κόστους.

    Στην Κύπρο πρόκειται να μεταβούν προσεχώς οι εξής τσεχικές ομάδες: Μπρνο, Ζίζκοβ, Γιάμπλονετς, Λίμπερετς, Πίλζεν και Πρίμπραμ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 25 January 2009 - 12:29:11 UTC