Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] DIGNITY - ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΕΕ
  • [03] ΥΠΕΞ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ
  • [04] ΖΑΚΕΛΙΝ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ

  • [01] DIGNITY - ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

    Από το Λίβανο θα επιστρέψουν αεροπορικώς στη Λάρνακα οι επιβάτες του SS Dignity, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Κάτια Χριστοδούλου, φωτογράφος του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, η οποία βρίσκεται πάνω στο πλοίο το οποίο είχε εμβολιστεί από ισραηλινό σκάφος τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

    Όπως δήλωσε η φωτογράφος του ΚΥΠΕ, το πλοίο κατευθύνεται τώρα προς την Τύρο του Λιβάνου. «Φανταστείτε ένα φορτηγό (πλοίο) να έρχεται κατά πάνω σου και να σε χτυπά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοδούλου, περιγράφοντας τη στιγμή που το πλοίο κτυπήθηκε από το ισραηλινό σκάφος.

    Πρόσθεσε ότι ισραηλινό πλοίο βρίσκεται δίπλα από το Dignity και παρακολουθεί το σκάφος κατά το ταξίδι του προς το Λίβανο.

    Ανέφερε ότι η ζημιά στο Dignity είναι μεγάλη καθιστώντας το αδύνατο να επιστρέψει στη Λάρνακα. «Θα επιστρέψουμε στη Λάρνακα αεροπορικώς», είπε και η βοήθεια θα παραμείνει στο Λίβανο.

    [02] ΥΠΕΞ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΕΕ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχώρησε για το Παρίσι για να συμμετάσχει στην Εκτακτη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την κατάσταση στη Γάζα, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

    Στη συνάντηση θα λάβουν επίσης μέρος ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου/Yπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για εξωτερικές σχέσεις Javier Solana και η Εκπρόσωπος αρμόδια για τις εξωτερικές σχέσεις Benita Ferrero - Waldner.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, υπό το φως του ρόλου που διαδραματίζει η Αίγυπτος στις προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας, ο κ. Κυπριανού είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογο του της Αιγύπτου κ. Ahmed Aboul Gheit με τον οποίο συζήτησε τρόπους εκτόνωσης της κρίσης.

    Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει τις επαφές του και με άλλους ομολόγους του της περιοχής, προσθέτει η ανακοίνωση.

    [03] ΥΠΕΞ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ

    Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, προτρέπει τους Κύπριους πολίτες όπως αποφύγουν αυτή την περίοδο οποιαδήποτε επίσκεψη στη Γάζα και στις περιοχές του Ισραήλ που γειτνιάζουν με τη Γάζα, λόγω της επικρατούσας έκρυθμης κατάστασης.

    Επίσης καλούνται οι Κύπριοι, που ενδεχομένως βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Ισραήλ, ή στη Δυτική Οχθη ή λόγω επείγουσας ανάγκης σκοπεύουν να επισκεφθούν το Ισραήλ ή τη Δυτική Οχθη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

    Σε περίπτωση ανάγκης οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Πρεσβεία της Κύπρου στο Τελ Αβίβ, στα τηλέφωνα 00 972 3 5250212 ή 6292546.

    [04] ΖΑΚΕΛΙΝ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ

    Η Ακαδημία Αθηνών κατά τη διάρκεια πανηγυρικής τελετής στις 30 Δεκεμβρίου, βράβευσε το βιβλίο της αρχαιολόγου Δρ. Ζακελίν Καραγιώργη «Κύπρις, η Αφροδίτης της Κύπρου» (Ελληνική έκδοση), που δημοσίευσε το ΄Ιδρυμα Λεβέντη, με χορηγία δική του και του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

    Ανακοίνωση του Ιδρύματος Λεβέντη αναφέρει ότι το βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 2007, πραγματεύεται τις αρχαίες πηγές και τις αρχαιολογικές μαρτυρίες για τη λατρεία της Θεάς στην Κύπρο, που αρχίζει από τα προϊστορικά χρόνια, σας θεότητα της γονιμότητας και εξελίσσεται με την επίδραση της Ελληνικής θρησκείας, σε θεά της ομορφιάς και του Έρωτα.

    Η συγγραφέας, που αφιέρωσε μια ολόκληρη ζωή στη μελέτη της λατρείας της Κύπριδας Αφροδίτης, καταγράφει με επιστημονική λεπτομέρεια τη γένεση της θεάς στην Ανατολή από όπου μεταφέρθηκε στην Κύπρο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 30 December 2008 - 14:29:25 UTC