Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [02] ΝΕΟΣ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ
  • [03] KYΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ - ΜΑΛΤΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου άρχισαν στις 10 το πρωί τη 13η συνάντησή τους στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην νεκρή ζώνη στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

    Πρώτος έφθασε στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τον οποίο υποδέχθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος καλημέρισε τους δημοσιογράφους, συνοδευόταν από τον Επίτροπο Προεδρίας Γιώργο Ιακώβου και τους συμβούλους του.

    Μετά έφθασε ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, συνοδευόμενος από τους συμβούλους του. Τον κ. Ταλάτ υποδέχθηκε, επίσης, ο κ. Ντάουνερ.

    [02] ΝΕΟΣ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

    Στόχος όλων μας, Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβέρνησης αλλά και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου και αξιόπιστου Σωφρονιστικού Συστήματος και Σωμάτων Ασφαλείας που δεν θα εκθέτουν το Κράτος, αλλά θα επιτελούν επάξια το ρόλο τους σ ένα δημοκρατικό Κράτος-Δικαίου, προστατεύοντας τη ζωή και την υπόληψη των πολιτών της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στην προσφώνησή του κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά.

    Από την πλευρά του, ο κ. Λουκά ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, και διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για να δικαιώσει αυτή την επιλογή του.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε πως με αφορμή αυτό το θλιβερό γεγονός της δραπέτευσης του κατάδικου, το κράτος θα πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά σε όλες τις εκσυγχρονιστικές και αποτελεσματικές τομές.

    «Αυτή η Κυβέρνηση, όπως έχω πει πολλές φορές, θα χειριστεί με τόλμη, αλλά και με σωφροσύνη τις προκλήσεις που παρουσιάζονται. Σε αυτό τον συγκεκριμένο τομέα των αρμοδιοτήτων σας ίσως χρειαστεί να συγκρουστούμε με πολύχρονα εμπεδωμένες νοοτροπίες που, φυσιολογικά, προκαλούν αγκυλώσεις και δυσλειτουργίες», ανέφερε.

    [03] KYΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ - ΜΑΛΤΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ

    Κύπρος-Ιταλία-Μάλτα και Ελλάδα διατυπώνουν κοινό έγγραφο σε σχέση με την διαμόρφωση της πολιτικής για την μετανάστευση και το άσυλο στο πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα τύχει έγκρισης σε Υπουργική Σύνοδο τον Ιανουάριο στη Ρώμη, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Το κοινό έγγραφο θα διατυπωθεί από τις τέσσερις χώρες σε συνάντηση τεχνοκρατών που πραγματοποιείται σήμερα στην Κύπρο.

    Μετά από χαιρετισμό του στην συνάντηση των τεχνοκρατών που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο ``Χίλτον``, ο κ. Συλικιώτης σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ``οι χώρες της Μεσογείου είναι οι χώρες της ΕΕ που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, που έχουν σοβαρό πρόβλημα και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θεωρούμε ότι ενώνοντας τις δυνάμεις θα μπορούμε να διεκδικήσουμε πρώτα-πρώτα ισομερή καταμερισμό από τα άλλα κράτη μέλη και αλληλεγγύη απέναντι στα προβλήματα μας``.

    ``Ηδη τέτοιες αναφορές υπάρχουν και στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων των Οκτώβρη και στη βάση αυτού του Συμφώνου θα μπορούμε ακριβώς να διεκδικήσουμε ώστε να γίνουν ακόμη πιο συγκεκριμένα πράγματα και σε ό,τι αφορά το άσυλο και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης``, πρόσθεσε.

    Ο Υπουργός ανέφερε ότι εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει μια συζήτηση με τους συναδέλφους των χωρών της Μεσογείου - Ιταλίας, Ελλάδας, Μάλτας, για μια πιο στενή συνεργασία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 December 2008 - 10:29:37 UTC