Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΚΑ - ΠΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
  • [03] ΥΠΟΙΚ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
  • [04] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - CHAMPIONS LEAGUE - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα απασχολήσει κυρίως το θέμα της οικονομικής κρίσης.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχωρεί στις τέσσερις το απόγευμα.

    Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή των Ευρωπαίων ηγετών ως την κρισιμότερη στη διάρκεια της θητείας του.

    Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, οι κυβερνήσεις της ΕΕ οφείλουν να στείλουν σαφέστατο μήνυμα τόσο προς τους Ευρωπαίους πολίτες ότι είναι αποφασισμένες να βγάλουν την Κοινότητα από την οικονομική ύφεση, όσο και προς τις τρίτες χώρες ώστε η ΕΕ να επιβεβαιώσει το σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει τους τελευταίους μήνες με τις πρωτοβουλίες της σε διεθνές επίπεδο.

    Ο κ. Μπαρόζο έκανε επίσης έκκληση στα κράτη μέλη να υιοθετήσουν το πακέτο των 200 δις ευρώ για την οικονομική ανάπτυξη και τη δέσμη των προτάσεων για τις κλιματικές αλλαγές.

    Τέλος, αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λισαβόνας και στις προσπάθειες της γαλλικής προεδρίας να εξασφαλίσει μια δέσμευση της ιρλανδικής κυβέρνησης για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος εντός του 2009, ο Πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως ο ίδιος προσωπικά δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποδεχτεί ένα από τα αιτήματα των Ιρλανδών πολιτών που είναι η διατήρηση του Επιτρόπου τους.

    Πρόκειται για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας.

    Από την 1η Ιανουαρίου του 2009 την προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει η Τσεχία. Θα ακολουθήσει η Σουηδία, ολοκληρώνοντας έτσι την 18μηνη προεδρία της τριάδας Γαλλία Τσεχία Σουηδία.

    [02] ΚΑ - ΠΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

    Εκτακτες πτήσεις για εξυπηρέτηση των επιβατών που έχουν επηρεαστεί από την 24ωρη γενική απεργία που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, έχουν δρομολογήσει οι Κυπριακές Αερογραμμές. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του εθνικού αερομεταφορέα, Κυριάκος Κυριάκου, από τα μεσάνυκτα δεν πραγματοποιείται καμία πτήση από και προς την Ελλάδα.

    Επηρεάστηκαν συνολικά 12 πτήσεις των ΚΑ από και προς την Ελλάδα, δηλαδή οκτώ από και προς Αθήνα, δύο από και προς τη Θεσσαλονίκη και ακόμη δύο πτήσεις από και προς Ρόδο και Ηράκλειο. Ο κ. Κυριάκου είπε ότι έχει παραλύσει όλη η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα, εκτός από πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

    Μετά τις 12 απόψε, σημείωσε, οι ΚΑ έχουν δρομολογήσει έκτακτες πτήσεις από και προς την Ελλάδα «με στόχο να ανταποκριθούμε στην κίνηση και να μεταφέρουμε τους επιβάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδεύσουν». Ανέφερε ότι οι επιβάτες των ΚΑ έχουν όλοι ειδοποιηθεί από τη Δευτέρα είτε μέσω του κέντρου τηλεξυπηρέτησης των ΚΑ, είτε μέσω των κατά τόπους γραφείων των ΚΑ, είτε μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων για τις νέες διευθετήσεις που θα ισχύουν από απόψε τα μεσάνυκτα «γι αυτό δεν αναμένεται να υπάρξει ταλαιπωρία», κατέληξε ο κ. Κυριάκου.

    [03] ΥΠΟΙΚ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

    Οσος και αν είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας το 2009, η θεραπεία είναι η ίδια, είπε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, παραπέμποντας στον ``επεκτατικό προϋπολογισμό», όπως το χαρακτήρισε, που ετοίμασε η Κυβέρνηση για το 2009.

    Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΕΤΥΚ με θέμα ``Παγκόσμια οικονομική κρίση και κυπριακή πραγματικότητα - Δυνατότητες και επιλογές του τραπεζικού τομέα``, ο κ. Σταυράκης είπε πως η κυπριακή οικονομία, ως ανοικτή οικονομία, ``αναπόφευκτα`` θα επηρεαστεί από την επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι ``παρόλα αυτά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα πάμε πολύ καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη``.

    ``Ξεκινούμε από μια πολύ δυνατή δημοσιονομική θέση και, αυτό έχει τεράστια σημασία, διότι στο τέλος της ημέρας, εκείνο που μετρά είναι μια Κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στην οικονομία του τόπου, να έχει τη δημοσιονομική ευχέρεια να στηρίξει τομείς ή οργανισμούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσω δημόσιων δαπανών``. Ο Υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως το 2008 αναμένεται να κλείσει με δημοσιονομικό πλεόνασμα της τάξης του 1% και ότι το δημόσιο χρέος θα μειωθεί από το 60% στο 49%, κάτι που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε ``μια δυνητική εξοικονόμηση περίπου 2 δις ευρώ``.

    [04] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - CHAMPIONS LEAGUE - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

    Τέρμα στην εντυπωσιακή πορεία της Ανόρθωσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε η ήττα με 1 - 0 που γνώρισε το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

    Ταυτόχρονα, η ``Μεγάλη Κυρία`` αποκλείστηκε και από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς κατετάγη στην 4η θέση της βαθμολογίας, μετά τη νίκη της Βέρντερ Βρέμης με 2 -1 επί της Ιντερ, στη Γερμανία, που την έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

    Το μοναδικό τέρμα που έκρινε τον αγώνα της Αθήνας πέτυχε ο Γιώργος Καραγκούνης στο 69`, ύστερα από ασυνεννοησία των αμυντικών της βαρωσιώτικης ομάδας και ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα της, Ζόλταν Νάγκι. Πρώτος στη βαθμολογία, κατετάγη ο Παναθηναϊκός με 10 βαθμούς και ακολουθούν η Ιντερ με 8 βαθμούς, η Βρέμη με 7 και η Ανόρθωση με 6 βαθμούς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 10 December 2008 - 10:29:24 UTC