Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΑΡΜΕΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΛ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Αισιόδοξος για την έκβαση των απευθείας διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε και σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

    Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο, και η οποία διήρκεσε περίπου μια ώρα, ο κ. Ντάουνερ διευκρίνισε ωστόσο ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία και διερωτήθηκε γιατί κανείς να περιμένει κάτι διαφορετικό.

    ``Υπάρχει μια μακρά ιστορία εδώ. Εάν αυτά τα προβλήματα ήταν εύκολο να επιλυθούν, θα είχαν λυθεί πολύ καιρό πριν , όμως δεν έχουν``, είπε ο κ. Ντάουνερ και πρόσθεσε: ``Ομως, η πολιτική βούληση είναι αυτή που πρέπει να υπάρχει πάνω από όλα για να λυθεί το Κυπριακό, και νομίζω οι δύο ηγέτες έχουν την πολιτική βούληση``.

    Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σημείωσε παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι από ``καιρού εις καιρό δύσκολες, δεν περιμένουμε``, είπε, ``να είναι εύκολες``.

    Ομως, ερχόμαστε και πάλι στο θέμα της πολιτικής βούλησης και του πολιτικού αισθητήριου των ηγετών, και νομίζω έχουν την ικανότητα να φέρουν μια συμφωνία``, πρόσθεσε ο κ. Ντάουνερ.

    Ερωτηθείς για το πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι η διαδικασία προχωρά κι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχουν πετύχει μέχρι τώρα οι δύο ηγέτες. ``Δεν αναμένουμε να συμφωνούν σε όλα``, ανέφερε ο κ. Ντάουνερ λέγοντας παράλληλα ότι η διαδικασία συνεχίζεται αύριο.

    Οσον αφορά τη σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Ντάουνερ υπογράμμισε πως είχε την ευκαιρία να ακούσει τον κ. Χριστόφια και να συζητήσει μαζί του θέματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. ``Είναι πολύ χρήσιμη η συζήτηση μαζί του``, είπε.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Hakluyt, η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα ιδρύθηκε από μέλη της MI-6, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι δεν εργάζεται σε αυτή, αλλά είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου.

    ``Δεν γνωρίζω από πού προέρχονται όλα τα μέλη που δουλεύουν για την Εταιρεία, ούτε έχω την ευθύνη για αυτά τα μέλη. Είμαι μέλος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου, συναντιέμαι με τα μέλη του Συμβουλίου μια φορά το χρόνο και παρέχουμε τις προοπτικές πάνω σε διεθνείς καταστάσεις για διάφορα μέρη, όπως στην Ασία``, είπε ο κ. Ντάουνερ και κατέληξε: Είναι μια Εταιρεία παροχής συμβουλών για επιχειρήσεις και δεν έχω ερευνήσει, ούτε έχω ιδέα από πού προέρχονται τα μέλη της``.

    [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΑΡΜΕΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Στην εκπλήρωση ενός ``οράματος ζωής`` αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάριος Καρογιάν, προσφωνώντας την αρμενική Εθνοσυνέλευση, για το ότι αξιώθηκε, όπως είπε, να επισκεφθεί με την επίσημη ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής τη γη των προγόνων του.

    Νοιώθω υπερήφανος, είπε ο κ. Καρογιάν, για την αρμενική καταγωγή μου και για το ότι είμαι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, γι` αυτό και φωνάζω ``ζήτω η Αρμενία, ζήτω η Κυπριακή Δημοκρατία``.

    Ο κ. Καρογιάν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στα κοινοβούλια της Κύπρου και της Αρμενίας, διαβεβαιώνοντας το νομοθετικό Σώμα της Αρμενίας ότι οι σχέσεις αυτές θα βελτιωθούν περαιτέρω.

    Οπως είπε ο κ. Καρογιάν, μπορεί η Κύπρος να αξιοποιήσει τη θέση της στην ΕΕ και να συνεργαστεί με την Αρμενία για την προώθηση των συμφερόντων της Αρμενίας και άλλων φιλικών χωρών.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Καρογιάν εξήγησε στην Ολομέλεια του αρμενικού κοινοβουλίου τη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Χριστόφια - Ταλάτ, δηλώνοντας ότι ``δυστυχώς μέχρι στιγμής η Αγκυρα επιβάλλει τη θέληση της, εξου και η πολύ μικρή πρόοδος που παρατηρείται και που δεν μας κάνει αισιόδοξους. Εχουμε όμως υπομονή και επιμονή``, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

    Μετά την προσφώνηση της Ολομέλειας, ο κ. Καρογιάν είχε κατ` ιδίαν συνομιλία με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας, Χοβίκ Αμπραχαμιάν.

    [03] ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΛ - ΠΡΟΚΡΙΣΗ

    Την πρόκριση της στους ομίλους του Eurochallenge ανδρών εξασφάλισε χθες βράδυ η ΑΕΛ, νικώντας για δεύτερη φορά στις μεταξύ τους αναμετρήσεις την τουρκική Μπάνβιτ.

    Στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου του Eurochallenge, η ΑΕΛ νίκησε με 89 - 72 στο Melford Arena, στη Λεμεσό, και σε συνδυασμό με τη νίκη με 100 - 93 στον πρώτο αγώνα, στην Τουρκία, πέρασε στους ομίλους της διοργάνωσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 12 November 2008 - 10:29:18 UTC