Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΠΑΜΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

  • [01] ΟΜΠΑΜΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

    Με μία ισχυρή δήλωση για την Κύπρο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη διαφορά Ελλάδας Σκοπίων για την ονομασία, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν απευθύνονται προς την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ζητώντας την υποστήριξή της στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

    Το μήνυμα αποκαλύπτει στον διαδικτυακό της τόπο η Greek News, που παράλληλα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Ελληνοαμερικανικής Επιτροπής για τον Ομπάμα, Αλέξη Γιαννούλια.

    Αναλυτικότερα, για το κυπριακό, αναφέρει πως «ως πρόεδρος, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επιδείξει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ, αναζητώντας τη διαπραγμάτευση μίας πολιτικής διευθέτησης στην Κύπρο. Πιστεύει έντονα ότι η Κύπρος πρέπει να παραμείνει μία ενιαία κυρίαρχη χώρα, στην οποία η κάθε μία από τις δύο κοινότητες της νήσου θα μπορεί να ασκεί ουσιαστική πολιτική αρχή εντός μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

    Επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει μία δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση των δύσκολων θεμάτων, όπως του περιουσιακού, των προσφύγων, τους εδαφικού και της ασφάλειας», και τονίζει: «Μία διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων του κυπριακού θα δώσει τέλος στην τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου και θα διορθώσει την τραγική διαίρεση της νήσου, ενώ παράλληλα θα ανοίξει το δρόμο για την ευημερία και την ειρήνη σ ολόκληρη την περιοχή. Θα δώσει ακόμη στους Κύπριους ένα σταθερό θεμέλιο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουν το μέλλον τους, έπειτα από πολλά χρόνια διαίρεσης και αβεβαιότητας. Θα βοηθήσει στη δημιουργία καλύτερων ελληνοτουρκικών θέσεων, δυναμώνοντας την δημοκρατία στην Τουρκία, μειώνοντας το ρίσκο στρατιωτικής σύγκρουσης και απομακρύνοντας ένα μεγάλο εμπόδιο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι μέχρι αύριο θα προχωρήσουν σε μειώσεις των τιμών πώλησης των καυσίμων και οι άλλες δύο εταιρείες πετρελαιοειδών, εκφράζοντας ταυτοχρόνως τη χαρά του για την περαιτέρω μείωση της τιμής των καυσίμων τόσο διεθνώς όσο και στην Κύπρο από την εταιρεία που έχει ήδη ανακοινώσει μείωση των τιμών.

    Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εμπορίου και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσον στη μείωση των τιμών συνέβαλε και το δικό του Υπουργείο, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι, παρά τα όσα γράφονται, το Υπουργείο εκτελεί τα καθήκοντά του στο έπακρον, χωρίς λαϊκισμούς, με υπευθυνότητα, συνέπεια και ακολουθώντας το Νόμο.

    Εξήγησε, ωστόσο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι η αυξομείωση στην τιμή του αργού πετρελαίου δεν επηρεάζει άμεσα την Κύπρο, γιατί η Κύπρος αγοράζει καθαρό πετρέλαιο, αφού δεν διαθέτει διυλιστήριο.

    Ο κ. Πασχαλίδης προέβη στη διαπίστωση ότι οι μειώσεις έρχονται τώρα γρηγορότερα στην Κύπρο και εξέφρασε την ελπίδα όπως όλα τα πρατήρια, στα οποία και θα διεξαχθεί έλεγχος, εφαρμόσουν αυτές τις προτεινόμενες τιμές άμεσα.

    Οπως είπε ο Υπουργός, ορισμένοι πρατηριούχοι έπαψαν να είναι πρατηριούχοι, γεγονός που σημαίνει ότι πλήρωσαν για τα λάθη τους. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι υπάρχει και ο φθηνότερος και ο ακριβότερος, αλλά αυτή η διαφορά φαίνεται να μειώνεται σταδιακά.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 15 October 2008 - 19:29:24 UTC