Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ
  • [02] ΦΙΦΑ ΚΟΠ Τ/Κ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ
  • [03] ΛΑΡΝΑΚΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ

    ``Ούτε ως το τέλος του χρόνου, ούτε ως το τέλος , δεν ξέρω κι εγώ ποιου χρόνου, αν δεν βρούμε κοινή γλώσσα, θα βρεθεί και η λύση``, δήλωσε αναχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν τις 10.00 π.μ. για το αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, για τη δεύτερη συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Πλαισιωμένος από τους συμβούλους του, ο κ. Χριστόφιας ερωτηθείς αν θα ολοκληρωθεί σήμερα κατά τις διαπραγματεύσεις το κεφάλαιο διακυβέρνησης απάντησε: ``Αν τα βρούμε θα ολοκληρωθεί, αν δεν τα βρούμε δεν θα ολοκληρωθεί``.

    Διευκρίνισε πως το κεφάλαιο ``διακυβέρνηση`` έχει πολλές υποδιαιρέσεις. ``Μιλάμε αυτή την στιγμή μόνο για τις αρμοδιότητες της κεντρικής Κυβέρνησης. Εχουμε νομοθετική εξουσία, έχουμε δικαστική εξουσία, έχουμε μηχανισμό επίλυσης διαφορών, είναι πολλά τα ζητήματα. Αρα θα πάρει χρόνο``, πρόσθεσε.

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη ``πως όταν συζητήσουμε αυτά τα θέματα της κεντρικής Κυβέρνησης, τα άλλα δεν χρειάζονται για τις ομοσπονδίες, διότι όσα μένουν από εξουσίες θα πάνε στις ομόσπονδες πολιτείες``, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως ``δεν έχω διάθεση να απαντώ στον κ. Ταλάτ, διότι άλλη δουλειά δεν θα κάνουμε``.

    ``Ο κ. Ταλάτ λέει άλλα μέσα και δέχεται άλλα μέσα και διακηρύττει άλλα έξω. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο κόσμος``, είπε προσθέτοντας πως ``για μένα, επαναλαμβάνω, μετρά και θα μετρήσει σε τι δεσμεύεται εντός και ελπίζω ότι αυτά που δεσμεύεται εντός, να τα τηρήσει στο τέλος``.

    Ερωτηθείς αν κατά την σημερινή συνάντηση, θα τεθεί στον κ. Ταλάτ το θέμα του εμπάργκο στις δημόσιες δηλώσεις, ο Πρόεδρος απάντησε πως ``κάθε φορά το θέτουμε``.

    Τόνισε ωστόσο, ότι δεν είναι σωστό να το αναγάγουμε και σε μείζον θέμα.

    ``Το θέμα είναι οι συνομιλίες και το τι διαμείβεται εκεί. Επαναλαμβάνω την ελπίδα, εκεί να βρούμε κοινή γλώσσα. Αυτός είναι δικός μας τουλάχιστον ο στόχος. Ούτε να κωλυσιεργήσουμε θέλουμε και ελπίζω να μην θέλει και η άλλη πλευρά να κωλυσιεργήσει``, τόνισε.

    ``Κι αν θέλει να φανεί συνεπής ο κ. Ταλάτ στην διακήρυξη του, ότι στο τέλος του χρόνου όπως λέει, θα πρέπει να βρούμε λύση Ε, του είπα ότι πρέπει να φανεί πιο λογικός και να δώσει το χέρι του, διαφορετικά, ούτε ως το τέλος του χρόνου, ούτε ως το τέλος, δεν ξέρω κι εγώ ποιου χρόνου - αν δεν βρούμε κοινή γλώσσα, θα βρεθεί και η λύση. Κι αυτό δεν είναι επιθυμητό``, επεσήμανε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Το επιθυμητό, επανέλαβε, είναι να υπάρξει συναντίληψη πάνω στις βασικές αρχές λύσης του κυπριακού προβλήματος για να μπούμε και στις λεπτομέρειες και να λύσουμε το πρόβλημα.

    [02] ΦΙΦΑ ΚΟΠ Τ/Κ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ

    Την πεποίθηση ότι με την απάντηση τους οι Τουρκοκύπριοι «στην ουσία απορρίπτουν την πρόταση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ» εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μάριος Λευκαρίτης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της λεγόμενης τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να απορρίψει τις προτάσεις της ΦΙΦΑ.

    Ξεκαθαρίζοντας ότι η πρόταση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεν προήλθε από την ΚΟΠ αλλά ήταν αποτέλεσμα πολλών συναντήσεων και συζητήσεων, ο κ. Λευκαρίτης επεσήμανε πως η αντιπρόταση των Τ/κ, με την οποία ουσιαστικά εισηγούνται τη δημιουργία μιας νέας πιο μικρής ομοσπονδίας ή επιτροπής διοίκησης του ποδοσφαίρου μέχρι να λυθεί το Κυπριακό, είναι κάτι που «ούτε η ΚΟΠ αλλά ούτε και η ΦΙΦΑ μπορούν να αποδεχτούν».

    Ο κ. Λευκαρίτης δήλωσε ακόμη ότι η πρόταση της ΦΙΦΑ ήταν να γίνει η λεγόμενη τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου μέλος της ΚΟΠ ως «ομοσπονδία» και όχι τα τ/κ σωματεία ως σωματεία και πως αυτό «ήταν μια μεγάλη παραχώρηση για την ΚΟΠ» καθώς θα έπρεπε η ΚΟΠ να προβεί σε διάφορες ρυθμίσεις και καταστατικές αλλαγές αφού αυτή τη στιγμή η γενική συνέλευση της ΚΟΠ αποτελείται από σωματεία.

    Τέλος, ερωτηθείς αν τα τ/κ σωματεία θα μπορούσαν να γίνουν μέλη της ΚΟΠ, ο κ. Λευκαρίτης είπε ότι «ακόμα και αυτή τη στιγμή οποιοδήποτε τ/κ σωματείο επιθυμεί να γίνει μέλος της ΚΟΠ», υπάρχουν οι διαδικασίες με βάση τις οποίες τα τ/κ σωματεία μπορούν να γίνουν μέλη.

    [03] ΛΑΡΝΑΚΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

    Η Κύπρος πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει ως ένα κράτος δικαίου και ένα δημοκρατικό κράτος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης προσθέτοντας ότι το έγκλημα της εμπορίας προσώπων και άλλα τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά.

    Ανέφερε ακόμα ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το Σχέδιο Δράσης για την υλοποίηση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εμπορία προσώπων και σημείωσε πως η Κύπρος είναι από τις λίγες χώρες που έχει ενσωματώσει στη νομοθεσία της τη Σύμβαση αυτή»

    Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλούσε στη Λάρνακα ύστερα από το πρώτο μέρος του περιφερειακού Επιχειρησιακού Συνεδρίου για την καταπολέμηση της Εμπορίας Προσώπων και για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος στην περιοχή της Μεσογείου.

    Στις δηλώσεις του ο κ. Συλικιώτης χαρακτήρισε «σημαντικό» το συνέδριο γιατί όπως εξήγησε «ασχολείται με τα θέματα της εμπορίας προσώπων και το ξέπλυμα βρώμικου χρώματος» και πρόσθεσε πως πέρυσι στην Κύπρο είχε διοργανωθεί παρόμοιο συνέδριο σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 18 September 2008 - 9:29:38 UTC