Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΦ ΑΣΚΗΣΗ - ``EVROPI II/2008``
  • [02] EE ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ EUROPEAN WOMENS LOBBY
  • [03] ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟΕΛ CHAMPIONS LEAGUE - UEFA

  • [01] ΚΥΠΡΟΣ - ΕΦ ΑΣΚΗΣΗ - ``EVROPI II/2008``

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση Διαχείρισης Κρίσεων ``EVROPI II/2008``, η οποία πραγματοποιήθηκε από Τμήματα της Ελλάδας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας από τις 6 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2008, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

    Στην άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΣΚΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ», στην Ελλάδα, έλαβαν μέρος 1200 άτομα.

    Η Κύπρος συμμετείχε με μία Διμοιρία Στρατονομίας και μία Διμοιρία Υγειονομικού, συνολικής Δύναμης 60 ατόμων, από τα οποία τα δέκα ήταν θήλυ προσωπικό.

    Συγκεκριμένα, διατέθηκαν εννέα Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί στο Τακτικό Στρατηγείο της Δύναμης, 31 άτομα στο Τμήμα Υγειονομικού και 20 άτομα στο Τμήμα Στρατονομίας, καθώς και μεγάλο μέρος των μέσων που διαθέτει η Εθνική Φρουρά στο Συγκρότημα Μάχης. Είναι η δεύτερη φορά που Τμήματα της Εθνικής Φρουράς συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση του Συγκροτήματος Μάχης HELBROC στην Ελλάδα.

    [02] EE ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ EUROPEAN WOMENS LOBBY

    Εγκαινιάζεται σήμερα στις Βρυξέλλες η εκστρατεία του European Womens Lobby (EWL), με τίτλο «Δεν νοείται σύγχρονη δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς ισότητα των φύλων» που στοχεύει στην ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών στη λήψη των αποφάσεων.

    Την εκδήλωση θα προσφωνήσει η Γενική Γραμματέας του EWL και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου Δρ. Μύρια Βασιλειάδου.

    Σύμφωνα με την Εκστρατεία 50/50, δεν νοείται σύγχρονη δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς ισότητα των φύλων Το 2009, αναφέρει, οι Ευρωπαίοι θα εκλέξουν νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ θα προταθούν νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα διοριστεί για πρώτη φορά Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Υπατος Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αυτό, αναφέρει, «αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για περισσότερη δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πόσα από τα νέα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι γυναίκες και πόσα από τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα φοράνε γραβάτα και κοστούμι;», διερωτάται η εκστρατεία.

    Στόχος της ισότητας των φύλων είναι ο εκσυγχρονισμός των πολιτικών συστημάτων, έτσι ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες παρά τις διαφορές τους να μοιράζονται ισότιμα τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και την εξουσία.

    [03] ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟΕΛ CHAMPIONS LEAGUE - UEFA

    Η σημερινή ποδοσφαιρική συνάντηση της Ανόρθωσης με τη Βέρντερ Βρέμης, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του Champions League, θα είναι η τέταρτη σύγκρουση της ομάδας με γερμανικούς συλλόγους.

    Στις 21.45 η Ανόρθωση δίνει στο στάδιο της Βέζερστάντιον τον πρώτο της αγώνα για τους ομίλους του Champions League με αντίπαλο τη Βέρντερ Βρέμης.

    Εξάλλου, ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί απόψε στο ΓΣΠ τη Σάλκε Γερμανίας, στα πλαίσια του πρώτου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19.00.

    Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε χθες την αποστολή για τον αγώνα έναντι της Σάλκε. Την αποστολή αποτελούν οι: Μιχάλης Μορφής, Ντανιέλ Φλορέα, Σάββας Πουρσαϊτίδης, Χρίστος Κόντης, Altin Haxhi, Joost Broerse, Nuno Morais, Marcin Zewlakow, Μάριος Ηλία, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, Nenad Mirosavljevic, Helio Pinto, Τάσος Κίσσας, Αντρέας Παπαθανασίου, Kamil Kosowski, Onwuachi, Παρασκευάς Χρίστου, Δημήτρης Κυριάκου και Νεκτάριος Αλεξάντρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 16 September 2008 - 11:29:21 UTC