Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΡΦΟΥ - ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΕΣ

  • [01] ΥΠΕΞ ΣΥΡΙΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας Walid al- Muallem θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 26 και 27 Αυγούστου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Σύρος Υπουργός θα γίνει αύριο δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

    Επίσημες συνομιλίες μεταξύ των δύο Υπουργών θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008.

    Οπως αναφέρεται, αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

    Ο κ. Κυπριανού θα ενημερώσει, επίσης, το Σύρο ομόλογό του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν συμφωνία για την κατάργηση της θεώρησης διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.

    Θα υπογράψουν, επίσης, μνημόνιο συναντίληψης για διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΡΦΟΥ - ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάριος Καρογιάν διαβίβασε προς τους Προέδρους των Εθνικών Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της ΕΕ και των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και στους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Διακοινοβουλευτικής Ενωσης, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων οργανωμένων συνόλων της κατεχόμενης Μόρφου, όπως οι φορείς αυτοί το υιοθέτησαν και το παρουσίασαν στην Βουλή, με την ευκαιρία της 34ης επετείου της κατάληψης της πόλης από τα τουρκικά στρατεύματα.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη σχετική συνοδευτική επιστολή του, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η συνεχιζόμενη οδυνηρή εμπειρία της προσφυγιάς για τους κατοίκους της Μόρφου, όπως άλλωστε και για όλους τους εκτοπισμένους Κυπρίους, είναι αποτέλεσμα της παράνομης τουρκικής εισβολής του 1974, που έχει επανειλημμένα καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα, με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΑΦΛΑΤΟΞΙΝΕΣ

    Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να παρουσιάζεται αυξητική τάση στα κρούσματα αφλατοξινών, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης, τονίζοντας πως αναμένεται μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες λόγω της δέσμευσης θετικών και ``ύποπτων ζωοτροφών``, των συνεχών ελέγχων που διεξάγουν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου του και της ενημέρωσης που τυγχάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

    Σε δηλώσεις ύστερα από ευρεία και πολύωρη σύσκεψη για το όλο θέμα, ο κ. Πολυνείκης είπε ότι έθεσε στη σύσκεψη ως πρωταρχικό στόχο την αναδιοργάνωση/ενίσχυση των Υπηρεσιών του Υπουργείου για πιο αποτελεσματικό έλεγχο, διαβεβαιώνοντας εκ νέου πως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για προστασία της δημόσιας υγείας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 25 August 2008 - 17:29:19 UTC