Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
  • [02] ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΣ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

    Η παρέλαση της κυπριακής σημαίας και των αθλητών κατά την εναρκτήρια τελετή των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί τεράστια προβολή για την Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σημειώνοντας ότι μέσα από αυτήν τη προβολή, αν υπάρξει και μετάλλιο, αυτό θα είναι ακόμη καλύτερο.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συμμετείχε το βράδυ της Πέμπτης στο γεύμα των αρχηγών κρατών που βρίσκονται στο Πεκίνο και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, τους Προέδρους της Σλοβακίας και της Κροατίας, άλλους ηγέτες και με μέλη του Πολιτικού Γραφείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ).

    Σε δηλώσεις του στην κινεζική πρωτεύουσα, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι οι Κινέζοι έχουν πλούσια κουλτούρα και μια φοβερή οργάνωση. «Έχουν υποσχεθεί μια θαυμάσια τελετή έναρξης και καταπληκτικούς Αγώνες. Το ευ αγωνίζεσθαι είναι το βασικότερο μήνυμα των Αγώνων κι εύχομαι να πρυτανεύσει. Για μας είναι πολύ σημαντικό που θα παρελάσει η κυπριακή σημαία, θα παρελάσουν οι αθλητές μας και ολόκληρη την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι μια τεράστια προβολή για την πατρίδα μας. Μέσα από αυτήν τη προβολή, αν έρθει και κανένα μετάλλιο, θα είναι ακόμη καλύτερα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Κατά τη διάρκεια του γεύματος των αρχηγών κρατών ο Πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο ανέφερε ότι η Κυβέρνηση και ο λαός της χώρας του αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν απέναντι στη διεθνή κοινότητα όταν το Πεκίνο ανέλαβε την διοργάνωση των Ολυμπιακών.

    «Η Κίνα τήρησε τις δεσμεύσεις της όπως είχαμε υποσχεθεί το 2001 όταν αναλάβαμε τους Αγώνες. Πιστεύω πως με τη βοήθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της ολυμπιακής οικογένειας θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε υψηλού επιπέδου αγώνες με ειδικά χαρακτηριστικά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για την Κίνα, αλλά και για όλο τον κόσμο», τόνισε ο Κινέζος Πρόεδρος.

    Η επίσημη τελετή υποδοχής της κυπριακής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια το Σάββατο στις 05.00 ώρα Κύπρου.

    Οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες όπως επίσης και η διοικητική ομάδα, βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό, περισσότερο από 10 μέρες, αλλά η επίσημη υποδοχή και η έπαρση της σημαίας μας θα γίνει το Σάββατο, αφού ήταν αδύνατον να γίνουν 205 τελετές, όσες και οι χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες, σε διάστημα 2-3 ημερών.

    Η όλη εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με στοιχεία από την κουλτούρα της διοργανώτριας χώρας, ενώ ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό και θα ευχαριστήσει εκ μέρους της Ολυμπιακής οικογένειας της Κύπρου.

    Στο Πεκίνο βρίσκονται επίσης ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Βάσος Γεωργίου οι οποίοι επίσης θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης.

    [02] ΚΑΤΩ ΠΥΡΓΟΣ ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    Ο στόχος δεν είναι να πραγματοποιούμε μια επίσκεψη το χρόνο για προσκύνημα στον Αγιο Μάμα, αλλά να ανοίξουν όλα τα οδοφράγματα για να διακινούνται ελεύθερα οι Ε/κ και οι Τ/κ, δήλωσε ο Επίσκοπος Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρος μετά το πέρας της σιωπηρής διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου κατά τη διέλευση των Τ/κ προς τα Κόκκινα για τους «εορτασμούς» της 44ης επετείου από τους βομβαρδισμούς της περιοχής από την τουρκική αεροπορία.

    Ο Επίσκοπος Νικηφόρος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση των κατοίκων, ανέφερε ότι «ειρηνικά και με τα πανό μας μιλήσαμε στους Τ/κ. Ειρηνικά αφήσαμε τις φάλαγγες των Τ/κ να διέλθουν».

    Συνεχάρη όλους τους κατοίκους της κοινότητας για το «υψηλό εθνικό αίσθημα ευθύνης» που έχουν ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πιστεύει πως θα ικανοποιηθεί το αίτημα για μετάβαση για προσκύνημα στις 2 του Σεπτέμβρη στον Αγιο Μάμα της κατεχόμενης Μόρφου απάντησε ότι «ο στόχος δεν είναι να πραγματοποιούμε μια επίσκεψη το χρόνο για προσκύνημα, αλλά το άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων για την ελεύθερη διακίνηση Ε/κ και Τ/κ».

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

    Η εταιρεία «Hermes», και οι δύο εταιρείες υπηρεσιών εδάφους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου εξέφρασαν ενώπιον του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Νίκου Νικολαϊδη τη δέσμευσή τους να εργαστούν πιο αποφασιστικά και πιο εντατικά ώστε οι ρυθμοί βελτίωσης να αυξηθούν στα επίπεδα εκείνα που απαιτούνται να υπάρχουν σε μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Κύπρος.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών που μιλούσε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ύστερα από σύσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Hermes, της Πολιτικής Αεροπορίας και των δύο εταιρειών υπηρεσιών εδάφους Swissport και LGS, ανέφερε ότι έγινε «μια ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα αεροδρόμια.

    Πρόσθεσε ότι τόσο η εταιρεία «Hermes», όσο και οι εταιρείες «Swissport» και «LGS» «εξέφρασαν την δέσμευσή τους να εργαστούν πιο αποφασιστικά και πιο εντατικά ούτως ώστε οι ρυθμοί βελτίωσης να αυξηθούν στα επίπεδα εκείνα που απαιτούνται για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην κατάσταση όπου οι υπηρεσίες στα αεροδρόμια μας να είναι αυτές που πρέπει να είναι».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 8 August 2008 - 13:29:19 UTC