Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΝΤΑΟΥΝΕΡ
  • [02] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΝΙΚΗ

  • [01] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΝΤΑΟΥΝΕΡ

    Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ πραγματοποιήθηκε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, παρέχοντας τη δυνατότητα στον Πρόεδρο να καταθέσει και να εξηγήσει ξανά τις θέσεις της ε/κ πλευρά, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι οι θέσεις του Προέδρου Χριστόφια έγιναν κατανοητές από τον κ. Ντάουνερ.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να έχει εγείρει θέμα παρθενογένεσης στη συνάντηση που είχε με τον κ. Ντάουνερ, ο κ. Στεφάνου είπε πως η Κυβέρνηση δεν συνηθίζει να σχολιάζει πληροφορίες.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε, παράλληλα, τις θέσεις της ε/κ πλευράς, λέγοντας ότι «δεν αποδεχόμαστε παρθενογένεση ούτε συνεταιρισμό δύο ξεχωριστών κρατών. Στην Κύπρο υπάρχει ένα κράτος, υπάρχει ένας λαός».

    Συνεχίζοντας, ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι «ο στόχος είναι μέσα από τη λύση του κυπριακού προβλήματος να προκύψει μετεξέλιξη του ενιαίου κυπριακού κράτους, έτσι όπως το γνωρίζουμε και δημιουργήθηκε το 1960, σε ενωμένο ομοσπονδιακό, διζωνικό, δικοινοτικό κράτος, όπως προβλέπουν άλλωστε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Και είναι αυτό που έχουν συμφωνήσει κιόλας, σε ό,τι αφορά δηλαδή στη δημιουργία ενός ομόσπονδου διζωνικού, δικοινοτικού κράτους, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, με μια διεθνή προσωπικότητα, οι δύο ηγέτες στις συναντήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης για έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων».

    [02] ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΝΙΚΗ

    Μεγάλο βήμα για πρόκριση στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Ανόρθωση, μετά την άνετη επικράτηση της με 3 - 0 επί της πρωταθλήτριας Αυστρίας Ραπίντ Βιέννης, στο ``Αντώνης Παπαδόπουλός``.

    Η πρωταθλήτρια Κύπρου, η οποία ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, άνοιξε το σκορ στο 35` με τον Σκοπελίτη και έκανε το 2 - 0 στο 45` με τον Σόσιν. Ο Πολωνός στο 90` ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3 - 0.

    Μετά την ευρεία νίκη της, η Ανόρθωση έχει πλέον το ``πάνω χέρι`` στον επαναληπτικό της ερχόμενης εβδομάδας στην Αυστρία για να περάσει στην Γ΄ προκριματικό γύρο, η κλήρωση του οποίου θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 31 July 2008 - 9:29:14 UTC