Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΔΑΔ
  • [03] ΤΡΑΓΩΔΙΑ «ΗΛΙΟΣ» - ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  • [01] ΟΗΕ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από την Τρίτη ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, για να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στο πρόβλημα, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του.

    Ο κ. Ντάουνερ αναμένεται να έχει την Τετάρτη μακρά συνεργασία με το Βοηθό Γενικό Γραμματέα Λιν Πάσκοε και στις 6.30 το απόγευμα (ώρα Κύπρου) θα έχει συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

    Στη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του αναμένεται να έχει συνάντηση και με πρέσβεις ορισμένων χωρών, μεταξύ αυτών και της Κύπρου.

    Η επίσκεψη Ντάουνερ στην Κύπρο σχεδιάζεται για τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΔΑΔ

    Την πεποίθηση ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα υιοθετήσει τη θέση ότι η λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα δεν αποτελεί αποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο, το οποίο πρέπει να εξαντλήσει ο οποιοσδήποτε αιτητής εναντίον της Τουρκίας για παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία, εξέφρασε την Τετάρτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο κ. Χρυσοστομίδης κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα των προσφυγών που ήδη υπάρχουν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις περιουσίες και το ρόλο της λεγόμενης Επιτροπής Αποζημιώσεων στα κατεχόμενα. «Εξ όσων γνωρίζω έχουν οριστεί κάποιες ακροάσεις όσον αφορά προσφυγές ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που αφορούν θέματα περιουσίας. Νομίζω ότι στα πλαίσια αυτά είναι δυνατόν να συζητηθεί και το θέμα της Επιτροπής», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση πως «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα υιοθετήσει τη θέση ότι η Επιτροπή αυτή δεν αποτελεί αποτελεσματικό εσωτερικό ένδικο μέσο, το οποίο πρέπει να εξαντλήσει ο οποιοσδήποτε αιτητής εναντίον της Τουρκίας για παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία».

    Αναφερόμενος στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, ο κ. Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι «βάση της αρχής της αλληλεγγύης που ισχύει μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να εξεύρει τρόπους ενίσχυσης των μέτρων που πρέπει να λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία για αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης. Νομίζω ότι η συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Μπαρό θα έχει αποτέλεσμα και πιστεύω ότι αυτή η αρχή πρέπει να ισχύσει στην περίπτωση της Κύπρου», ανέφερε.

    [03] ΤΡΑΓΩΔΙΑ «ΗΛΙΟΣ» - ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

    Οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της ``Ηλιος``, αναμένουν όπως τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 31ης Ιουλίου για την παράδοση του πορίσματος της Αστυνομίας σχετικά με το τραγικό ατύχημα της 14ης Αυγούστου 2005, στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας Νικόλας Γιασουμής.

    ``Η ένδειξη που έχουμε διά στόματος Αρχηγού της Αστυνομίας και Γενικού Εισαγγελέα είναι ότι το πόρισμα αναμένεται να παραδοθεί στις 31 Ιουλίου, όπως ήταν το χρονοδιάγραμμα``, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γιασουμής. Οπως είπε ο κ. Γιασουμής, οι συγγενείς δεν γνωρίζουν ``τίποτα απολύτως`` για το πόρισμα. ``Απλώς ξέρουμε ότι πρόκειται για μια ανακριτική διαδικασία που διενήργησε η Αστυνομία, μια συλλογή καταθέσεων και τεκμηρίων γύρω από την τραγωδία``, συμπλήρωσε.

    Σύμφωνα με τον κ. Γιασουμή, η εντύπωση που απεκόμισαν οι συγγενείς ``μέσα από τις συσκέψεις που κάναμε με το Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία όλο αυτό το διάστημα είναι ότι η Εισαγγελία ήταν σε στενή επαφή με την Αστυνομία και ότι είναι γνώστης των γεγονότων και η ομάδα της Εισαγγελίας θα αποκωδικοποιήσει τις καταθέσεις που έλαβε η Αστυνομία και θα αποφανθεί κατά πόσον υπάρχουν ποινικές υποθέσεις και θα προχωρήσει η δικαστική διαδικασία``. ``Αυτό αναμένουμε από την Εισαγγελία και αναμένουμε να γίνει τάχιστα χωρίς άλλη χρονοτριβή, να μην πάρει άλλα δύο χρόνια στην Εισαγγελία για να μελετήσει αυτόν τον, ογκωδέστατο, όπως λένε, φάκελο και να αρχίσουν μια νέα διαδικασία``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 July 2008 - 11:29:30 UTC