Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΤΑΛΑΤ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ - ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
  • [04] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΤΑΟΥΝΕΡ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΤΑΛΑΤ

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν ενημέρωσε την Παρασκευή το πρωί της με επιστολή τα μέλη του ΣΑ για την πρόθεσή του να διορίσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Αλεξάντερ Ντάουνερ στη θέση του ειδικού του συμβούλου για το Κυπριακό.

    Παράλληλα επιβεβαιώθηκαν οι συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στις 13 Ιουνίου στο Παρίσι, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στις 15 Ιουνίου στο Βερολίνο με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ - ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το μήνυμα ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει τους δυο ηγέτες στην Κύπρο στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε μια διευθέτηση του Κυπριακού, που θα προέλθει από τους Κύπριους για τους Κύπριους, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Πολιτικών Υποθέσεων του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών Αντονι Σμιθ.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σμιθ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα των ΗΕ, θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβρη, προσθέτοντας πως ``προσβλέπουμε στο να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για αυτό``.

    Είπε πως ``είχαμε μια πολύ θετική συνάντηση με τον Πρόεδρο μετά τη δική του επίσκεψη στο Λονδίνο όταν υπέγραψε μια συμφωνία με τον Πρωθυπουργό``.

    ``Το μήνυμα που έχω φέρει είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο να βοηθήσει τους δυο ηγέτες στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε μια διευθέτηση, μια διευθέτηση που θα προέλθει από τους Κύπριους για τους Κύπριους, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει οποιοδήποτε δικό του σχέδιο``, είπε.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

    Τη διαβεβαίωση ότι η τήρηση, και σε πολλές περιπτώσεις η αποκατάσταση των δικαιωμάτων των γυναικών, αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει ``το σημαντικότατο ρόλο που επιτελεί η γυναίκα στην σύγχρονη κυπριακή κοινωνία και μέσα από νομοθεσίες και θεσμούς στηρίζουμε το έργο της και σεβόμαστε την αποστολή της``.

    Σε ομιλία του στην Ημερίδα «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Ισότητας Ανδρών και Γυναικών και η Εφαρμογή τους στην Κύπρο Προοπτικές», στη Λευκωσία, ο κ. Σταυράκης εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει υπόψη, όπου είναι δυνατό, τη διάσταση του φύλου και στους κρατικούς προϋπολογισμούς, σύμφωνα και με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Gender Budgeting) για την ανάγκη ενσωμάτωσης της αρχής της ισότητας των φύλων.

    Ο κ. Σταυράκης είπε ότι το Υπουργείο Οικονομικών εμπλέκεται ενεργά στο θέμα της προώθησης της ισότητας ανδρών και γυναικών μέσα από το σχεδιασμό και υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής και μέσα από την κατάρτιση των στελεχών της κυπριακής Δημόσιας Υπηρεσίας και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα, το Υπουργείο Οικονομικών έχει οριστεί ως αρμόδιος φορέας για την ένταξη της διάστασης του φύλου στην οικονομική πολιτική του κράτους με έμφαση στη φορολογία.

    Ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο στόχο θα χρειαστεί και πάλι η ενεργός συμβολή της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων κρατικών λειτουργών που διαμορφώνουν και υλοποιούν τον κρατικό προϋπολογισμό και τα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης σε θέματα gender mainstreaming (ιδιαίτερα Gender budgeting) και ισότητας ευκαιριών και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να κάνει το καλύτερο δυνατό για την προώθηση του στόχου αυτού.

    [04] ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

    Σε άρση της 48ωρης απεργίας που είχε οριστεί για τις 18 και 19 Ιουλίου, μέχρι τις 30 του μήνα, δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος των Αστικών Ταξί του αεροδρομίου Λάρνακας Χριστάκης Νικολάου, στον Πρόεδρο της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής Ζαχαρία Κουλία.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Ζαχαρία Κουλία και τους Βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Συγκοινωνιών Γιώργο Γεωργίου και Ανδρέα Φακοντή, δεσμεύτηκε όπως αρθούν τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί σήμερα το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολόγηση από την ερχόμενη Δευτέρα μικρών λεωφορείων τα οποία θα μεταφέρουν επιβάτες από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

    Ο κ. Νικολάου σημείωσε ότι «οι άνθρωποι μας παρακάλεσαν να άρουμε τα απεργιακά μέτρα μέχρι τις 30 Ιουλίου για να δοθεί χρόνος ώστε να διαφανεί κατά πόσον με την δρομολόγηση των λεωφορείων πλήττονται τα συμφέροντα των οδηγών ταξί του αεροδρομίου Λάρνακας».

    Ανέφερε ακόμα ότι «ο κ. Κουλίας δεσμεύτηκε πως στις 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής στην παρουσία και του Υπουργού Συγκοινωνιών Νίκου Νικολαϊδη, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 11 July 2008 - 17:29:15 UTC