Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΝΕΡΟ -OCEAN TANKERS
  • [03] ΥΠΕΞ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να διασφαλίσει υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και να καταπολεμήσει την ακρίβεια, οι προσπάθειες επίλυσης του υδατικού προβλήματος και κάλυψης των ενεργειακών αναγκών, καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξη κοινωνικού κράτους ήταν τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εισαγωγική ομιλία του για την εσωτερική διακυβέρνηση στη δημοσιογραφική διάσκεψη για τις πρώτες 120 μέρες της διακυβέρνησής του.

    «Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις αποτελούν το συμβόλαιο τιμής που

    υπογράψαμε με τον κυπριακό λαό», δήλωσε τονίζοντας ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν κατά γράμμα προς όφελος του συνόλου του λαού

    παρά τις απρόβλεπτες δυσκολίες και τα εμπόδια που αναφύονται. «Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχω την ευθύνη να λειτουργώ ενωτικά και να εκπροσωπώ το συμφέρον όλων των πολιτών. Με γνώμονα αυτό, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας με ακόμα περισσότερο ζήλο, σκληρή δουλειά, ευφάνταστες προσεγγίσεις και μεθοδικότητα ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού, αλλά και της εμπιστοσύνης με την οποία μας περιβάλλει», ανέφερε.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι αμετακίνητος στόχος της Κυβέρνησης «είναι η πραγματοποίηση του οράματος για μια πιο δίκαιη κοινωνία, ένα πιο σύγχρονο κράτος, με οικονομική ανάπτυξη που θα συνδυάζεται με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Ενα σύγχρονο κράτος ευαισθησίας και ανθρωπιάς, ανέφερε, που στέκεται αρωγός σ όλους τους συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη του».

    Πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι μια ισχυρή οικονομία, γι αυτό, είπε, μέλημα της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση ψηλών ρυθμών ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, διατηρώντας ψηλά ποσοστά απασχόλησης και απελευθερώνοντας πόρους για την αναβάθμιση του ανθρωποκεντρικού και κοινωνικού χαρακτήρα του κράτους.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΝΕΡΟ -OCEAN TANKERS

    Εντός των επόμενων ολίγων ημερών θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες σύνδεσης και διοχέτευσης του νερού στο σύστημα υδροδότησης, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη όπως το έργο ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και αρχίσει η υδροδότηση της Λεμεσού, που σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ιδιαίτερα λόγω των πολύ περιορισμένων αποθεμάτων νερού στο Φράγμα του Κούρη.

    Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ocean Tankers Μιχάλης Ιωαννίδης είπε με τη σειρά του ότι «δεν υπάρχει καμιά καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου» και ότι αυτό θα είναι έτοιμο εντός του επόμενου πενθημέρου.

    Σε δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση σύσκεψης, με αφορμή την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αναγκαίας υποδομής, για τη διοχέτευση του νερού στο σύστημα υδροδότησης Λεμεσού, ο κ. Ιωαννίδης είπε πως είναι ένα πολύ δύσκολο έργο για τα κυπριακά δεδομένα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένα τεχνικό πρόβλημα, που δεν αντιμετωπίζεται και είναι θέμα χρόνου, ώστε να γίνουν οι ενώσεις του υποθαλάσσιου αγωγού με το αγκυροβόλιο και με το πλοίο και του υποθαλάσσιου αγωγού με το χερσαίο έργο.

    [03] ΥΠΕΞ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί για επίσκεψη στη βόρειο Ελλάδα.

    θα μεταβεί στη Βέροια, όπου θα τιμηθεί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού. Στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης βιβλίων για τη δημιουργία τμήματος Κύπρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας με την ονομασία «Σπύρος Κυπριανού».

    Στη Βέροια, της οποίας ο Υπουργός Εξωτερικών είναι επίτιμος δημότης, θα έχει συνάντηση με τη Δήμαρχο Χαρίκλεια Ουσουρτζόγλου. Επίσης, θα τελέσει τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βέροιας με την ονομασία «Σπύρος και Μιμή Κυπριανού», σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βόρειο Ελλάδα ο κ. Κυπριανού θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα, με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο καθώς και με το Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Επίσης θα συναντηθεί με το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο καθώς και με την ηγεσία των παροικιακών οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Κυπριανού θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Βέροια με ομιλία στο παλιό αρχοντικό «Ερατεινό» με θέμα: Το ευρωπαϊκό μέλλον μιας επανενωμένης Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 8 July 2008 - 17:29:19 UTC