Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-06-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ- ΕΔΑΔ

  • [01] ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

    Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 4.30 το απόγευμα, αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τα κόμματα που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν στο Κυπριακό.

    Ερωτηθείς εάν το Εθνικό Συμβούλιο συγκαλείται λόγω της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η συνάντηση θα γίνει την 1η Ιουλίου και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος θα προβεί σε ενημέρωση στο Εθνικό και θα γίνει και συζήτηση όπως κάθε φορά. Ο κ. Στεφάνου είπε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραχωρήσει δημοσιογραφική διάσκεψη στα ΜΜΕ την Πέμπτη 3 Ιουλίου για να κάνει μια ανασκόπηση των πρώτων 120 ημερών της διακυβέρνησής του.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ- ΕΔΑΔ

    Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δίνουν τη δυνατότητα στην Κυπριακή Δημοκρατία να τις αξιοποιήσει προς όφελος της εθνικής μας υπόθεσης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, κληθείς να σχολιάσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία κρίνεται ένοχη για τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Ο κ. Καρογιάν χαιρέτισε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, σημειώνοντας ότι «εκ των πραγμάτων δίνουν πολύτιμα και ισχυρότατα πολιτικά αλλά και νομικά ερείσματα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

    Πρόσθεσε ότι «είναι αποφάσεις που θα έχουν καθοριστική σημασία για τα επόμενα βήματα και για παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν, αλλά ταυτόχρονα προδιαγράφουν και ένα περιβάλλον γύρω από το οποίο θα κινηθούν και τα επόμενα βήματα σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». «Είναι, επίσης, γεγονός -και αυτό θα πρέπει να καταγραφεί- ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τα όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα», είπε επισημαίνοντας ότι «οι διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες που επιχείρησε στο παρελθόν να προβάλει, ότι δηλαδή το υποτελές σ αυτήν κατασκεύασμα, το ψευδοκράτος, είναι αυτό υπόλογο, έχουν πέσει στο κενό».

    Κληθείς να σχολιάσει τις μικρές ποινές που επέβαλε το ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας, ο κ. Καρογιάν είπε ότι «υπάρχουν τα νομικά και τα πολιτικά ερείσματα που είναι υψίστης σημασίας, βέβαια και οι ποινές έχουν τη δική τους αξία και τη δική τους σημασία, όμως δεν μπορεί επειδή είναι χαμηλές οι ποινές να υποβαθμίσει κάποιος το εύρος, αλλά και την ισχύ αυτών των αποφάσεων του ΕΔΑΔ».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 25 June 2008 - 15:29:21 UTC