Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

  • [01] ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

    Το Εθνικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρία υπό τον προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, διαπίστωσε ότι, ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών της ελληνοκυπριακής πλευράς, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα, το οποίο η ελληνοκυπριακή πλευρά αξιοποιεί προς την κατεύθυνση προώθησης της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό.

    ``Στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε πλήρως για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για τις επαφές που είχε τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Μέσα σε ένα δημιουργικό κλίμα, υποβλήθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν απαντήσεις από τον Πρόεδρο``, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου, την οποία ανέγνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ``το Εθνικό Συμβούλιο έχει διαπιστώσει ότι, ως αποτέλεσμα δικών μας πρωτοβουλιών, έχει δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα, το οποίο η δική μας πλευρά αξιοποιεί προς την κατεύθυνση προώθησης της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό``.

    ``Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να καταθέσουν προτάσεις για τη λειτουργία του Σώματος, θέμα το οποίο θα συζητηθεί προσεχώς``, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Ερωτηθείς για τη διαδικασία που υπάρχει σε εξέλιξη μεταξύ του Επιτρόπου Προεδρίας Γιώργου Ιακώβου και του Οζντίλ Ναμί, σύμβουλου του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Στεφάνου είπε πως, ``όπως λέγει και το ανακοινωθέν, η δική μας πλευρά έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και έχει δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα, το οποίο αξιοποιούμε προς την κατεύθυνση της λύσης του κυπριακού προβλήματος``.

    Σε ερώτηση εάν έχει οριστεί ημερομηνία για νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``θα οριστεί αργότερα``.

    Ερωτηθείς εάν οι προτάσεις των κομμάτων θα σταλούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γραπτώς, ο κ. Στεφάνου απάντησε καταφατικά. ``Θα σταλούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γραπτώς, και προσεχώς θα γίνει συζήτηση για τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου``.

    Στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Βασιλείου, οι Νίκος Κατσουρίδης και Αντρος Κυπριανού από το ΑΚΕΛ, Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου από το ΔΗΣΥ, Μάριος Καρογιάν και Γιώργος Κολοκασίδης από το ΔΗΚΟ, Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης από το ΚΣ ΕΔΕΚ, Δημήτρης Συλλούρης και Νίκος Κουτσού από το Ευρωπαϊκό Κόμμα, και Γιώργος Περδίκης και Ντίνος Πασπαλλίδης από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

    Στη συνεδρία παρακάθισαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 9 April 2008 - 13:29:23 UTC