Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
  • [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΒΛAΧΟΥ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΜΕΙΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

    Τη δέσμευση ότι θα γίνουν όλες οι θεσμικές αλλαγές για καλύτερη προστασία του καταναλωτή, έδωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

    Ο Υπουργός Εμπορίου επισκέφτηκε το περίπτερο για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή που στήθηκε στη Λεωφόρο Μακαρίου, στη Λευκωσία, μπροστά από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Δασκάλων Κύπρου.

    Λειτουργοί του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, συντεχνίες και Σύνδεσμοι Καταναλωτών διένεμαν σχετικό ενημερωτικό υλικό στους καταναλωτές.

    Ο κ. Πασχαλίδης, ερωτηθείς εάν στην Κύπρο ο καταναλωτής προστατεύεται επαρκώς, είπε ότι πουθενά δεν προστατεύεται επαρκώς, έτσι ούτε και στην Κύπρο.

    ``Εκείνο όμως που είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε την πολιτική βούληση μαζί με όλους τους συνεργάτες, το Υπουργείο, οι Σύνδεσμοι Καταναλωτών, οι συντεχνίες, να κάνουμε πρώτα την υποδομή, τους θεσμούς και ύστερα να ξυπνήσουμε τη συνείδηση του καταναλωτή, να διεκδικήσει και ο ίδιος και όλοι μαζί να προστατέψουμε το καταναλωτή στον υψηλότερο δυνατό βαθμό``, πρόσθεσε.

    [02] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΒΛAΧΟΥ

    Κηδεύτηκε ένας ακόμα αγνοούμενος της τουρκικής εισβολής, τα λείψανα του οποίου βρέθηκαν ύστερα από 33 χρόνια σε ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα και η ταυτότητά του εξακριβώθηκε με τη μέθοδο του DNA.

    Πρόκειται για τον Γιάννο Βλάχο από την Κώμη Κεπήρ, η κηδεία του οποίου τελέστηκε από τον ιερό ναό Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου στον Συνοικισμό Ζήνων στη Λάρνακα.

    Στη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής τον Αύγουστο του 1974, ο Γιάννος Βλάχος δεν εγκατέλειψε το χωριό του και πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Τούρκους μαζί με άλλους συγχωριανούς του στο καφενείο της Κώμης Κεπήρ. Στις 22 του μήνα από το καφενείο συνελήφθηκαν έξι άτομα μεταξύ των οποίων και ο Βλάχος και οδηγήθηκαν σε άγνωστο μέρος. Έκτοτε αγνοείτο η τύχη τους. Τα οστά του Βλάχου βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα και η ταυτότητά του εξακριβώθηκε με τη μέθοδο του DNA.

    Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Μητροπολίτης Καρπασίας Χριστόφορος και μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης και ο βουλευτής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Αμμοχώστου Γιώργος Βαρνάβα.

    Επικήδειο εκφώνησαν ο Χριστόφορος Πουργουρίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κωμητών, η κόρη του Γιάννου Βλάχου Γεωργία Κουλέρμου και η αδελφότεχνή του Αντρούλλα Χατζηνικολάου.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΜΕΙΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

    Με τη σταδιακή μείωση του αριθμού των μαθητών στους 25 που θα καλύψει σταδιακά όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου, αλλά και με τη σταδιακή επέκταση του θεσμού του ολοήμερου υποχρεωτικού σχολείου, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα όσο γίνεται πιο αποτελεσματικό σχολείο.

    Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Αντρέας Δημητρίου σε χαιρετισμό του στο Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΠΟΕΔ, στη Λεμεσό.

    Ο Υπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΠΟΕΔ για την πρωτοβουλία τους να καθιερώσουν αυτό το συνέδριο, ``το οποίο έχει αγκαλιαστεί από τους εκπαιδευτικούς μας με μεγάλο ενδιαφέρον, γεγονός που καταδεικνύεται και από τη μεγάλη συμμετοχή συνέδρων``.

    Τους συνεχάρη επίσης για το θέμα που έχετε επιλέξει, που είναι η «Διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος και η περιβαλλοντική αγωγή. Σχέσεις αλληλεπίδρασης στο σύγχρονο σχολείο».

    Ο Υπουργός είπε ότι τόσο τα θέματα που σχετίζονται με τη γλωσσική αγωγή των παιδιών όσο και η αναγκαιότητα της ευαισθητοποίησής τους για θέματα περιβάλλοντος, με τη δημιουργία της αναγκαίας περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελούν σήμερα βασικές παραμέτρους των εκπαιδευτικών προτεραιοτήτων.

    Όπως ανέφερε «με τη σταδιακή μείωση του αριθμού των μαθητών στους 25 που θα καλύψει σταδιακά όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου, αλλά και με τη σταδιακή επέκταση του θεσμού του ολοήμερου υποχρεωτικού σχολείου, είναι βέβαιο ότι δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα όσο γίνεται πιο αποτελεσματικό σχολείο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 15 March 2008 - 12:29:13 UTC