Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΩΣΙΑ - ΛΑΒΡΟΦ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - 15Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
  • [03] ΥΠΕΞ ΚΟΣΟΒO

  • [01] ΡΩΣΙΑ - ΛΑΒΡΟΦ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Ρωσία υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις για την ενότητα της Κύπρου και δεν αλλάζει θέση σε σχέση με το ρόλο του ΟΗΕ στη διευθέτηση και το σεβασμό των ψηφισμάτων του, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Αλί Μπαμπατζάν.

    «Θα υποστηρίξουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία έτσι ώστε οι πλευρές να συμφωνήσουν πώς να υλοποιήσουν το ψήφισμα του ΟΗΕ και πώς να αποκαταστήσουν την ενότητα της Κύπρου, στη βάση της συναίνεσης και του υπολογισμού των συμφερόντων όλων των μερών», είπε ο κ. Λαβρόφ.

    Οπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο κ. Λαβρόφ «υπογράμμισε ότι η θέση της Ρωσίας για το πρόβλημα της Βόρειας Κύπρου παραμένει απαράλλακτη ως προς το ότι η αναζήτηση λύσης του προβλήματος πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις, που έχουν εγκριθεί από το ΣΑ του ΟΗΕ και στη βάση της συμφωνίας όλων των ενδιαφερομένων πλευρών».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - 15Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

    Με τη συμμετοχή πανεπιστημίων, τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κολλεγίων από 18 χώρες του εξωτερικού πραγματοποιείται η 15η Διεθνής Εκπαιδευτική Εκθεση Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου 2008.

    Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ακης Κλεάνθους σε χαιρετισμό του στη συνέντευξη Τύπου για την 15η Διεθνή Εκπαιδευτική Εκθεση Κύπρου, είπε ότι «οι καινοτομίες που εισάγονται στην εκπαίδευση του τόπου μας, στην Ευρώπη και στο εξωτερικό, το έργο που επιτελείται στα εκπαιδευτήριά μας, καθώς και οι δυνατότητες για σπουδές στην Κύπρο, την Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού, είναι τα βασικά θέματα γύρω από τα οποία επικεντρώνεται η φετινή 15η Διεθνής Εκπαιδευτική Εκθεση Κύπρου».

    Πρόσθεσε ότι «παράλληλα, σκοπός της καθιερωμένης αυτής δραστηριότητας εξακολουθεί να είναι η εκπαιδευτική και επαγγελματική ενημέρωση μαθητών, γονέων και άλλων ενδιαφερομένων».

    Επίσης, «οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης κατά την τελευταία πενταετία, όπως επίσης και για τον προγραμματισμό που έχει ετοιμαστεί στο πλαίσιο του τριετούς Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου για την Παιδεία», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

    [03] ΥΠΕΞ ΚΟΣΟΒO

    Για την Κύπρο ήταν σημαντικό στο κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κόσοβο να περιληφθούν έννοιες και αναφορές στο διεθνές δίκαιο, στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και σίγουρα να μην περιληφθούν οποιεσδήποτε αναφορές, οι οποίες παραπέμπουν σε ξεχωριστό κράτος για το Κοσσυφοπέδιο.

    Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων και επεσήμανε ότι το ΥΠΕΞ έχει εκδώσει τη δική του εθνική δήλωση πάνω στο θέμα της ανακήρυξης μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

    «Μέσα από το διάλογο και μέσα από ένα κλίμα συναίνεσης και συνδιαλλαγής καταλήξαμε σε ένα κείμενο το οποίο μπορούν όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ να συμφωνήσουν. Για μας ήταν σημαντικό να περιληφθούν έννοιες και αναφορές στο διεθνές δίκαιο, να περιληφθούν αναφορές στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και σίγουρα να μην περιληφθούν οποιεσδήποτε αναφορές οι οποίες παραπέμπουν σε ξεχωριστό κράτος» είπε η ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως αυτή ήταν μια από τις κύριες επιδιώξεις ορισμένων από τους εταίρους της Κύπρου.

    Η Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της συνάντησης στις Βρυξέλλες γιατί όπως εξήγησε «ύστερα από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και σε στενή συνεργασία με φίλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες έχουν και εκείνες τις ίδιες ανησυχίες με την Κυπριακή Δημοκρατία για αυτές τις εξελίξεις, καταφέραμε τελικά να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά τα στοιχεία που προανέφερα θα συμπεριλαμβάνονται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών».

    Εξήγησε ότι στο κείμενο «δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σε θέμα αναγνώρισης, τονίζεται απερίφραστα ότι οι χώρες μέλη θα αποφασίσουν σύμφωνα με την εθνική τους πρακτική και το διεθνές δίκαιο αναφορικά με την εξέλιξη αυτή και για μας υπάρχει η πολύ ισχυρή αναφορά όσον αφορά τη δέσμευση των κρατών μελών της ΕΕ στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ότι βεβαίως η περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου δεν αποτελεί προηγούμενο και ότι είναι sui gene


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 20 February 2008 - 14:29:17 UTC