Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΟΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • [02] ΕΚΛΟΓΕΣ Β ΓΥΡΟΣ
  • [03] ΛΑΒΡΟΦ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • [04] ΠΟΥ ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  • [01] ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΟΡΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Την προκήρυξη επαναληπτικών προεδρικών εκλογών την προσεχή Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, Λάζαρος Σαββίδης, ανακοινώνοντας τα τελικά επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα οποία την επόμενη Κυριακή θα διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας οι Ιωάννης Κασουλίδης και Δημήτρης Χριστόφιας, οι οποίοι εξασφάλισαν σήμερα τα υψηλότερα ποσοστά.

    «Ελαβαν κατά σειρά», είπε ο Γενικός Εφορος Εκλογών, «όπως οι υποψήφιοι παρουσιάζονται στο ψηφοδέλτιο, ο Ιωάννης Κασουλίδης 150.996, ήτοι 33,51%, ο Δημήτρης Χριστόφιας 150.016 ήτοι 33,29%, ο Τάσσος Παπαδόπουλος 143.249 ή 31,79% και ο Ανδρέας Ευστρατίου 713 ψήφους ήτοι 0,16%».

    Επίσης, έλαβαν «ο Κώστας Θεμιστοκλέους 753 ψήφους ή 0,17%, ο Κώστας Κυριάκου Ούτοπος 1.092 ψήφους ή 0,24%, ο Μάριος Ματσάκης 3.460 δηλαδή 0,77%, ο Αναστάσης Μιχαήλ 117 ψήφους δηλαδή 0,03% και ο Χριστόδουλος Νεοφύτου 243 ψήφους ή 0,05%».

    «Ενόψει αυτού του αποτελέσματος», δήλωσε ο κ. Σαββίδης, «θα έχουμε επαναληπτική εκλογή την ερχόμενη Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου, με τους κυρίους Κασουλίδη και Χριστόφια να διεκδικούν την προεδρία της Δημοκρατίας».

    Ανακοινώνοντας τα τελικά επίσημα αποτελέσματα, ο κ. Σαββίδης είπε ότι «ψήφισαν 462.847, δηλαδή ποσοστό 89,62%».

    «Για σκοπούς σύγκρισης», πρόσθεσε, «θα ήθελα να αναφέρω ότι, στις προεδρικές εκλογές του 2003, ψήφισε 90,55%. Η αποχή σήμερα ανήλθε σε 10,38%, τα άκυρα 1,68% και τα λευκά 0,95%, ενώ τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 97,36%».

    «Οι προβλέψεις μας», δήλωσε ο κ. Σαββίδης, «έχουν επαληθευθεί πλήρως και η ψηφοφορία έληξε κανονικά, η καταμέτρηση και διαλογή των ψήφων έγιναν, επίσης, κανονικά και στις 7:30 το βράδυ είχαμε τα αποτελέσματα και της τελευταίας κάλπης».

    «Με την ευκαιρία αυτή», είπε ο κ. Σαββίδης, «θα ήθελα να αναφέρω ότι έχω ήδη δώσει οδηγίες στο Βοηθό Γενικό Εφορο για να έλθει σε επαφή με τα επιτελεία των κυρίων Κασουλίδη και Χριστόφια, για να προχωρήσουμε στην εκτύπωση του ψηφοδελτίου, για την επαναληπτική εκλογή της προσεχούς Κυριακής».

    Ο κ. Σαββίδης ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους συνεργάτες του στο Υπουργείο Εσωτερικών και όλους τους λειτουργούς που εργάστηκαν μαζί τους για τη διενέργεια των σημερινών εκλογών, όλες τις άλλες υπηρεσίες που βοήθησαν, καθώς και τους δημοσιογράφους και τεχνικούς των μέσων ενημέρωσης».

    Για την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι αναμένει πως «η ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει γύρω στις 10:30 με 11:00 το βράδυ, στο κλειστό γήπεδο «Ελευθερία» στη Λευκωσία».

    [02] ΕΚΛΟΓΕΣ Β ΓΥΡΟΣ

    Η εκτύπωση των νέων ψηφοδελτίων με τους δύο υποψηφίους που επικράτησαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έχει ήδη ξεκινήσει και τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται, ώστε να παραδοθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε όλες τις επαρχιακές διοικήσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Εφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου.

    Οπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, η εργασία στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα ψηφοδέλτια της Κυριακής, 24 Φεβρουαρίου, έχουν εκτυπωθεί και αυτή στη στιγμή κόβονται, διπλώνονται και συσκευάζονται ώστε να είναι έτοιμα για παράδοση στους Εφόρους. Η διαδικασία, είπε ο κ. Δημητρίου, άρχισε από την Κυριακή το βράδυ, εφόσον υπήρξε συνεννόηση με τα επιτελεία των Ιωάννη Κασουλίδη και Δημήτρη Χριστόφια, που μελέτησαν το δείγμα των ψηφοδελτίων που τους επιδόθηκε και έδωσαν την έγκρισή τους για την εκτύπωση.

    Τα αποτελέσματα την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να δοθούν πολύ πιο πριν από τις 8 το βράδυ. ``Είμαι σίγουρος ότι θα τελειώσουμε πολύ πιο νωρίς, όμως για λόγους ασφαλείας θα πω στις 8 η ώρα``, δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

    [03] ΛΑΒΡΟΦ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

    Η διευθέτηση του Κυπριακού, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και η κατάσταση στο Ιράκ είναι μερικά από τα διεθνή ζητήματα, που απασχολούν το ρωσοτουρκικό διάλογο, δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε ανταποκριτές τουρκικών ΜΜΕ στη Μόσχα, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου ομολόγου του Αλί Μπαμπατζάν, ο οποίος φθάνει αύριο στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Ο κ. Λαβρόφ είπε ότι η χώρα του «καθοδηγείται στα διεθνή προβλήματα όχι από την ιδεολογία, αλλά από την αναγκαιότητα υπεράσπισης των συμφερόντων της». Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, η Ρωσία τάσσεται υπέρ της διαφοροποίησης των διαδρομών εξαγωγής των υδρογονανθράκων, αρκεί στη βάση της να βρίσκονται οικονομικά και όχι πολιτικά ή ιδεολογικά κίνητρα.

    Σύμφωνα με το Ρώσο Υπουργό ιδιαίτερη σημασία έχει η συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, κυρίως σε θέματα ασφαλείας, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ρωσικές εταιρείες ατομικής ενέργειας για ενδεχόμενη συνεργασία με την Τουρκία, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της κατά 65% σε φυσικό αέριο και κατά 25% σε πετρέλαιο από τη Ρωσία.

    [04] ΠΟΥ ΚΥΠΡΟΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Περιφέρειας Ευρώπης, οργανώνει στη Λευκωσία την επόμενη συνάντηση εμπειρογνωμόνων για την παρακολούθηση και εξάλειψη της ιλαράς και της ερυθράς.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία μεταξύ 19 - 21 Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων και την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για το εργαστηριακό φάσμα του προγράμματος για την παγκόσμια εξάλειψη της ιλαράς και της ερυθράς.

    Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος εμπειρογνώμονες του ανοσολογικού εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το άνοιγμα των εργασιών θα γίνει αύριο από εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 February 2008 - 14:29:15 UTC