Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-02-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΙΛΒΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Διεξάγονται την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου οι Προεδρικές Εκλογές.

    Σύμφωνα με τον Γενικό Εφορο Εκλογής, Λάζαρο Σαββίδη, "αναμένεται ότι πριν τις 6:00 το βράδυ θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, από τα μικρά σε αριθμούς εκλογέων εκλογικά κέντρα, ενώ γύρω στις 8:30 το βράδυ αναμένεται να εκδοθεί το τελικό αποτέλεσμα".

    Αν κανένας από τους υποψήφιους δεν πάρει πέραν του 50% των εγκύρων ψήφων, που, με βάση τις ενδείξεις αυτό θα συμβεί, θα διεξαχθεί επαναληπτική εκλογή μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, την επόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, 2008.

    Η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην περίπτωση επαναληπτικής εκλογής στις 24 Φεβρουαρίου 2008, προγραμματίζεται να γίνει στο στάδιο `Ελευθερία`, σε ώρα που θα καθοριστεί αργότερα. Η εγκαθίδρυση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

    Στις εκλογές αυτές, θα ψηφίσουν 515.994 συνολικά ψηφοφόροι, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται οι 361 εγκλωβισμένοι, που θα έλθουν στις ελεύθερες περιοχές για να ψηφίσουν στο ένα εκ των δύο ειδικών εκλογικών κέντρων στη Λευκωσία, ενώ συμπεριλαμβάνονται οι 390 Τουρκοκύπριοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, έχουν εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο και για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν, ως μέλη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σε εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου απαγορεύεται η αφισοκόλληση και η ανάρτηση πανό με προεκλογικό περιεχόμενο τόσο κατά την παραμονή όσο και κατά την ημέρα της ψηφοφορίας καθώς και η δημοσίευση σχετικών με τις εκλογές ειδήσεων που ενδεχομένως να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους, τόσο σε έντυπα όσο και από ηλεκτρονικά μέσα και μέσω ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο.

    Οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα της Κυριακής, με διάλειμμα μιας ώρας, μεταξύ 12:00 το μεσημέρι και 13:00. Σε περίπτωση, κατά την οποία σε κάποιο κέντρο παρατηρείται ροή ψηφοφόρων, ο προεδρεύων έχει δικαίωμα παράτασης της ώρας ψηφοφορίας μέχρι και τις 9:00 το βράδυ.

    Η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων, θα γίνει επιτόπου, στα ίδια τα εκλογικά κέντρα, ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

    [02] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΙΛΒΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Ανιμπάλ Καβάκο Σίλβα, που βρέθηκε την Παρασκευή για λίγη ώρα στην Κύπρο, καθ΄ οδόν για την Ιορδανία όπου θα εκτελέσει επίσημη επίσκεψη.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση είχε διάρκεια μίας περίπου ώρας και διεξήχθη σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα, ενώ συζητήθηκαν κυρίως ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης και συγκεκριμένα η εν εξελίξει διαδικασία επικύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας από τα κράτη μέλη, το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

    Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας αναφέρθηκε επίσης ``στην επιτυχή, από μέρους της χώρας του, εξάμηνη Προεδρία της ΕΕ, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της χωρίς χρονοτριβή άμεσης εφαρμογής της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, με στόχο την πραγματική επανένωση της Κύπρου, στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με το σωστό περιεχόμενο``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 16 February 2008 - 12:29:11 UTC