Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ - ΣΡΕΝΤΕΡ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ
  • [03] ΥΠΕΞ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ

  • [01] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΕ - ΣΡΕΝΤΕΡ

    Με τις πρωτοβουλίες και τη μεθοδικότητά της, η Κυβέρνηση επέτυχε την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εταιρική σχέση της Τουρκίας και σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι σε ισχυρότερη θέση για να επιτύχει στο Κυπριακό ``τη λύση που μας αξίζει``, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την αισιοδοξία του.

    Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή του στο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στην Πρεσβεία της Ελλάδας για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε ότι, ``με τη μεθοδικότητά μας, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και που έχουμε αναλάβει και εφαρμόσει, επετύχαμε αυτήν τη σημαντική απόφαση και είμαστε σε πιο ισχυρή θέση σήμερα, για να επιτύχουμε τη λύση που μας αξίζει`` και ``δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι``.

    Σε ερώτηση για την παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ``είναι πολύ θλιβερή εξέλιξη, ο κ. Σρέντερ όμως είναι πλέον ιδιώτης και λυπάμαι``, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ``γιατί και ως ιδιώτης (ο κ. Σρέντερ) συνεχίζει να έχει τα ίδια αισθήματα έναντι της Τουρκίας γενικότερα και των Τουρκοκυπρίων, που είχε και προηγουμένως``.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ

    Τη θλίψη του για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, δηλώνοντας ότι ``θα τον θυμόμαστε πάντα``.

    ``Είναι άφατη η θλίψη μας για τον πρώιμο χαμό του Ιεράρχη, που έφερε την Εκκλησία στο λαό, που συντάχθηκε μαζί μας από την αρχή, που τόσο αγαπήθηκε από τον κυπριακό λαό και που τόσο αγάπησε το νησί μας``, είπε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, μετά την υπογραφή του στο βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε στην Πρεσβεία της Ελλάδας.

    [03] ΥΠΕΞ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ

    Από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει στη Φινλανδία για επίσκεψη εργασίας. Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, στο Ελσίνκι, η κ. Μαρκουλλή θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό της Υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας Ilka Kanerva. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, η διεύρυνση, η ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων και το Κοσσυφοπέδιο.

    Θα συζητηθούν ακόμη η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας, θέματα του ΟΑΣΕ (η Φινλανδία Προεδρεύει του Οργανισμού κατά το τρέχον έτος), η συνεργασία στη Μεσόγειο και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Από το Ελσίνκι, σημειώνει η ανακοίνωση, η Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Εσθονία όπου την 1 Φεβρουαρίου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της χώρας Toomas Henrik Ilves καθώς και από τον Πρωθυπουργό Andrus Ansip. Η κ. Μαρκουλλή θα έχει επίσης συνομιλίες με τον ομόλογο της Υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας Urmas Paet. Οι δύο Υπουργοί θα εξετάσουν τις διμερείς σχέσεις και θα συζητήσουν άλλα θέματα όπως η διεύρυνση, η ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, το Κοσσυφοπέδιο και η συνεργασία στη Μεσόγειο.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 30 January 2008 - 12:29:17 UTC