Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕ

    Οι θέσεις του στο Κυπριακό είναι «ξεκάθαρες». Τάσσεται υπέρ του «Ναι», του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν και της επαναπροσέγγισης, σε βαθμό παρεξήγησης, ``υιοθετώντας τη ρήση που λέει ότι η αλήθεια που ενοχλεί στο τέλος είναι πιο χρήσιμη από το ψέμα που βολεύει``.

    Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Κώστας Θεμιστοκλέους δηλώνει ότι επιθυμεί λύση εντός του 2008, τονίζει πως είναι καταλυτικός ο παράγοντας χρόνος και ζητά από τον ψηφοφόρο να υποστηρίξει στον πρώτο γύρο την υποψηφιότητα «θέσεων, προβληματισμού και επιλογής», την οποία αντιπροσωπεύει.

    Δηλώνει ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα της διχοτόμησης, ενώ μοναδική του πολιτική φιλοδοξία, είναι να δει την Κύπρο να επανενώνεται.

    Ενόψει και τη αποψινής πρώτης διακαναλικής συζήτησης των τριών υποψηφίων, ο κ. Θεμιστοκλέους εκφράζει, ακόμη, διαμαρτυρία για την απουσία του και καλεί, έστω και την υστάτη τους κ. Παπαδόπουλο και Χριστόφια να μην περιορίσουν το διάλογο.

    ΕΡ: Κύριε Θεμιστοκλέους απόψε θα έχουμε την πρώτη διακαναλική των τριών υποψηφίων, από την οποία θα απουσιάζετε

    ΚΘ: Παραλληλίζοντας το θέμα με το ευρώ, όπου συναντούμε στρογγυλοποίηση προς τα πάνω, σε ό,τι αφορά τις διακαναλικές, νομίζω ότι ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Χριστόφιας -γιατί αυτοί φέρουν ένσταση για τη δική μου συμμετοχή- έχουν στρογγυλοποιήσει το διάλογο και τη δημοκρατία προς τα κάτω. Δυστυχώς, περίπου εκβιαστικά είπαν ότι ``αν θα είναι ο κ. Θεμιστοκλέους εμείς δεν θα έρθουμε στις διακαναλικές``. Εστω και την υστάτη, κάνω μία έκκληση προς τους δύο, να μην μεταχειρίζονται το δικαίωμα του πολίτη κατ αυτόν τον τρόπο. Αντί να θέλουν να περιορίσουν το διάλογο και τη δημοκρατία και την έκφραση απόψεων, η υποχρέωσή τους ως πιθανών μελλοντικών προέδρων αυτού του κράτους είναι ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση.

    ΕΡ: Γνωρίζετε ότι δεν είστε από τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας. Ποιο είναι λοιπόν το ζητούμενο;

    ΚΘ: Εξαρχής, από τις 24 Απριλίου όταν εκδήλωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος τόνισα ότι αυτή η υποψηφιότητα δεν στοχεύει στον προεδρικό θώκο. Είναι μια υποψηφιότητα συνείδησης και κατάθεσης θέσεων πάνω στο Κυπριακό, πρωτίστως, αλλά χωρίς να με αφήνουν αδιάφορο τα υπόλοιπα θέματα, που θα βελτιώσουν ή θα υποβαθμίσουν, ανάλογα με τους χειρισμούς, το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

    ΕΡ: Εάν ένας από τους στόχους σας είναι η αλλαγή και η αποχώρηση του Τάσσου Παπαδόπουλου από τη εξουσία γιατί δεν στραφήκατε σε έναν από τους άλλους διεκδικητές για να τον ενισχύσετε;

    ΚΘ: Ο όρος αλλαγή έχει ταλαιπωρηθεί. Ηταν το κυρίαρχο σύνθημα όσων μας έχουν κυβερνήσει τα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν ακούγαμε τίποτε άλλο παρά από το σύνθημα της αλλαγής. Σήμερα πέντε χρόνια μετά κανένας δεν αναφέρεται στο σύνθημα που ήταν και το πρώτο της τριμερούς. Ο όρος αυτός για μένα έχει φθαρεί.

    ΕΡ: Τι αντιπροτείνετε;

    ΚΘ: Αλλη πολιτική και εκ των πραγμάτων άλλο πρόσωπο. Δεν ήταν μόνο ο κ. Παπαδόπουλος που κυβερνούσε, ήταν και ο κ. Χριστόφιας, ήταν και ο κ. Ομήρου. Δεν θα μπορούσε ο κ. Παπαδόπουλος να ανέλθει στην εξουσία αν δεν είχε τη στήριξη του μεγάλου κόμματος που είναι το ΑΚΕΛ. Επομένως υπάρχει μια συνυπευθυνότητα. Δεν δέχομαι το ότι κάποιος λίγους μήνες πριν από τις εκλογές βγάζει την ουρά του έξω και λέει ότι τώρα «είμαι αντίπαλος του κ. Παπαδόπουλου». Ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Χριστόφιας είναι στην πλευρά των κρινόμενων και όχι τον κρινόντων.

    ΕΡ: Στο δεύτερο γύρο τι σκοπεύετε να πράξετε;

    Δεν είναι καθόλου σοφό ένας υποψήφιος να μιλά για το τι θα κάνει στο δεύτερο γύρο. Ακόμη και ο κ. Χριστόφιας που μας έλεγε ότι αν μείνει έξω θα υποστηρίξει τον κ. Παπαδόπουλο σταμάτησε να το λέει. Ο δεύτερος γύρος είναι μια άλλη εκλογή. Λέω στους ψηφοφόρους την πρώτη Κυριακή να ψηφίσουν γιατί πιστεύουν σε αυτά που λέω και στο δεύτερο γύρο να επιλέξουν μεταξύ των δύο που θα μείνουν εκείνον που θεωρούν ότι είναι ο πιο κατάλληλος για πρόεδρος.

    ΕΡ: Το Κυπριακό και η μορφή λύσης βρέθηκε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας. Ποιο είναι το σωστό περιεχόμενο για εσάς;

    ΚΘ: Οι θέσεις μου είναι όσο πιο καθαρές γίνεται και συγκεκριμένες. Χωρίς υπολογισμούς και χωρίς σκοπιμότητες, διότι έχω υιοθετήσει τη ρήση που λέει ότι η αλήθεια που ενοχλεί στο τέλος είναι πιο χρήσιμη από το ψέμα που βολεύει. Και για το Κυπριακό θα πρέπει να λεχθούν αλήθειες.

    ΕΡ: Και ποιες είναι αυτές;

    ΚΘ: Αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές να ξεκινήσει εντατικός διάλογος μεταξύ του κ. Ταλάτ και του Ε/κ ηγέτη, ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση. Ενας εντατικός διάλογος έξι μηνών. Δεν φοβάμαι τα χρονοδιαγράμματα, αντίθετα τα επιδιώκω γιατί δεν θέλω να αφήσω το Κυπριακό σε βάθος χρόνου, θέλω να λυθεί το 2008. Μπορεί να υπάρξει συμφωνημένη λύση, η οποία πριν από το τέλος του χρόνου θα τεθεί ξανά σε ξεχωριστά δημοψηφίσματα. Εξι μήνες είναι αρκετοί. Δεν θέλω να ξεκινήσουμε από την αρχή, διότι μπορεί να πάρει άλλα δέκα χρόνια να βρούμε τη βάση των συνομιλιών.

    ΕΡ: Και ποια θα είναι η βάση των συνομιλιών;

    Οι παράμετροι των Ηνωμένων Εθνών. Εχουν υποβληθεί κατά περιόδους διάφορα σχέδια, με πιο ολοκληρωμένο το τελευταίο, το σχέδιο Ανάν. Η άλλη πλευρά είπε ότι είναι έτοιμη να μπει σε ένα διάλογο εφόσον οι προτάσεις μας επί του σχεδίου κατατεθούν και είναι φυσιολογικό να υποβάλουν και εκείνοι τις προτάσεις τους. Επομένως, το πλαίσιο που θα τεθεί στο τραπέζι είναι έτοιμο. Κάνω και μια άλλη πρόταση με ψυχολογικό περιεχόμενο: Οι συναντήσεις να γίνονται τη μια μέρα στο γραφείο του κ. Ταλάτ και την επόμενη στο γραφείο του Ε/κ ηγέτη. Αυτό θα δώσει το μήνυμα ότι δεν φοβούνται οι ηγέτες την επαφή.

    ΕΡ: Η συμφωνία της 8ης Ιουλίου δεν πιστεύετε ότι αποτελεί μια νέα βάση για τη λύση;

    ΚΘ: Η Συμφωνία Γκαμπάρι είναι μια διαδικαστική συμφωνία. Ο ΟΗΕ στις τελευταίες εκθέσεις τονίζει την ανάγκη να πάμε στην ουσία του Κυπριακού. Από τον Ιούλη του 2006 έχει περάσει ενάμισι χρόνος. Εχουν γίνει πάνω από πενήντα επαφές μεταξύ του κ. Τζιωνή και του κ. Περτέβ. Η συμφωνία έχει εξαντλήσει τα όρια της δεν μπορεί αν παράξει πλέον αποτελέσματα. Πρέπει να μπούμε στην ουσία του Κυπριακού δεν μας παίρνει άλλο ο χρόνος. Προτείνω ως νέα αφετηρία το Μάρτη μετά τις εκλογές.

    ΕΡ: Μετά και την είσοδο του Μάριου Ματσάκη στην αναμέτρηση συζητείται συχνά το θέμα της ειλικρίνειας των βασικών υποψηφίων όσον αφορά την προτεινόμενη λύση

    ΚΘ: Ο κ. Ματσάκης κάνει μια σωστή διάγνωση του προβλήματος και είναι περίπου ταυτόσημη η ανάλυσή μας. Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι δύο. Είτε πάμε σε διζωνική δικοινοτική λύση είτε πάμε στα δυο κράτη. Απλώς, ο κ. Ματσάκης κάνει επιλογή των δύο κρατών και εγώ κάνω επιλογή της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Επομένως σε αυτό το σημείο τα πράγματα είναι καθαρά και για τους δυο μας. Σε κάποιους όμως από τους άλλους υποψήφιους είναι φανερό ότι η προσήλωση στο θέμα της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας είναι περισσότερο φραστική παρά ουσιαστική.

    ΕΡ: Οσον αφορά τις σχέσεις με τους Τ/κ, συμμερίζεστε την άποψη πως απέτυχε η επαναπροσέγγιση; Θεωρείτε ότι φέρει κάποιαν ευθύνη η διακυβέρνηση Κληρίδη;

    ΚΘ: Η Κυβέρνηση Κληρίδη ενθάρρυνε τις προσπάθειες επαναπροσέγγισης. Ομως, συνολικά υπάρχουν ευθύνες σε όλους μας για ένα πράγμα: Δεν προετοίμασαν τον κυπριακό λαό για το τι σημαίνει διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και πολιτική ισότητα, και την ώρα που ήρθε αυτό το θέμα μπροστά του, ήταν ανέτοιμος να το υιοθετήσει. Η Κυβέρνηση Κληρίδη, ενόψει του γεγονότος ότι πλησιάζαμε προς κάποια λύση, θα μπορούσε έγκαιρα να προετοιμάσει τον κυπριακό λαό για να την δεχθεί. Φυσικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, εάν ο κ. Κληρίδης ήταν ο Πρόεδρος που θα διαχειριζόταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν προς την κατεύθυνση του ``ναι`` αντί του ``όχι``.

    ΕΡ: Η σχέση με τους Τ/κ δημιουργεί ένα αίσθημα ανασφάλειας, ενώ τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (Κανονισμός Πράσινης Γραμμής) δεν φαίνεται να υιοθετούνται. Από τη δική σας εμπειρία τι έχετε να πείτε;

    ΚΘ: Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων κατέρρευσε τους μύθους. Τόσα χρόνια δεν έχει ανοίξει μύτη. Εκτός από ελάχιστα περιστατικά με κάποιους ανεγκέφαλους στις δύο πλευρές δεν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε βιαιοπραγία. Ξέρω και από προσωπική εμπειρία τις πολλές φιλίες και σχέσεις μεταξύ οικογενειών που έχουν αναπτυχθεί.

    ΕΡ: Τι γίνεται όμως στο ηγετικό επίπεδο;

    Υπάρχουν δυσκολίες εκεί που παρεμβαίνει η εξουσία. Ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής δεν έχει λειτουργήσει σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που ήθελε να ανοίξει για εμπορικές σχέσεις. Και ο λόγος είναι ότι αφ εαυτού έχει σοβαρές δυσκολίες και αδυναμίες, οι οποίες δεν επιτρέπουν αυτή την αμφίδρομη σχέση. Με καλή θέληση ξεπερνιούνται τα προβλήματα. Αλλά εγώ προτάσσω την ουσία. Την ανάγκη να ξεπεράσουμε το κυρίως πρόβλημα. Λύση το 2008.

    ΕΡ: Ποιος θα είναι ο μοχλός που θα πείσει την Τουρκία να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    ΚΘ: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη αλλαγή στην Τουρκία με την άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία. Προηγουμένως, Μπουλέντ Ετζεβίτ και Ραούφ Ντενκτάς έλεγαν ένα πράγμα: Το Κυπριακό έχει λυθεί επί του εδάφους το 1974. Ηταν μια απόλυτη θέση που έχει διαφοροποιηθεί. Η συγκυρία της ταυτόχρονης παρουσίας Ερντογάν Ταλάτ είναι θετική για την προώθηση του Κυπριακού. Ολοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τις εξελίξεις στην Τουρκία πολιτικοί, στρατιωτικοί και κατεστημένο θέλουν και έχουν κάνει επιλογή την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ξέρουν ότι με άλυτο το Κυπριακό θα έχουν κάποια προβλήματα.

    ΕΡ: Υπάρχουν φόβοι για τη συμβίωση, καθώς και μια διαφαινόμενη διαμάχη Αγκυρας ψευδοκράτους για τους έποικους. Πώς συμβιβάζονται όλα αυτά για να υπάρξει λύση; Μήπως οι επιδιώξεις σας δεν στηρίζονται στις πραγματικότητες;

    ΚΘ: Στηρίζονται ακριβώς στις πραγματικότητες. Είναι καταλυτικός ο παράγοντας χρόνος. Εάν λύναμε το Κυπριακό πέντε χρόνια μετά το 1974 θα είχαμε να κάνουμε με, ίσως, μερικές εκατοντάδες εποίκων. Σήμερα, είμαι σίγουρος ότι ακόμα δεν είναι περισσότεροι από τους Τ/κ, αλλά σε βάθος χρόνου μη λυομένου του Κυπριακού, κινδυνεύουμε όχι να είναι μόνο περισσότεροι από τους Τ/κ, αλλά και από τους Ε/κ. Και σίγουρα αυτό το πρόβλημα δεν ενοχλεί μόνο εμάς, ενοχλεί και τους Τ/κ, οι οποίοι πολλές φορές έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους.

    ΕΡ: Πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος που παίζει το σχέδιο Ανάν τώρα με τις εκλογές;

    ΚΘ: Αυτό το σχέδιο θα είναι συνεχώς πάνω στο τραπέζι, δεν μπορεί να ενταφιαστεί όπως δεν ενταφιάστηκαν και τα προηγούμενα. Φυσικά γίνεται προσπάθεια από πλευράς του κ. Παπαδόπουλου να εκμεταλλευθεί το γεγονός της πλειοψηφίας του ``όχι`` απέναντι σε αυτό το σχέδιο, αλλά εγώ του ανταπαντώ ότι μας υποσχέθηκε καλύτερες ημέρες από αυτές που περιείχε το σχέδιο Ανάν. Ομως, εκείνο που βλέπουμε είναι ότι έχουμε φθάσει στο παρά ένα της διχοτόμησης. Δίπλα από την Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναπτυχθεί μία Ταϊβάν της Μεσογείου.

    ΕΡ: Κερδίζει έδαφος η ιδέα της διχοτόμησης;

    ΚΘ: Είναι ανησυχητικό. Οχι μόνο στους Ε/κ, αλλά δυστυχώς άρχισε και στους Τ/κ να κερδίζει κάποιο έδαφος η ιδέα ενός βελούδινου διαζυγίου, η ιδέα ``εκείνοι απ εκεί και εμείς απ εδώ``. Ενώ οι Τ/κ, ανεβάζοντας στην εξουσία τον κ. Ταλάτ, απέρριψαν τότε την ιδέα του διαχωρισμού, δυστυχώς μερικά χρόνια μετά ο Ραούφ Ντενκτάς φαίνεται στα μάτια κάποιων να δικαιώνεται. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι άρχισε και η διεθνής κοινότητα κάπου να συζητά αυτό το θέμα.

    ΕΡ: Μα αν βλέπει και η διεθνής κοινότητα αυτή την άποψη να αντανακλά τη συνείδηση της πλειοψηφίας γιατί να μην γίνει σεβαστή;

    ΚΘ: Είμαι από εκείνους που αγωνίστηκαν σε όλη τη ζωή μου, να πω τώρα για 40 χρόνια, για να αποτραπεί η διχοτόμηση. Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την ιδέα της διχοτόμησης και αν ακόμα κάποιος μου αναπτύξει επιχειρήματα ότι μπορεί να είναι η μόνη εναπομείνασα λύση. Οταν έχω συνδέσει την προσωπική μου ιστορία με 40 χρόνια αγώνα ενάντια στη διχοτόμηση, υπέρ της ειρηνικής συμβίωση των δύο κοινοτήτων, στο κοινό μέλλον, σε μιαν κοινή πατρίδα, δεν μπορώ να υιοθετήσω σήμερα άλλη προσέγγιση. Ετσι, να με συγχωρέσουν όσοι έχουν διαφορετική γνώμη.

    ΥΔΑΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -------------------------------------------------- ΕΡ: Ενα από τα σλόγκαν που χρησιμοποιήσατε ήταν «μετά το υδατικό είναι το Κυπριακό»;

    ΚΘ: Ο πολίτης μου έδωσε τη δυνατότητα σε πέντε χρόνια υπουργικής παρουσίας να έχω μία συμβολή στο υδατικό και θέλω να μου δώσει την ευκαιρία να έχω και μία συνεισφορά στο Κυπριακό. Αυτή η Κυβέρνηση, επαναπαυθείσα για δύο συνεχείς χρονιές σε μεγάλη βροχόπτωση που υπερχείλισαν τα φράγματα, έκανε λάθος υπολογισμούς και εγκαταλείφθηκαν όλα τα σχέδια. Δεν είναι η ανομβρία που φταίει επειδή θα έχουμε περικοπές, αλλά η ανομβρία πολιτικής σωστής προσέγγισης. Εγκατέλειψαν τις αφαλατώσεις, την παροχή νερού ανακυκλωμένου στους αγρότες και τους έδιναν από τα φράγματα, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν καταντήσει λάσπη. Είναι πολιτικά εγκληματικός ο χειρισμός που έκανε η Κυβέρνηση. Επομένως, ζητώ από τον Κύπριο ψηφοφόρο να μου δώσει ξανά τη δυνατότητα να χειριστώ το υδατικό και του υπόσχομαι ότι θα λύσουμε με ικανοποιητικό τρόπο ξανά το πρόβλημα.

    ΕΡ: Εχετε διατυπώσει θέσεις εφ` όλου του φάσματος της εσωτερικής διακυβέρνησης

    ΚΘ: Εκείνο που μπορώ να φέρω στο μυαλό μου είναι τις δυσπραγούσες ομάδες του πληθυσμού, εκείνους που δεν έχουν το σωστό μερίδιο από τη μεγάλη ανάπτυξη που έχουμε τα τελευταία χρόνια και εκεί επικεντρώνομαι και αυτοί είναι οι συνταξιούχοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι, οι πρόσφυγες, όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν λιγότερο μερίδιο στην ανάπτυξη από ό,τι θα έπρεπε με ένα σωστό κοινωνικό κράτος. Θεωρώ πως είναι δική μου πρόταση και υιοθετήθηκε και από άλλους το ότι έφυγε από τη μέση εκείνο το επιχείρημα που έλεγε ότι ``δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις συντάξεις διότι δεν αντέχει το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων``. Εγώ πρότεινα, και ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε μια τέτοια πρόταση, αυτό το πρόσθετο βάρος να μην το αναλάβει το Ταμείο, αλλά να το αναλάβει ο Κρατικός Προϋπολογισμός.

    ΕΡ: Σε αυτή τη διαδρομή της προεκλογικής εκστρατείας βρήκατε απήχηση στις θέσεις σας;

    ΚΘ: Πρόθεσή μου είναι να βάλω μπροστά στον ψηφοφόρο αυτή την επιλογή. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολη επιλογή, ξέρω ότι περισσότερο ο κόσμος αρέσκεται στα ψέματα που τον βολεύουν παρά στις αλήθειες που τον δυσκολεύουν. Ετσι δεν είναι εύκολη αυτή η προσπάθεια. Ομως θα φανεί στην κάλπη.

    ΕΡ: Μετά τις εκλογές ποιο θα είναι το πολιτικό σας μέλλον;

    ΚΘ: Δεν φιλοδοξώ να έχω πολιτικό μέλλον έντονης δραστηριότητας. Από το 1973 δεν έκανα άλλο επάγγελμα στη ζωή μου, αφού υπηρέτησα την πολιτική και από έμμισθες θέσεις. Θεωρώ ότι 35 χρόνια είναι αρκετά. Δεν έχω προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες. Εχω, όμως, μία φιλοδοξία να δω την Κύπρο να επανενώνεται. Εάν την δω να διχοτομείται, για μένα αυτό θα είναι αποτυχία αγώνα, συλλογικού και προσωπικού, 35 χρόνων. Ετσι, αν μπορώ να διαδραματίσω ένα ρόλο, θα είναι ρόλος προς την κατεύθυνση να έρθουν ξανά μαζί οι δύο κοινότητες, να φύγουν από τα μυαλά τους οι οποιεσδήποτε διχοτομικές διαθέσεις και να συνεργαστούν για την επανένωση της Κύπρου. Αυτή είναι η μόνη πολιτική μου φιλοδοξία και σήμερα και θα είναι και μετά από τις εκλογές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 24 January 2008 - 10:29:12 UTC