Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 07-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟΛΑΙΑ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • [02] ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑ - ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ

  • [01] ΝΕΟΛΑΙΑ - ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ

    Εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές βγήκαν και φέτος στους δρόμους, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων καταδίκης της ανακήρυξης του κατοχικού ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου του 1983, διατρανώνοντας για ακόμα μια φορά τη θέληση για συνέχιση του αγώνα, με σκοπό την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος.

    Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) απαίτησαν για μια ακόμη φορά από τη διεθνή κοινότητα, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ειδικότερα τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να δώσουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν μπορεί η Τουρκία να εξακολουθεί να κατέχει μέρος της Κύπρου, κράτους μέλους των ΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Οι φοιτητές και οι μαθητές κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους στην Πλατεία Ελευθερίας ενέκριναν ψήφισμα, με το οποίο εκφράζουν την πεποίθηση ότι «πρέπει να αναπτυχθούν το συντομότερο δυνατό νέες πρωτοβουλίες στο Κυπριακό, μέσα από τις οποίες θα βρεθεί συμφωνημένη λύση μακριά από ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία ».

    Προσθέτουν πως πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν οι επιτροπές, σύμφωνα με τη συμφωνία Γκαμπάρι, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος, για τη συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος.

    «Σε αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει το ψήφισμα, «πρέπει να ασκηθούν πιέσεις από το διεθνή παράγοντα προς την Τουρκία, κατά τέτοιο τρόπο, που να μην επιχειρεί να κρύβεται πίσω από το ναι των Τουρκοκυπρίων στα δημοψηφίσματα και τη δήθεν απομόνωση, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τις όποιες θετικές εξελίξεις στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

    [02] ΔΡΟΜΟΛΑΞΙΑ - ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ

    Συνεχίστηκε από τους κτηνιατρικούς λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, η θανάτωση αιγοπροβάτων, σε κτηνοτροφικά υποστατικά στη Δρομολαξιά.

    Η Αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία στην κτηνοτροφική περιοχή Δρομολαξιάς, όπου αναμενόταν να θανατωθούν πέραν των 1000 αιγοπροβάτων.

    Οι θανατώσεις ζώων γίνονται στην κτηνοτροφική μονάδα των αδελφών Kυριάκου και Προκόπη Κυριάκου, ύστερα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος αφθώδους πυρετού, σε ένα από τα 1900 και πλέον αιγοπρόβατά τους.

    Την Πέμπτη θανατώθηκαν και τα 80 αιγοπρόβατα του κτηνοτρόφου Κώστα Παπαδόπουλου, η μονάδα του οποίου βρίσκεται απέναντι από το υποστατικό των αδελφών Κυριάκου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 15 November 2007 - 12:29:14 UTC